Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Бивши фудбалер Црвене звезде изнео Французима своју страну приче!

Можда није највећа утакмица ПСЖ-а ове сезоне, можда ривал није најатрактивнији, али француски медији већ данима уназад показују изузетно велико интересовање за дуел групе Ц Лиге шампиона између ПСЖ-а и ФК Црвена звезда! У прилог томе иде и интервју који су новинари једног од најпопуларнијих фудбалских сајтова које Француска има да понуди, https://www.francefootball.fr , одрадили са бившим фудбалером Црвене звезде, Дамијеном Ле Талеком.

Ле Талек, који сада са успехом брани боје француског Монпељеа, био је мета питања француских новинара. Французе су највише занимала клупска величина Црвене звезде, њени навијачи и однос између клуба и играча. Ле Талек им је открио да ће са пажњом испратити утакмицу Црвене звезде, која му је остала у срцу након прелепе две године проведене у клубу из Љутице Богдана. Похвалио је рад управе и истакао да се ради о највећем и убедљиво најпопуларнијем клубу у Србији, клубу који бодри велики број навијача како у самој земљи, тако и у дијаспори. Француз није штедео речи хвале ни о популарним ,,Делијама“, које је описао као изузетно посвећене и страствене фанове, које поред љубави према сопственом клубу и играчима одликује и то што противницима приступају фер и спортски, чиме је у потпуности демантовао индикације Француза да се противнички тимови на Маракани не осећају безбедно.

Нарочито се истакло питање везано за озлоглашени тунел на стадиону ,,Рајко Митић“, чији су снимци од повратка клуба у европска такмичења обишли свет. Ле Талек је том приликом нашао за сходно да својим сународницима укратко објасни напор који су клупски челници уложили у обнову стадиона, који све више израста у угледан спортски објекат и место комфорно за свакога.

На самом крају, уследило је питање везано за играчке квалитете који одликују ФК Црвена звезда. Дамијен Ле Талек је изузетно нахвалио тимску одбрану свог бившег клуба, коју је окарактерисао главним оруђем које је црвено-белима омогућило брз повратак у crème de la crème европског фудбала, при чему је истакао и изузетне голманске квалитете Милана Борјана. Када је реч о офанзивним квалитетима српског првака, истакао је веома квалитетну контру, предвођену од стране Ричмонда Боаћеа и Бена, за којег Французи изненађено констатују да је у досадашњем делу сезоне постигао чак шест погодака за Звезду у Европи.

Ле Талек је интервју закључио констатацијом да је ПСЖ изразити фаворит, али и то да ће се са друге стране наћи изузетно озбиљан тим којем свака екипа мора приступити максимално професионално, при чему је оставио одређен простор за изненађење.

Повезане вести

Leave a Comment