Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеБлоговиВажноМоја Црвена звездаФудбал

Партизан надиграо безличну Звезду! Звездин тактички фијаско, кртице и контроверзност ФК Партизан

23. септембар приведен је крају баш онако како би пожелео сваки навијач Партизана: њихови љубимци у потпуности су надиграли црвено беле и на крају непоражени изашли из утакмице против играчки знатно снажнијег ривала.

Црвена звезда није нашла одговор на главно оружје црно белих, њихов висок пресинг. Штавише. Стартних 11  Звезде било је као кројено за Партизан Зорана Мирковића и стиче се утисак да би се Мирковић, уколико би му неко пред утакмицу препустио право избора Звездине стартне поставе, одлучио за управо ону која је претходне вечери крочила на терен стадиона ЈНА.

Последња линија актуелног шампиона суочила се са притиском Партизана још од првог минута, када је голман Звезде, Милан Борјан, лоше реаговао приликом центаршута домаћина и тиме умало поклонио погодак Марку Јанковићу. Након тога, ствари су по црвено беле додатно кренуле нагоре. Црвена звезда деловала је безидејно. Било је јасно да се Звезда одлучила за погрешан састав. Линије црвено белог тима биле су некомпатибилне, а ако је и уопште постојала, било каква идеја о креирању напада из последње линије пала је у воду још на самом старту.

Као што смо најавили приликом представљања ФК Партизан ( http://www.mojacrvenazvezda.net/180750/2018/09/21/mcz-predstavljanje-fk-partizan/ ), високи пресинг представља једно од њихових главних оружја. Организованим излетањем  на последњу линију Звезде, брзоноги, агресивни и екстремно мотивисани фудбалери Партизана успели су да униште било какве назнаке система Звездиног тима и да тиме разоткрију све слабости Звездине јучерашње стартне поставе.

Након неколицине прилика, Партизан је успео да дође до поготка. Приликом једне од ретких смислених акција Звезде, Крстичић се увукао између двојице штопера и одличним пасом материјализовао сјајну кретњу Боаћеа између линија противничког тима. Црвена звезда учинила је оно чему је све време требала тежити – прибегла је отпочињању организованог позиционог напада из последње линије и на тај начин сломила пресинг црно белих и деформисала линије њиховог тима. Ипак, и поред сјајне кретње Боаћеа, уследила је његова погрешна одлука. Уместо да искористи неупоредиво квалитетније опције за пас, под нападом панике се одлучио за враћање лопте позади, након чега је уследио сјајан погодак Гомеша.

Остатак меча протекао је на сличан начин. Партизан је високо притискао, а Звезда се лоше сналазила под пресингом црно белих. Ствари су се за нијансу поправиле уласком технички даровитог и смиреног Јованчића, а уједно и падом енергије у тиму Партизана. Звезда је до изједначења дошла голом Боаћеа након прекида. Боаће је надскочио Марковића и на ефектан начин постигао погодак, погодак који лица блиска ФК Партизан покушавају да начине контроверзним. Све у свему, утакмица је изједначујућим поготком Ричмонда Боаћеа практично закључана. Вреди истаћи да је Боаће постигао гол управо након прекида, који смо приликом нашег представљања ФК Партизан назначили као једну од основних бољки црно белог тима. Томе у прилог иде и чињеница да се Ричмонд Боаће, један од најопаснијих фудбалера Црвене звезде приликом офанзивних прекида, нашао у директном дуелу са знатно млађим и неупоредиво инфериорнијим Светозаром Марковићем.

Иако играчки веома квалитетан, Фудбалски клуб Партизан није предвођен на савршен начин. Као што смо унутар представљања црно белих истакли, ради се о тиму који форсира високи пресинг, а самим тим оставља велики простор између дефанзивне и везне линије. Поред тога, као последица високог пресинга јавља се и умор у релативно раној фази меча.

Пред нашим стручним штабом био је избор између два система:

  1. Организовано отпочињање напада из последње линије, са циљем извлачења противничких линија и експлоатисања међупростора између дефанзивног и везног реда црно белог тима
  2. Форсирање дугих лопти, при чему би састав био кројен у складу са таквим типом тактике, а до тактички кључних измена дошло би у периоду од 60. до 80. минута.

Стручни штаб Црвене звезде се, барем на папиру, одлучио за опцију која варира између и једне и друге, при чему више нагиње на прву. Звезда је изашла у прилично офанзивном саставу, са Беном, Марином и Кафуом, као и без класичног дефанзивног везног играча, при чему је место у тиму нашао Горан Чаушић, фудбалер који се врло често прикључује нападима свог тима и покушава да из другог плана направи претњу по гол противника.

Ипак, од самог почетка је било јасно да нешто не штима. Без обзира на располагање играчима способним за стварање тактичких проблема противнику, изостанак уиграности и организованих комбинација био је и више него очигледан. Подршка везних играча дефанзивном реду била је минимална, а флексибилна кретња без лопте била је на најнижем могућем нивоу и офанзивна игра Звезде се, поред одигравања дугих лопти напамет, сводила се на индивидуалну импровизацију појединаца.

Поред свега, вреди истаћи и чињеницу да су црвено бели на овом мечу располагали дефанзивцима које одликује веома лоша игра под притиском. Игра је отпочињала од  Дегенека, Бабића, Стојковића и Родића. Дегенек и Бабић, а поготово аустралијски репрезентативац, технички су веома квалитетни. Ради се о талентованим и надареним фудбалерима и играчима које нарочито одликује квалитетна дуга лопта и дијагонала. Ипак, када говоримо о игри под притиском, реч је о области у којој се њих двојица не сналазе најбоље. Када говоримо о бековима, Филип Стојковић веома лоше одиграва под притиском и на малом простору, што је, између осталог, учио и Мирослав Ђукић на прошлосезонском дербију.

Све у свему, црвено бели су у првом полувремену пали на испиту у погледу организације игре. Након тога, прешло се на испуцавање дугих лопти, или напамет или преко Милана Родића. Та стратегија није уродила плодом из три разлога:

  1. Ричмонд Боаће није сидраш и није довољно доминантан у дуелу и скоку како би константно излазио као победник из ваздушних и телесних дуела са противничким дефанзивцима
  2. Црвена звезда није располагала фудбалерима који би на довољно квалитетан начин купили ,,ничије лопте“ и одлагања Ричмонда Боаћеа
  3. Црвена звезда није располагала играчима који на довољно квалитетан начин експлоатишу празан простор који би сидраш креирао својим извлачењем противника.

Из свих ових разлога, као и због тога што Црвену звезду до сада није одликовао разноврстан сет уиграних акција из последње линије, а нарочито оних које за циљ имају тактичко размонтирање противничких линија, рекло би се да је за Црвену звезду бољи избор било извођење тима погодног за одигравање дугих лопти, односно тима испуњеног борбенијим и агресивнијим играчима. Ту пре свега мислимо на Милана Павкова, Славољуба Срнића и Бранка Јовичића.

Као најбољи домаћи скакач, Милан Павков би обезбедио освајање готово сваке, ако не и сваке дуге лопте упућене к њему. На тај начин би обезбедио освајање неупоредиво већег броја лопти, већи посед лопте и сигурније располагање истом. Уз то, Павков би спустио ниво самопоуздања Светозара Марковића и Марка Валијентеа, као и ниво њихове енергије. Истовремено, Павков би својим присуством на терену одрадио велики посао у тактичком смислу. Константним повлачењем са позиције успевао би да, као у Трнави против Спартака, извлачи дефанзивце противничког тима и креира празан простор који би потом експлоатисали крилни фудбалери гостујућег тима, а превасходно Славољуб Срнић. Такође, вреди истаћи и да је Павков развио разноврсне технике одигравања лопте из прве, како грудима и главом, тако и ногом. Не ради се о класичном сидрашу, већ о фудбалеру који поседује фантастичан смисао за игру и који је у стању да одлично одложи лопту, како првом играчу до себе, тако и ка играчу који утрчава у простор. Као пример његове способности да ногом  проигра крилног фудбалера који експлоатише празан простор (примере одигравања главом и грудима није неопходно наводити, с обзиром да је велики део навијача упућен у исте) навешћемо следећу ситуацију – https://www.youtube.com/watch?v=XxYzeKvBOOM&feature=youtu.be&t=308  (исечак са дебија за ФК Раднички Ниш).

Као замена за Павкова у периоду од 60. Минута ушао би Боаће, чији би спој квалитета (брзина, способност експлоатисања простора и умеће тактички перфектног отварања без лопте у простору између противничког дефанзивног и везног реда) додатно намучили у периоду од 60. минута већ довољно измрцварену одбрану Партизана, при чему говоримо како о индивидуалцима, тако и о тимској одбрани која би увелико патила услед губитка енергије главних подстрекача пресинга.

С друге стране, Славољуб Срнић би, поред способности експлоатисања простора, био од користи приликом освајања ничијих лопти и пресинга. Исто се односи и на Бранка Јовичића, чије би присуство додатно ограничило отпочињање напада по земљи из последње линије, барем у периоду утакмице који би провео на терену, али би био од огромне помоћи приликом пресинга и купљења ничијих лопти. У одређеним варијацијама, шансу на мечу могао је добити и Лоренцо Ебесилио.

Све у свему, приликом представљања ФК Партизан и нама је деловало да ће се стручни штаб Звезде одлучити за сличну поставку, која, ипак, није у потпуности уиграна и материјализована. Ипак, без жеље да будемо ,,генерали након битке“, истаћи ћемо да Владан Милојевић ужива нашу максималну подршку, а уживаће је и у будућности. Познат као изузетно флексибилан и еластичан тренер, тренер који поседује изузетну способност учења из сопствених пропуста, уверени смо да је Владан Милојевић, уз помоћ целокупног стручног штаба, из ове утакмице изашао са великим бројем драгоцених лекција, као и да ће Црвена звезда већ у наредном гостујућем дербију прекинути дугогодишњу црну серију на стадиону ЈНА!

Пре преласка на материју о челницима ФК Партизан, укратко ћемо се осврнути на један нама изузетно занимљив и несхватљив феномен.  Наиме, у последњих месец дана јасно је видан тренд да састав ФК Црвена звезда на одређеним порталима осване дан пред утакмицу! Сведоци овога били смо како пред претходни вечити дерби и утакмицу са Наполијем у Београду, тако и пред готово сваку утакмицу ФК Црвена звезда у последњих месец дана! Овим путем најоштрије осуђујемо жељу за популизмом присутну код представника одређених портала, а на челнике клуба апелујемо да приступ тренинзима пред утакмице, а поготово оне најбитније, најстроже ограниче, што се поготово односи на представнике медија. Цурењем састава дан пред утакмицу чини се велика услуга противничким екипама и свако ко то чини доводи у питање своје навијачко опредељење. Из тог разлога, неопходно је приступити најстрожим могућим мерама приликом тренинга који претходе утакмицама. Истовремено, очекујемо да се клуб на адекватан начин разрачуна са лицима која су до сада газила по принципима новинарске етике и користила погодности присуствовања отвореним тренинзима првог тима како би, зарад добробити сопствених портала, нанела тешку штету ФК Црвена звезда.

Без обзира на отровне изјаве које потичу из црно белог табора, Партизану треба честитати на бољој игри и тактичком тријумфу над Црвеном звездом. За похвалу су и изјаве Звездиних челника који одбијају да буду део прљаве медијске игре отпочете од стране ,,спортских“ ривала пре много година. Стару традицију у животу су одржавали и тренери попут Александра Станојевића, који су, и поред неупоредиво квалитетнијих играчких кадрова од Звездиних и неупоредиво стабилније атмосфере која је годинама владала у Партизану, покушавали да се прљавим медијским триковима оперу од потенцијалних неуспеха у конкуренцији тада исподпросечних тимова Звезде… Самим тим, желели су и обезбеђивању судијског наклона, баш оног за који тврде да током јучерашњег дана није био на њиховој страни. Наиме, бивши тренери Партизана били су склони стварању притиска на судије и стварању медијске хајке још од самог старта шампионата, а једна од основних мантри које су се вртеле била је: ,,Ствара се атмосфера да Црвена звезда постане првак!“.

Ствара се атмосфера да Црвена звезда постане првак… Тешко је скројити мантру погоднију за овдашње поднебље. Да ли је могуће скројити матру која ће на квалитетнији начин утицати на непросвећену масу навијача, увек и свуда погодну за манипулацију? Тешко. Црно бели одлучили су се да прибегну прљавој игри. Залупили су врата спортским изјавама, изјавама које за циљ имају изношење истине, проповедање правде и ширење духа толеранције. Уместо њих, одлучили су се за оживљавање класичног комунистичког духа, духа који кривца тражи у свима осим нама самима. Комунистичка реторика, оличена у пребацивању кривице на ,,стране агенте“ и ,,домаће издајнике“ (не)вешто је замењена реториком која за циљ има пребацивање кривице на политичке лидере, судије и апстрактне везе између Црвене звезде и челника УЕФА!

Пребацивање кривице на другог… Да ли је то доктрина коју желимо усадити  у умове млађих нарашатаја? Да ли је то пример који им тежимо дати? Лекција коју их желимо научити? Да ли постоји бољи прототип немоћног и испражњеног духа, који се, потиснут животним поразима, уместо да застане и изанализира сопствене пропусте одлучује за пребацивање лопте на супротну страну? Духа који се унапред предаје и признаје пораз? Којем су за сопствене поразе и недаће криви сви сем њега самога?

Људи из Партизана нам у претходним месецима показују како људи из спорта НЕ СМЕЈУ размишљати и како се НЕ СМЕЈУ  понашати. Уосталом, шта очекивати од лица која су детињство провела у потчињеним положајима, да би потом израсла у егоцентричне и стриктно материјалистички опредељене љуштуре? Управа Партизана не зна за морал, а част и поштење њима су страни. Своју мржњу и фрустрације преносе чак и на фудбалере свог клуба, који све више верују у њихове шизофрене и неповезане тезе. Последњи у низу је Владимир Стојковић.

Бивши голман репрезентације Србије доказао је да увек може горе. Својим изјавама је доказао да челнике Партизана можда не одликују господство и манири, али да их зато одликује презир према отаџбини. Чекао је Владимир. Годинама је играо улогу патриоте и уживео се у улогу жртве, да би на крају још једном показао колико вреди његове реч. Пљунуо је Владимир по државној застави, пљунуо по својим измрцвареним сународницима и савременицима, а пљунуо и по свим сопственим прецима. Овај човек, лице које је годинама служило као предмет спрдње широм европских шампионата,  показао је колико су ниски постали морални критеријуми за прикључивање савременом ФК Партизан. Бившем фудбалеру Црвене звезде није сметало да опљуне по грбу свог бившег клуба. Ипак, чини се да му то није довољно, па је одлучио да изгази и грб сопствене земље, исте оне која му је пружила име и обезбедила материјалну сигурност.

Ћутао је Владимир, ћутао и чекао годинама. Није му сметало да буде део ФК Партизан који је годинама, служећи се свим могућим средствима, довео Звезду на руб опстанка. Ништа спорно није видео ни у томе што је његов клуб добио пенал на чак два узастопна вечита дербија. Није му сметала ни сезона 2017/2018, у којој је анархични Партизан, ношен на крилима контроверзних судијских одлука, на правди Бога заузео другу позицију испред ФК Спартак Суботица и ФК Раднички Ниш. Ипак, вођен флоскулом ,,ствара се атмосфера да Црвена звезда постане првак“, Владимир је иступио и у име свих у ФК Партизан рекао нешто што би сви они колико сутра потписали : ,,И да је гол, не смеш оно да свираш!“.  То је оно што би управа Партизана и што би сви у клубу жарко желели – повратак доба Томислава Караџића, доба током којег Црвеној звезди није било дозвољено да постигне погодак, доба током којег су Црвеној звезди поништавани потпуно регуларни голови.

Да ствар буде гора, Владимир се ту није зауставио. Већ довољно гнусну изјаву Стојковић је додатно зачинио констатацијом да ће се одрећи српског држављанства, држављанства земље која му је пружила све. Бранио је Стојковић за национални тим преко десет година, и то беспрекидно. Чак и онда када су га сви одбацили, Србија је била ту. Оберучке би био дочекан, а домаћи навијачи чинили би све од себе да му омогуће потпуно комфоран боравак код куће. Ипак, Владимир је доказао да за њега Србија представља једно велико ништа. Вођен емоцијама, изјавио је оно што је дуго крио у себи и доказао колики презир гаји према својој домовини.

Владимир Стојковић представља симбол модерног Партизана, симбол неморала, непоштења и слабости. Симбол егоцентричног лица које не преза ни од чега како би задовољило сопствене потребе и испунило сопствени его.

О утицају горе поменутих лица на одређене струје навијача Партизана нећемо ни говорити. Излишно је коментарисати квази елитисте и комфористе који су се из родитељских станова, преко Жаркова па све до сунцем обасјане Бањалуке, аутистично уживели у улоге интелектуалне елите и више класе. Предвођени њиховим вођом ЖП, иначе лицем које и сама управа ФК Партизан посматра поспрдно и описује га као доброг слугу краткотрајног рока употребе, креирали су своју затворену субкултуру мржње, субкултуру испуњену неуспешним лицима која су, вођена животним поразима, навикла да узроке својих неуспеха траже у свима другима сем у њима самима. У складу с тим, рекло би се да се између њих и актуелне управе ФК Партизана развија савршена љубавна прича, при чему су обе стране као створене једна за другу.

Једно је сигурно: присталице супротног табора нашле су се пред великим испитом. Пред њима је избор између две опције – наставити с пружањем подршке актуелној управи или порадити на уздизању клуба? Подржавати нерад и неуспех, под плаштом назови ,,борбе против система“ или закорачити у модерне токове пословања? Одабрати мир или вечиту мржњу, испуњену животом у прошлости? Одлука је на њима, а времена је мало. Узевши у обзир катастрофално вођење клуба, рекло би се да јучерашњи мат Партизана над Црвеном звездом представља пуку случајност и нешто што ће навијачи црно белих, док је актуелна гарнитура ту у свом пуном саставу, препричавати месецима, па и годинама.

Повезане вести

15 comments

Милан сеп 26, 2018 at 18:14

Врло лоша анализа. То што је нешто опширно, не значи и да је добро. Пробајте да нађете некога ко се заиста разуме у материју да вам пише ове ствари. Трудите се да подигнете квалитет сајта, а не да добијете на квантитету како сада радите. Добронамеран савет.

Reply
Goran сеп 26, 2018 at 08:36

https://www.youtube.com/watch?v=N7CM23glYfs Ja koliko vidim ovde na 0:19 sekundi se jasno vidi da lopta nakon sto je ovaj cupavi vraca iz gola dira mrezu i izlazi vani i on kao nesto glumi nije bio gol,vratice pasos itd. koji jad i beda,sta reci…

Reply
Dragan Etobicoke сеп 25, 2018 at 21:53

Postovanje,
Pre svega, veoma mi je drago da procitam jedan ovako kritican tekst. Momci, svaka cast na realnosti. Drugo, svaka cast i na hrabrosti. U celoj prici, nije mi zaista jasna uprava Partizana. Ljudi, onaj Pantic svasta prica na YouTube-u. Pa ono je ljudi bolesno. Jesu bili bolji, svaka cast, ali nisu dali gol vise. Sad su im krivi svi, Terzic, Vucic, Gazprom, izgleda da im je navise krivo sto Zvezda ima sponzora kao sto je Gazprom. Bole ih nasi rezultati u Evropi, mnogo bole. Pa gde sve to vodi ?

Reply
Veteran Sever сеп 26, 2018 at 10:36

Izvini, brate Dragane…ali moram da se „umesam“! Kakve veze ima neki kreten Pantic koji lupeta svasta sa nasom sramotnom igrom protiv groblja!!? Kakve veze ima blebetanje nekog grobarskog bolida sa time sto je trener pocetnik(Bata Mirkovic) takticki skroz nadigrao trenera internacionalnog iskustva(Miloje)? Kakve veze ima lupetanje nekih Vazura i ostale bande sa time sto su oni grobarski klinci Pantic i Zakaric(igra za 200.000e) leteli po terenu, a nasi igraci od milion evra Causic i Marin nisu postojali ni na mapi! Kriva su nam grobarska blebetala sto smo mogli da primimo 5 komada od grobara(srecom nismo)!? Znaci da neki Zeljko Pantic i Vazura nisu davali izjave Miloje bi razbio Batu, Causic bi samleo Pantica, a Marin bi dao dva , tri gola!? Ovako izjave grobarcina nas presekle!

Reply
Dragan Etobicoke сеп 26, 2018 at 18:37

Postovanje,
Nikakav problem sto si se „umesao“, naprotiv. Kao sto rekoh, bili su bolji, to je cinjenica. Tu nikakve izjave ne menjaju stvar. Nisu nama kriva nikakva blebetala… Poenta je da „ako kanis pobijediti moras dati gol vise“ da parafraziram jednog mog druga. Imali su sanse, a postigli su samo jedan gol. Onda je Boaci dao jedan gol, koji je za njih sumnjiv. OK… Onda su trebali da iskoriste svoje sanse i eliminisu sve sumnje. Moja poenta je, umesto tako da razmisljaju, sad su im krivi svi osim onih koji su trebali da postignu taj dodatni gol.
Nadam se da sam uspeo da pojasnim.
Pozdrav za sve Zvezdase.

Reply
Mississauga сеп 25, 2018 at 14:19

Pre svega , bravo za kritički tekst. Što se tiče Miloja , da uči iz svojih grešaka , se nebih složio. Igrali smo loše , da ne kažem katastrofalno , u sva četiri jedino važna meča, Trnava , Salzburg , Napoli , partizan. To što smo prošli , to možemo jedino dragom Bogu da zahvalimo.
Podsetio bih sve , da smo i poslednji derbi na jna , odigrali katastrofalno i da nas je i onda Boaći „spasio“.
Dokle naša odbrana može da izdrži ???
Plašim se da nam se crno piše u Parizu , tj. plašim se BRUKE !

Reply
temaklasica сеп 25, 2018 at 09:29

Sve sto smo uradili ove sezone,a uradili smo mnogo,tj.nikad ovoliko,doslo je iz defanzivne taktike,golove smo davali ili iz kontri ili iz prekida.Istovremeno,u ovom prelaznom roku dovodlili smo skoro pa iskljucivo igrace za napad,pritom na njih potrosili vise nego ikad u istoriji!Rezultat toga je da na vaznim utakmicama ne znamo da igramo ofanzivan fudbal,ne znamo da se izborimo sa visokim presingom protivnika a da nam pritom igrac
kojeg smo doveli na pocetku prelaznog roka i koji je projektovan da se oko njega vrti igra
tima,iskusan,dolazi iz najbolje,holandske skole veznih igraca,nije ni u protokolu na vaznim utakmicama!Iskreno se nadam da smo svi zajedno naucili mnogo iz ovog derbija,i da su pre svega igraci i trener svesni koliko je vazno pobediti u sredu u KŠ,kako ne bi uveli sezonu u ozbiljan problem.Mislim da nam je Napredak puno vazniji od PSZ-a,zato bi sutra voleo da vidim motivisanu,agresivnu,napadacku,pravu Zvezdu!
P.S.-Bolesne osobe sa one strane,treba prepustiti odgovarajucim strucnim institucijama,ako njima realno uopste ima pomoci,pa makar i ako budu saradjivali!

Reply
Dragan сеп 24, 2018 at 23:07

Bravo za komentar i analizu igre Crvene Zvezde! Tacno u metu! Ali, mi je onda jos neshvatljiviji drugi deo teksta gde se autor obracunava sa Mustafom i grobarskom upravom!!? To ponasanje Mustafe i groblja je vec vidjeno. Nista novo! I kakve sad veze ima grobljanska bolesna filozofija sa cinjenicom da su nam mogli dati juce pet komada i da mi nismo imali pojma? Da smo igrali fudbal, a ne „bunarili“ i brukali se bednom i jadnom igrom, zgazili bi Partizan i naravno, onda, ovog drugog dela komentarisanja o Mustafi i ostalih Pakistanacima ne bi ni bilo! Ovako ispada da nam krivo sto su nas Zakaric, Miletici i ostali Zdjelari nadigrali kao cobane(srecom ispade nereseno na kraju), pa u svojoj nemoci i jadi, ne znamo sta cemo…pa napadamo Mustafu da ne voli svoju zemlju(!!?), napadamo Upravu groblja sto nije lepo vaspitana, je li, a negde autor iskopa Zeljka Pantica, nebitnog, anonimnog novinara, koji zamislite, navija za Partizan i radi kao urednik TV Partizan! Pa, nece valjda urednik TV Partizan da navija za Zvezdu, i da se divi Terzi, Miloju, Borjani i Delijama…!!??? Ali zato, prvi deo teksta vrhunski…kapa do zemlje!

Reply
maradona991 сеп 24, 2018 at 22:14

Mislim da smo ostvarili samo dva trijumfa u ligaskim duelima na pasnjaku u poslednjih 10 godina, Robi pre 6 godina i sa Grofovom kaznenom ekspeficijom pre 2 godine. Primetno je da se pod Milojevicem pod grcem igraju ovi derbiji, ne znam razlog. Isto jebtako evidentno da Krsticic u ovoj kalendarskoj godini nije odigrao par krstenih partija. U poslednje vreme je posebno los, obicno se ne primeti na terenu do nekog 30og minuta, kad napravi neku gresku. Poklopilo se to i sa odlaskom Kange gde je njemu uloga promenjena. Uglavnom, igra lose a cenjeni publikum pljucka po svima, a prema njemu retko ko uputi kritiku. Pomalo cudno…

Reply
Veteran Sever сеп 24, 2018 at 23:22

Bravo Maradona!!! Hvala Bogu da neko napise kako je Krsticic ove jeseni jedna od najslabijih karika u Zvezdinom timu, a ne da citamo nestrucnu i korumpiranu novinarsku bratiju, predvodjenu onim opskurnim likom sa Mozzart Sporta, koja svakom igracu nadju manu, a Krsticica proglasavaju Bogom koji je, je li, sam igrao i sam pobedio sve Zvezdine rivale…A taj Krsticic, uglavnom ne postoji na terenu, igra nesto poziciono, da cele dve dobre lopte za 90 minuta, a u defanzivi njegov blok ne postoje, na sredini protivnicki veznjaci tutnje pored njega ko brzi voz, a u napadu je kao „zalutalo jagnje“! Nema vise ni njegovih suteva i centarsuteva od proletos, nema onog njegovog pritiska na protivnicku veznu liniju! A ovi ga hvale, lazu publiku…blizi se vreme produzetka ugovora Krsticicu ili njegova prodaja, pa valja malo „gasirati“ javnost…. a novinarska plata mala…bas mala!

Reply
vladimir сеп 24, 2018 at 22:10

Imam utisak da smo svi pomalo razocrani vise igrom nego rezultatom,ali neka bude los dan…a sto se tice rukovodstva sektaskog kluba…uvek je gori mrzeo boljeg i zavideo mu,tako da ko ih j..e

Reply
Otpisani101 сеп 24, 2018 at 21:45

Ono sto je smesno-marin,kafu,boaci i ben nisu mogli da stvore sansu protiv partizana a proleter iz novog sada imao 2 precke i nekoliko velikih sansi…causic najgori protiv napolija a forsira se kao da je ronaldo…pavkov kada igramo defanzivno mora biti starter…i ebesilijo ma kako god igra mora da igra jer boljeg nemamo…kafu kao rikardo-nula…ja braco ne volim defanzivnu zvezdu pa igrala i ligu sampiona…ej protiv ovakvog partizana da igramo kukavicki a proleter napadacki…eee moj miloje…

Reply
Otpisani101 сеп 24, 2018 at 21:59

Pa da li moguce da svaki moj komentar ceka moderaciju…???ucinite mi uslugu i obrisite ga…pa vi niste normalni…

Reply
БОВР сеп 25, 2018 at 10:38

Poštovani,

To što vaši komentari ,,čekaju moderaciju“ nema nikakve veze sa vama niti sa vašom ličnošću. Pre nego što biva objavljen, svaki komentar prolazi kroz veoma kratak period provere, nakon čega postaje vidan javnosti. Takav sistem prisutan je na gotovo svim domaćim portalima.

Nastavite da nas pratite,

Srdačan pozdrav.

Reply
josif сеп 25, 2018 at 08:08

Neznam ko i zasto ti dade minus,nerazumem sto tacno nisi rekao!Sve ozbiljne utakmice (Salzburg 2 puta,Napoli i Partizan )smo odigrali jako lose,izuzetkom u odbrani,dok sredni red a samim tim i napad nije postojao.Popalili smo se ko mladi majmuni,jel prilici onakav odnos Terzica prema Partizan,kao nisu nas nivo i sada kada su nam pokazali daje nesto trulo nema ga nigde,pusta deda Tozu dase blamira pricajuci nebuloze.Lepo da izadje Terzic,da kaze zasto su bacane pare za Melega,Jeftovica,Stoiljka i Ebesilija koje nema ni u protokolu,i jos puno toga.pozz

Reply

Leave a Comment