Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Сушић: „Минимални пораз у Паризу не би био неуспех“

Вечерашњи дуел 2. кола групе „Ц“ Лиге шампиона између ПСЖ-а и Црвене звезде интересантан је не само љубитељима фудбала у Србији, већ и многобројним фудбалским радницима са екс-Ју простора. Један од оних који ће са лиса места пратити меч је и некадашњи репрезентативац Југославије, а касније и селектор босанскохерцеговачке репрезентације Сафет Сушић.

Популарни „Папе“ носио је дрес паришких „Светаца“ у периоду од 1982. до 1990. године, а и данас многи навијачи ПСЖ-а сматрају да је управо он најбољи страни фудбалер који је икада носио дрес њиховог клуба. О предстојећем дуелу на „Парку принчева“ Сафет Сушић је изјавио:

– Објективно, сумњам да Звезда у Паризу може нешто посебно да направи. У Београду је могуће изненађење какво је уосталом направила против Наполија. ПСЖ је поражен у првом колу од Ливерпула и сада ће свим силама тражити победу. Али надам се да неће бити убедљивија од гола или два разлике. Мада се у фудбалу никада не зна и изненађења су могућа Парижани са тројком Мбапе, Неимар и Кавани су против свакога фаворити. Мало екипа на свету може доћи на „Парк принчева“ а да не прими барем два поготка. Зато кажем да за Звезду не би био неуспех да изгуби са голом или два разлике. Ако на почетку приме гол онда ће морати да се отворе, а Парижани су у таквим ситуацијама паклени. Звезда је већ направила велику услугу и ПСЖ и Ливерпулу јер је са Наполијем играла нерешено. Те две екипе су неспорно фаворити за пласман у осмину финала Лиге шампиона, а Звезда и Наполитанци ће водити борбу за трећу позицију.“

Повезане вести

Leave a Comment