Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели бољи од Цибоне на отварању сезоне

КК Црвена звезда мтс забележио је победу у 1. колу АБА лиге. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ славили резултатом 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12).

Искусни састав гостију пружио је снажан отпор, па се питање победника одлучивало половином последњег периода. Изабраници Милана Томића одиграли су у тим моментима изузетно агресивно у одбрани, а расположени Џо Регланд погађао је у серији. Звезда се на пет минута пре краја одвојила на двоцифрену разлику и остатак посла је био знатно лакши.

Поменути Регланд је био и најбољи актер утакмице са 22 поена и седам асистенција.

Почетак утакмице протекао је у испитивању снага. Мухамед Фаје је блистао у редовима црвено-белих, али искусни играчи Цибоне су одолевали притиску Црвене звездем. У првом периоду ниједна екипа није успела да стекне опипљивије вођство, било је честих промена резултата, али су изабраници Милана Томића са поеном предности отишли на први одмор – 21:20.

Почетак другог периода донео је знатно агресивнију Црвену звезду. За два и по минута ређали су се контранапади као производ фантастичне одбране те је након тројке Билија Берона Звезда стекла прву двоцифрену предност – 31:20. Ипак, Цибона се шутем за три поена поново резултатски вратила, али су црвено-бели вођство задржали до полувремена – 42:35.

Уводни минути у трећој деоници припали су ривалу који је направио серију 12:3 и после дуго времена преузео вођство – 45:47. Лоше минуте своје екипе прекинуо је Огњен Добрић одличним продором и од тог тренутка се ушло у егал меч који је ипак контролисала Црвена звезда и чувала вођство.

Битну тројку на почетку четвртог периода дао је Џо Регланд и Црвена звезда се одвојила на шест поена предности – 62:56. Ипак, Цибона је имала изузетно шутерско вече и успевала да се задржи у резултатском егалу.

Боља одбрана и расположени Регланд држали су кључ тријумфа. Регланд је везао шест поена, тројку уз фаул и карактеристичан продор па је Звезда поново стекла двоцифрену предност – 71:61.

Црвена звезда мтс – Цибона 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12)

Црвена звезда мтс: Регланд 22 (7ас), Човић 6, Перпероглу, Ненадић, Лазић, Фаје 12 (6ск), Берон 5, Добрић 8, Ристић 4, Симанић, Цирбес 11 (5ск), Оџо 10 (7ск).

Милан Томић:
Прво бих желео да се извиним Звездиној публици. 4.000 људи је дошло на утакмицу да би видело овакву утакмицу од нас. Мене је због тога срамота. Рекао сам мојим играчима, како будете играли толико људи ће и долазити. Ово је била једна од најружнијих утакмица којој сам ја присуствовао у животу. Немам ја проблем да изгубимо и од Цибоне у Београду, то је у реду да се екипа пробуди понекад. За мене је проблем што се играо Суперкуп где су се победили Будућност и Цедевита, а онда се догодило шта се догодило. За нас је добро да се ово догодило сада. Честитам Цибони на доброј утакмици. Ми морамо још да учимо и да градимо јер овај тим ако се опусти два дана на тренингу, тада ће бити проблема.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Josif сеп 29, 2018 at 10:15

Битно је да будемо најбољи када је најпотребније.И прошле сезоне смо почели победама против Барсе и Макабија,на крају аба имали скор 19/3 пасмо просули све.Тосе ове године надам се нече догодити,имамо добар ростер а и Томиќ је искуснији од Алимпија.Све че дочи на своје,момцима треба подршка.Јел неко зна дали се против Улма врачају чувари“православља“пошто је балија“отишо или сада броје крвна зрнца Фајеу.позз

Reply
SVE PJANO21 сеп 29, 2018 at 06:03

Prvi mačići se u vodu bacaju. Nikakva igra, nadam se da će protiv Ulma biti bolje, oni su mnogo ozbiljniji protivnik od Cibone.

Reply

Leave a Comment