Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Кадетско првенство Београда, Трофеј Победника у сабљи и Фулоп Михалy Куп

Мачевалачка сезона је у пуном јеку. Из недеље у недељу Звездини мачеваоци на планшама у нашој земљи и у Европи одмеравају снаге са својим вршњацима.

Кадети нашег Клуба данас су се такмичили на кадетском првенству Београда, сениори на Трофеју Победника у сабљи , а пионири на пионирском такмичењу (Фулоп Михалy Куп) у Мађарској.

На првенству Београда за кадете мачеваоци Звезде су постигли следеће резултате:

Флорет даме:
1.Пелексић Нађа
3. Радић Невена

Флорет господа:
1. Штиклица Лука
2. Филиповић Лука
3. Димитријевић Марко

Мач господа:
3. Мичета Лазар
5. Димитријевић Марко

Истовремено са кадетским првенством Београда одржан је и Трофеј Победника у категорији сениори сабља за господу. Најбољи пласман од свих такмичара МК Црвена Звезда остварио је Мања Владимир, заузевши 3. место. Матовић Филип је такмичење завршио на 5-том месту, а Срећковић Небојша на 7.

Истовремено, пионири МК Црвене Звезде су укрстили флорете на такмичењу које се бодује за ранг листу мађарске мачевалачке федерације. Након квалификација одржаним у Клубу, у Будимпешту су, са националним тренером флорета Јованом Рајковићем, отпутовале Анђела Костић, Тамара Цвијовић, Катарина Рајковић и Јован Рајковић.
Анђела Костић је и у првом и у другом кругу група имала по 3 победе и 2 пораза, потом је добила борбу за 32, да би затим изгубила борбу за улазак у 16.

Тамара Цвијовић је у оба круга група имала по 1 победу и 3 пораза и борбу за улазак у 32 је изгубила, док је Јован Рајковић у категорији у којој су учестовала 61 такмичара, групу прошао са 3 победе и 3 пораза. Борбу за улазак у 32 је добио, док је борбу за улазак у 16 изгубио.

Наше пионире, сутра очекује наставк такмичења у Будимпешти у категорији пионира 1997. и млађе. Срећно!

Повезане вести

Leave a Comment