Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Спартак – Црвена звезда 28:31 (14:13)

Рукометаши Црвене звезде савладали су по први пут у историји клуба Спартак у Суботици и остварили и први тријумф у новој сезони у 2.колу Суперлиге, 31:28 (13:14).

Суботичани су били једини тим који је до вечерашњег меча могао да се подичи чињеницом да никада погнуте главе није напустио своју халу након сусрета са Црвеном звездом. Али, успели су црвено-бели да прекину негативан низ.

Ненад Перуничић није могао ни овог пута да рачуна на све играче, јер због административних проблема у Републици Српској Херцеговац, Стошљевић и Панић нису још увек добили потребне папире.

Иако би по почетку другачије могао да се наслути расплет дешавања у дворани где су се водиле велике одбојкашке борбе, Звездини рукометаши су показали карактер и дошли до победе.

Спартак је кренуо силовито, повео 3:0 и стечено вођство одржавао током целог првог полувремена. Максимална предност је износила четири гола разлике у корист домаћина, у два наврата, али су након 11:7 у 18.минуту меча, црвено-бели ухватили прикључак. Серију од три узастопна гола покренуо је Лаковић, наставили Бугариновић и Николић, а Стефан Петрић поставио 14:13 за крај првог дела.

Одлучније, храбрије, чвршће су изабраници Ненада Перуничића ушли у друго полувремене, повели први пут на мечу везаним головима Бугариновића у 33.минуту, (14:15). Спартак је успевао два пута да изједначи преко Јанковића, али преломни тренутак меча десио се након тајм-аута у 37.минуту када је Црвена звезда серијом од три везана гола преузела предност и није је испуштала до краја меча, (16:19).

Спартак је покушао да се приближи преко Максића, али Петрић је одбио налет, а затим су црвено-бели дошли до максималних плус 5, голом капитена Љубојевића, којем је пријао повратак у „Дудову шуму“, (21:26). Звезда је контролисала пет голова предности до 56.минута, када су Суботичани искористили два играча више и стигли до два гола минуса, али су Љубојевић и Бугариновић потврдили прву Звездину победу у Суботици.

Најефикаснији су управо били капитен Љубојевић и Бугариновић са по 8 погодака, Лаковић и Николић су пет пута затресли мрежу. Стрелци су још били Петрић (3) и Ђорђијевић (2). У Спартаку су најефикаснији били Јанковић и Петровић са 6 голова.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Динамо из Панчева.

Спартак – Црвена звезда 28:31 (14:13)

Суботица, дворана „Дудова шума“. Гледалаца: 350. Судије: Зоран Попов и Горан Ристић (Кикинда). Искључења: Спартак 4, Црвена звезда 20 минута. Седмерци: Спартак 1 (1), Црвена звезда 2 (2).

СПАРТАК: Рељић, Пеић Тукуљац Ж. 3, Пеић Тукуљац Ј., Колунџић, Шукић 3, Јанковић 6, Спремо, Којадиновић 2, Росић, Обрадовић, Петровић 6, Ристић, Максић 5, Леовац, Стефановић 3, Арђелан. Тренер: Славиша Лаковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић, Хорват, Николић 5, Лаковић 5, Туфегџић, Љубојевић 8, Љубеновић, Бугариновић 8, Радисављевић, Димић, Поповић, Ђорђијевић 2, Рајичевић, Тешић, Петрић 3. Тренер: Ненад Перуничић

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Veteran Sever сеп 30, 2018 at 21:55

Da li ovi nasi igraci Petric i Lakovic imaju neke porodicne veze sa nekadasnjim Zvezdinim reprezentativcima Beli Petricem i pivotmenom, a sredinom devedesetih direktorom, Lakovicem…?

Reply
Goran окт 2, 2018 at 04:51 Reply

Leave a Comment