Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали у Монако

Екипа Црвене звезде мтс отпутовала у Француску преко Минхена, на меч 2.кола Еврокупа са екипом АС Монака. Утакмица се игра у среду на стадиону „Луј 2“ од 19.45 часова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су око 13 часова у Француску на меч 2.кола Еврокупа против екипе Монака.

Меч са вицешампионом Француске и прошлосезонским финалистом ФИБА Лиге шампиона, који ове сезоне има велике амбиције у Еврокупу, заказан је за 19.45 часова.

Наредни противник црвено-белих (са истим бојама) је добро стартовао у Еврокупу, победом над Брешом у Италији 80:68 и тако само потврдио велике амбиције у овогодишњем такмичењу. Црвена звезда мтс је такође била успешна на старту и савладала немачки Улм у Београду 88:73.

Екипа АС Монака у својим редовима има неколико, љубитељима кошарке на овим просторима, познатих лица. Некадашњи крини центар Црвене звезде Елмедин Кикановић и ове године један је од највећих адута екипе Монака (убацио 20 поена у победи над Брешом), док је ново појачање, некадашњи плеј Морнара Дерик Нидам у Италији забележио 8 асистенција. Ову екипу са клупе предводи словеначки тренер Сашо Филиповски, некадашњи тренер Олимпије, Банвита, Лотоматике…

По свему наведеном јасно је да црвено-беле очекује тежак посао и то само два дана након дербија у Подгорици и победе над екипом Будућности:

Нема пуно времена, већ смо се окренули наредном противнику екипи Монака. Имају две победе и две изгубљене утакмице у Француској лиги, и вредан брејк у еврокупу. Сигурно да се ради о екипи која је врло непредвидљива, играју пуно у транзицији, инсистирају на 1 на 1, пуно контранапада, играју на половини терена. Суштина је да играју једноставно, знају шта хоће и како да користе играче које имају. Превага? Морамо да имамо 40 минута концентрације и да контролишемо ритам и противника, Еврокуп је ове сезоне врло квалитетан, сви су јаки, ако се мало опустимо имаћемо проблема, важно је да смо већ заборавили Будућност и спремамо се за Монако. Регланд је много боље биће спреман за тај меч… – рекао је тренер Црвене звезде мтс Милан Томић.

Филип Човић:
Одиграли смо добру одличну утакмицу у АБА лиги, али већ смо је заборавили и окренули се наредном противнику Већ смо почели припреме за тај меч, немамо пуно времена али ћемо се спремити добро, јер имамо све потребне информације о екипи Монака. Оно што добро знамо је Дерик Нидам кога знамо са паркета АБА иге у дресу Морнара, изванредан играч, играч темпа, непредвидив, може да шутне из сваке позиције и удаљености, и биће врло важно зауставити га у транзицији.

Екипа је отпутовала у Монте Карло преко Минхена, а вечерас у време утакмице одрадиће тренинг у дворани на стадиону „Луј 2“ у Монаку, у којој црвено-беле очекује меч у среду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment