Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Регионална лига остала без једног учесника?

Након победе у првом колу регионалне лиге против бугарског Бероа, кошаркашице Црвене звезде требале би у четвртак 11. октобра да играју меч 2. кола ВАБА лиге против екипе Плеј Оф Ултра из Сарајева. Међутим, како тренутно ствари стоје велико је питање да ли ће до овог сусрета уопште и доћи.

Најбољи босанскохерцеговачки женски кошаркашки колектив данас се обратио саопштењем јавности у којем је поред низа критика усмерених ка организаторима такмичења, најавио да ове сезоне неће бити део регионалне ВАБА лиге.

Челници сарајевског клуба се питају како и зашто је лига од планираних 12 клубова, једва дошла до осам од којих су чак два из Бугарске. Поставља се питање како Србија уместо четири има само један клуб, а истичу и да су поред њих једино представници ККЖ Црвена звезда били против промене система такмичења свега 12 дана пред планирани старт сезоне. Спорно је и то што Хрватску уместо три екипе представља само Трешњевка, док шампион Медвешчак не учествује. Једно од главних питање је и учешће бугарских екипа за које се и не зна колико су платиле позивнице за учешће.
На крају саопштења представници БиХ шампиона истичу да ће у нарадном периду тесно сарађивати са свим клубовима из региона којима је једини циљ развој женске кошарке на екс-Ју простору.

Шта ће на крају из свега овога да испадне и да ли је женска регионална лига пред гашењем, барем у овом формату, остаје да видимо.

Повезане вести

Leave a Comment