Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Трновитим путем до победе

Монако – Црвена звезда 63:66 (6:17, 18:12, 20:8, 19:29)

У другом колу Еврокупа, пред солидно попуњеним трибинама, Црвена звезда је гостовала Монаку и уписала прву победу на гостовању.
У дворани, пардон сали, која неодољиво по амбијенту подсећа на салу „Леон Штукељ“ у Новом Месту, обе екипе су у утакмицу ушле нервозно, што је условило серију промашаја на обе стране па је публика у хали имала тежак посао, с обзиром да традиционално аплаудира до првог коша своје екипе. То задовољство је трајало читавих три и по минута када је бивши играч Звезде, Кикановић, погодио са полудистанце. Наши играчи су, углавном, индивидуалним акцијама покушавали да дођу до поена па је тек Фаје након 5 минута игре погодио тежак шут за 3 поена. Да су то тренуци тренутне деконцентрације, показало се у наставку када је Звезда фуриозном игром завршила прву четвртину резултатом 17-6, предвођена Бероном и Перпероглуом.
На полувремену се отишло резултатом 29-24.

Звезда је у другом кварталу утакмице ушла у серију грешака и промашаја, па је Монако стигао и до изједначења 24-24. Искористио је Монако нешто лошију игру Звезде и интензивнијом одбраном, транзицијом и шутем са полудистанце ухватио резултатски прикључак. У том делу утакмице Ристић је имао доста проблема са Кикановићем који му је својим шутем са полудистанце и брзином правио доста проблема. Ипак, Звезда је појачала одбрану пред крај полувремена и преко Берона и Добрића отишла са пет поена предности на одмор.

У другом полувремену играчи се нису још ни загрејали када је уследила нова пауза због квара на семафору. Тај прекид утакмице увео је наш тим у контра ритам. Ништа није штимало у тим моментима у игри наше екипе док се последично играчима Монака прилично опустила рука, па су погађали у серијама. Покушавао је Томић на све начине да прекине серију домаћина, заиграо је и са два плејмејкера али је тек Регланд на два минута пре краја 3/4 погодио тројку и зауставио предност Монака која је у тим тренуцима достигла великих 11 поена разлике. Играчи Звезде су у трећој четвртини промашили и пет везаних слободних бацања.

Последња четвртина је почела тројком Перпероглуа којом се стигло на -4 те се врло брзо ушло у резултатску клацкалицу да би тек поготком Берона уз додатно слободно бацање, на асистенцију Цирбеса после офанзивног скока, Црвена звезда поново преузела вођство, 56-55. Кикановић је у тим тренуцима држао Монако и наставио да погађа на већ устаљени начин, са полудистанце и из пик ен рола, који је Цирбес лоше бранио у тим тренуцима. Преломни моменат меча била је тројка Регланда при нерешеном резултату из, такорећи, трећег напада, након што су пре њега отворене шутеве три поена промашили Фаје и Перпероглу, да би у следећем нападу Монака. Цирбес пресекао додавање након чега смо сви могли да одахнемо.

На крају 63-66 и победа којом Црвена звезда наставља серију непобедивости у новој сезони у прилично неквалитетној партији обеју екипа. Велике проблеме Звезди, правио је бивши играч Елмедин Кикановић који је био ударна игла Монака у нападу али је свеопшти утисак да Звезда није успела да искористи надмоћ коју је, бар на папиру, имала у рекету већ је Кикановић користећи своје офанзивне предности правио велике проблеме нашим центрима док на другој страни никако нисмо успевали да спустимо лопту на ниски пост и чиме би га додатно оптеретили с обзиром да Кикановић тешко излази на крај са физички јачим центрима док се поред лошије игре наших центара итекако осетила и индиспонираност у већем делу утакмице стартног плеја, Регланда који је имао проблема и са личним грешкама те је Томић морао дозирано да га користи како би га сачувао за сам финиш меча, што се показало исправним.
Вероватно се очекивало да после савршене утакмице у Подгорици Звезда настави у истом ритму против, не тако атрактивног али врло незгодног ривала али је најбитније да су и у једној овако тврдој утакмици играчи показали карактер и дошли до нове победе.

Повезане вести

4 comments

Goranko окт 11, 2018 at 08:04

Čestitam

Reply
rene artoa окт 11, 2018 at 01:13

Pobediti sa ovakvim procentima moze samo ekipa koja igra granitnu odbranu, kad proradimo u napadu nema ko da nas pobedi!!!!!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 11, 2018 at 00:13

Jasno je ko dan Zvezdi treba plej i cetvorka Covic je preslab za ovo takmicenje centri jedan Kikanovic vas trojica razbio vas je vidi se od pocetka sezone Ristic nije za nas spor neskace negradi kos mnogo los Dobric izgubljen slucaj Radanov je samo talenat koji nece pretvoriti u uspeh isto kao Simanic

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 10, 2018 at 22:56

dobro..nije bila igra na nivou ali je pobeda zasluzena..idemo dalje

Reply

Leave a Comment