Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Најава 2.коло АБА лиге: Будућност – Црвена звезда

Након освојеног Суперкупа у Лакташима, на коме је екипа Милана Томића приказала изненађујуће квалитетну игру, очекује нас још једна утакмица између Црвене звезде и Будућности. Дуели ове две екипе су у прошлости увек обиловали занимљивостима на паркету, али и ван њега. Услед фуриозне игре Црвене звезде у првом полувремену финала Суперкупа, Будућност је безуспешно покушавала да се врати у игру у другом полувремену. Међутим, Звезда је уз помоћ добро избалансиране игре у нападу и агресивне одбране успела да сачува тешко стечену предност из првог полувремена. Стога, одмах након завршетка Суперкупа су се појавиле приче да је Будућност у потрази за још једним играчем испод коша, иако у своме тиму има три играча која могу покрити ту позицију (Ерл Кларк, Николић, и Баровић). Занимљиво је то да се Будућност одлучила да доведе играча који је део прошле сезоне провео управо у Црвеној звезди. У питању је Ален Омић, чији је ангажман изазвао подељене реакције код навијача Црвене звезде

Подгорица представља традиционално неугодно гостовање за екипу Црвене звезде. Заправо, Црвена звезда је последњи пут дошла до тријумфа у сезони 2016/2017, резултатом 54-77. Иако је тек почетак сезоне, тачније друго коло регуларног дела АБА лиге, нема сумње да ће и ова утакмица бити одиграна у врелој атмосфери и под великим емотивним набојем. Будућност ће сигурно хтети да осветла образ пред својом публиком након убедљивог пораза у финалу Суперкупа, док Звезди једна победа против овог ривала сигурно неће залечити ране из претходне сезоне. Требало би узети у обзир да би евентуална победа у овом дуелу  могла донети кључну предност у борби за прво место у АБА лиги и самим тим предност домаћег терена у плеј-офу, с обзиром да ове две екипе и у овој сезони делују као најозбиљнији претенденти за освајање АБА лиге и самим тим учествовање у Евролиги наредне сезоне.

У првом колу АБА лиге обе екипе су забележиле победе на домаћем терену. Будућност је без већих проблема савладала Крку резултатом 86-64, док је Звезда имала нешто тежи посао против Цибоне, али је ипак дошла до победе резултатом 78-68. У току ове недеље Звезда је започела са утакмицама у Еврокупу и тако наставила свој низ победа на почетку сезоне. У уторак је савладан Улм резултатом 88-73 и то пре свега захваљујући одличној игри у последњој четвртини.

Будућност је екипа која има заиста доста квалитетан састав, тако да тренер Александар Џикић пред собом има велики број опција. Довођењем Омића су добили на чврстини испод коша, али је ова екипа у стању и да игра без класичне петице. У таквим ситуацијама позиције четири и пет покривају презимењаци Коти и Ерл Кларк који су уједно и највећа појачања Будућности у овој сезони. У односу на претходну сезону Будућност је остала без тројице странаца (Долмена, Лендрија и Гибсона), али су довели и више него адекватне замене у виду Едвина Џексона, Крафта и већ поменутог двојца. Међутим, остаје да се види како ће се Будућност показати у Евролиги и како ће поднети играње у најквалитетнијем клупском европском такмичењу.

Остаје да се види да ли ће се екипе прилагођавати једна другој, тј. да ли ће Џикић одустати од игре без класичног центра како би парирао моћној Звездиној центарској линији, или ће Томић бити тај који ће потпуно променити досадашњи начин игре и одлучити се за нешто нижу петорку. Нема сумње да нас очекује доста неизвесна и занимљива утакмица чији је почетак заказан за недељу од 19:00. Пренос утакмице ће бити на првом каналу Арене Спорт.

Аутор РАСМЦ! 

Повезане вести

1 comment

ognjen banic окт 6, 2018 at 12:20

Kljuc pobede leze u odbrani i zaustavljanju Gordica Ivanovica i Omica. Odigrati junacki sa njima i pobedi tih usred Morace.

Reply

Leave a Comment