Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездиних шест капитена

Фудбалери Црвене звезде суверено владају Суперлигом и чврсто држе врх табеле, а на 10 овосезонских утакмица у домаћем шампионату имали смо чак шест капитена.

Шампион Србије нема пораз у првенству, са девет победа и ремијем дошао је до 28 бодова и нови изазов следи у недељу од 13 часова на гостовању Земуну.

Црвено-бели ће имати прилику да продуже серију непобедивости пред репрезентативну паузу од две седмице. Познато је да Вујадин Савић због повреде неће бити на располагању тренеру Владану Милојевићу, па ће капитенску траку носити неко други.

Ове сезоне смо у Суперлиги имали шест капитена. Први је Ненад Милијаш и искусни везиста је предводио екипу у четвртом колу против Спартака из Суботице на стадиону „Рајко Митић“.

Пре њега су траку носили Славољуб Срнић на гостовању Вождовцу, Ненад Крстичић против нишког Радничког на Маракани и Марко Гобељић на суперлигашкој премијери са Динаном из Врања. Управо је популарни Гобеља био капитен и у последњем сусрету домаћег првенства са Младости из Лучана на нашем терену.

Највише пута ове сезоне капитен је био Филип Стојковић, на гостовању Напретку у Крушевцу, у вечитом дербију и на гостовању Војводини у Новом Саду. Његов колега из одбране и први заменик капитена, Вујадин Савић, Звезду је са траком око руке предводио на две утакмице Суперлиге, против Чукаричког и Радника.

То значи да су Милијаш, Крстичић и Срнић по једном били капитени, Гобељић и Савић у два наврата, а три пута Стојковић.
 

Повезане вести

Leave a Comment