23. septembar priveden je kraju baš onako kako bi poželeo svaki navijač Partizana: njihovi ljubimci u potpunosti su nadigrali crveno bele i na kraju neporaženi izašli iz utakmice protiv igrački znatno snažnijeg rivala.

Crvena zvezda nije našla odgovor na glavno oružje crno belih, njihov visok presing. Štaviše. Startnih 11  Zvezde bilo je kao krojeno za Partizan Zorana Mirkovića i stiče se utisak da bi se Mirković, ukoliko bi mu neko pred utakmicu prepustio pravo izbora Zvezdine startne postave, odlučio za upravo onu koja je prethodne večeri kročila na teren stadiona JNA.

Poslednja linija aktuelnog šampiona suočila se sa pritiskom Partizana još od prvog minuta, kada je golman Zvezde, Milan Borjan, loše reagovao prilikom centaršuta domaćina i time umalo poklonio pogodak Marku Jankoviću. Nakon toga, stvari su po crveno bele dodatno krenule nagore. Crvena zvezda delovala je bezidejno. Bilo je jasno da se Zvezda odlučila za pogrešan sastav. Linije crveno belog tima bile su nekompatibilne, a ako je i uopšte postojala, bilo kakva ideja o kreiranju napada iz poslednje linije pala je u vodu još na samom startu.

Kao što smo najavili prilikom predstavljanja FK Partizan ( http://www.mojacrvenazvezda.net/180750/2018/09/21/mcz-predstavljanje-fk-partizan/ ), visoki presing predstavlja jedno od njihovih glavnih oružja. Organizovanim izletanjem  na poslednju liniju Zvezde, brzonogi, agresivni i ekstremno motivisani fudbaleri Partizana uspeli su da unište bilo kakve naznake sistema Zvezdinog tima i da time razotkriju sve slabosti Zvezdine jučerašnje startne postave.

Nakon nekolicine prilika, Partizan je uspeo da dođe do pogotka. Prilikom jedne od retkih smislenih akcija Zvezde, Krstičić se uvukao između dvojice štopera i odličnim pasom materijalizovao sjajnu kretnju Boaćea između linija protivničkog tima. Crvena zvezda učinila je ono čemu je sve vreme trebala težiti – pribegla je otpočinjanju organizovanog pozicionog napada iz poslednje linije i na taj način slomila presing crno belih i deformisala linije njihovog tima. Ipak, i pored sjajne kretnje Boaćea, usledila je njegova pogrešna odluka. Umesto da iskoristi neuporedivo kvalitetnije opcije za pas, pod napadom panike se odlučio za vraćanje lopte pozadi, nakon čega je usledio sjajan pogodak Gomeša.

Ostatak meča protekao je na sličan način. Partizan je visoko pritiskao, a Zvezda se loše snalazila pod presingom crno belih. Stvari su se za nijansu popravile ulaskom tehnički darovitog i smirenog Jovančića, a ujedno i padom energije u timu Partizana. Zvezda je do izjednačenja došla golom Boaćea nakon prekida. Boaće je nadskočio Markovića i na efektan način postigao pogodak, pogodak koji lica bliska FK Partizan pokušavaju da načine kontroverznim. Sve u svemu, utakmica je izjednačujućim pogotkom Ričmonda Boaćea praktično zaključana. Vredi istaći da je Boaće postigao gol upravo nakon prekida, koji smo prilikom našeg predstavljanja FK Partizan naznačili kao jednu od osnovnih boljki crno belog tima. Tome u prilog ide i činjenica da se Ričmond Boaće, jedan od najopasnijih fudbalera Crvene zvezde prilikom ofanzivnih prekida, našao u direktnom duelu sa znatno mlađim i neuporedivo inferiornijim Svetozarom Markovićem.

Iako igrački veoma kvalitetan, Fudbalski klub Partizan nije predvođen na savršen način. Kao što smo unutar predstavljanja crno belih istakli, radi se o timu koji forsira visoki presing, a samim tim ostavlja veliki prostor između defanzivne i vezne linije. Pored toga, kao posledica visokog presinga javlja se i umor u relativno ranoj fazi meča.

Pred našim stručnim štabom bio je izbor između dva sistema:

  1. Organizovano otpočinjanje napada iz poslednje linije, sa ciljem izvlačenja protivničkih linija i eksploatisanja međuprostora između defanzivnog i veznog reda crno belog tima
  2. Forsiranje dugih lopti, pri čemu bi sastav bio krojen u skladu sa takvim tipom taktike, a do taktički ključnih izmena došlo bi u periodu od 60. do 80. minuta.

Stručni štab Crvene zvezde se, barem na papiru, odlučio za opciju koja varira između i jedne i druge, pri čemu više naginje na prvu. Zvezda je izašla u prilično ofanzivnom sastavu, sa Benom, Marinom i Kafuom, kao i bez klasičnog defanzivnog veznog igrača, pri čemu je mesto u timu našao Goran Čaušić, fudbaler koji se vrlo često priključuje napadima svog tima i pokušava da iz drugog plana napravi pretnju po gol protivnika.

Ipak, od samog početka je bilo jasno da nešto ne štima. Bez obzira na raspolaganje igračima sposobnim za stvaranje taktičkih problema protivniku, izostanak uigranosti i organizovanih kombinacija bio je i više nego očigledan. Podrška veznih igrača defanzivnom redu bila je minimalna, a fleksibilna kretnja bez lopte bila je na najnižem mogućem nivou i ofanzivna igra Zvezde se, pored odigravanja dugih lopti napamet, svodila se na individualnu improvizaciju pojedinaca.

Pored svega, vredi istaći i činjenicu da su crveno beli na ovom meču raspolagali defanzivcima koje odlikuje veoma loša igra pod pritiskom. Igra je otpočinjala od  Degeneka, Babića, Stojkovića i Rodića. Degenek i Babić, a pogotovo australijski reprezentativac, tehnički su veoma kvalitetni. Radi se o talentovanim i nadarenim fudbalerima i igračima koje naročito odlikuje kvalitetna duga lopta i dijagonala. Ipak, kada govorimo o igri pod pritiskom, reč je o oblasti u kojoj se njih dvojica ne snalaze najbolje. Kada govorimo o bekovima, Filip Stojković veoma loše odigrava pod pritiskom i na malom prostoru, što je, između ostalog, učio i Miroslav Đukić na prošlosezonskom derbiju.

Sve u svemu, crveno beli su u prvom poluvremenu pali na ispitu u pogledu organizacije igre. Nakon toga, prešlo se na ispucavanje dugih lopti, ili napamet ili preko Milana Rodića. Ta strategija nije urodila plodom iz tri razloga:

  1. Ričmond Boaće nije sidraš i nije dovoljno dominantan u duelu i skoku kako bi konstantno izlazio kao pobednik iz vazdušnih i telesnih duela sa protivničkim defanzivcima
  2. Crvena zvezda nije raspolagala fudbalerima koji bi na dovoljno kvalitetan način kupili ,,ničije lopte“ i odlaganja Ričmonda Boaćea
  3. Crvena zvezda nije raspolagala igračima koji na dovoljno kvalitetan način eksploatišu prazan prostor koji bi sidraš kreirao svojim izvlačenjem protivnika.
Pročitajte još  Remi rukometaša u Aranđelovcu

Iz svih ovih razloga, kao i zbog toga što Crvenu zvezdu do sada nije odlikovao raznovrstan set uigranih akcija iz poslednje linije, a naročito onih koje za cilj imaju taktičko razmontiranje protivničkih linija, reklo bi se da je za Crvenu zvezdu bolji izbor bilo izvođenje tima pogodnog za odigravanje dugih lopti, odnosno tima ispunjenog borbenijim i agresivnijim igračima. Tu pre svega mislimo na Milana Pavkova, Slavoljuba Srnića i Branka Jovičića.

Kao najbolji domaći skakač, Milan Pavkov bi obezbedio osvajanje gotovo svake, ako ne i svake duge lopte upućene k njemu. Na taj način bi obezbedio osvajanje neuporedivo većeg broja lopti, veći posed lopte i sigurnije raspolaganje istom. Uz to, Pavkov bi spustio nivo samopouzdanja Svetozara Markovića i Marka Valijentea, kao i nivo njihove energije. Istovremeno, Pavkov bi svojim prisustvom na terenu odradio veliki posao u taktičkom smislu. Konstantnim povlačenjem sa pozicije uspevao bi da, kao u Trnavi protiv Spartaka, izvlači defanzivce protivničkog tima i kreira prazan prostor koji bi potom eksploatisali krilni fudbaleri gostujućeg tima, a prevashodno Slavoljub Srnić. Takođe, vredi istaći i da je Pavkov razvio raznovrsne tehnike odigravanja lopte iz prve, kako grudima i glavom, tako i nogom. Ne radi se o klasičnom sidrašu, već o fudbaleru koji poseduje fantastičan smisao za igru i koji je u stanju da odlično odloži loptu, kako prvom igraču do sebe, tako i ka igraču koji utrčava u prostor. Kao primer njegove sposobnosti da nogom  proigra krilnog fudbalera koji eksploatiše prazan prostor (primere odigravanja glavom i grudima nije neophodno navoditi, s obzirom da je veliki deo navijača upućen u iste) navešćemo sledeću situaciju – https://www.youtube.com/watch?v=XxYzeKvBOOM&feature=youtu.be&t=308  (isečak sa debija za FK Radnički Niš).

Kao zamena za Pavkova u periodu od 60. Minuta ušao bi Boaće, čiji bi spoj kvaliteta (brzina, sposobnost eksploatisanja prostora i umeće taktički perfektnog otvaranja bez lopte u prostoru između protivničkog defanzivnog i veznog reda) dodatno namučili u periodu od 60. minuta već dovoljno izmrcvarenu odbranu Partizana, pri čemu govorimo kako o individualcima, tako i o timskoj odbrani koja bi uveliko patila usled gubitka energije glavnih podstrekača presinga.

S druge strane, Slavoljub Srnić bi, pored sposobnosti eksploatisanja prostora, bio od koristi prilikom osvajanja ničijih lopti i presinga. Isto se odnosi i na Branka Jovičića, čije bi prisustvo dodatno ograničilo otpočinjanje napada po zemlji iz poslednje linije, barem u periodu utakmice koji bi proveo na terenu, ali bi bio od ogromne pomoći prilikom presinga i kupljenja ničijih lopti. U određenim varijacijama, šansu na meču mogao je dobiti i Lorenco Ebesilio.

Sve u svemu, prilikom predstavljanja FK Partizan i nama je delovalo da će se stručni štab Zvezde odlučiti za sličnu postavku, koja, ipak, nije u potpunosti uigrana i materijalizovana. Ipak, bez želje da budemo ,,generali nakon bitke“, istaći ćemo da Vladan Milojević uživa našu maksimalnu podršku, a uživaće je i u budućnosti. Poznat kao izuzetno fleksibilan i elastičan trener, trener koji poseduje izuzetnu sposobnost učenja iz sopstvenih propusta, uvereni smo da je Vladan Milojević, uz pomoć celokupnog stručnog štaba, iz ove utakmice izašao sa velikim brojem dragocenih lekcija, kao i da će Crvena zvezda već u narednom gostujućem derbiju prekinuti dugogodišnju crnu seriju na stadionu JNA!

Pre prelaska na materiju o čelnicima FK Partizan, ukratko ćemo se osvrnuti na jedan nama izuzetno zanimljiv i neshvatljiv fenomen.  Naime, u poslednjih mesec dana jasno je vidan trend da sastav FK Crvena zvezda na određenim portalima osvane dan pred utakmicu! Svedoci ovoga bili smo kako pred prethodni večiti derbi i utakmicu sa Napolijem u Beogradu, tako i pred gotovo svaku utakmicu FK Crvena zvezda u poslednjih mesec dana! Ovim putem najoštrije osuđujemo želju za populizmom prisutnu kod predstavnika određenih portala, a na čelnike kluba apelujemo da pristup treninzima pred utakmice, a pogotovo one najbitnije, najstrože ograniče, što se pogotovo odnosi na predstavnike medija. Curenjem sastava dan pred utakmicu čini se velika usluga protivničkim ekipama i svako ko to čini dovodi u pitanje svoje navijačko opredeljenje. Iz tog razloga, neophodno je pristupiti najstrožim mogućim merama prilikom treninga koji prethode utakmicama. Istovremeno, očekujemo da se klub na adekvatan način razračuna sa licima koja su do sada gazila po principima novinarske etike i koristila pogodnosti prisustvovanja otvorenim treninzima prvog tima kako bi, zarad dobrobiti sopstvenih portala, nanela tešku štetu FK Crvena zvezda.

Bez obzira na otrovne izjave koje potiču iz crno belog tabora, Partizanu treba čestitati na boljoj igri i taktičkom trijumfu nad Crvenom zvezdom. Za pohvalu su i izjave Zvezdinih čelnika koji odbijaju da budu deo prljave medijske igre otpočete od strane ,,sportskih“ rivala pre mnogo godina. Staru tradiciju u životu su održavali i treneri poput Aleksandra Stanojevića, koji su, i pored neuporedivo kvalitetnijih igračkih kadrova od Zvezdinih i neuporedivo stabilnije atmosfere koja je godinama vladala u Partizanu, pokušavali da se prljavim medijskim trikovima operu od potencijalnih neuspeha u konkurenciji tada ispodprosečnih timova Zvezde… Samim tim, želeli su i obezbeđivanju sudijskog naklona, baš onog za koji tvrde da tokom jučerašnjeg dana nije bio na njihovoj strani. Naime, bivši treneri Partizana bili su skloni stvaranju pritiska na sudije i stvaranju medijske hajke još od samog starta šampionata, a jedna od osnovnih mantri koje su se vrtele bila je: ,,Stvara se atmosfera da Crvena zvezda postane prvak!“.

Stvara se atmosfera da Crvena zvezda postane prvak… Teško je skrojiti mantru pogodniju za ovdašnje podneblje. Da li je moguće skrojiti matru koja će na kvalitetniji način uticati na neprosvećenu masu navijača, uvek i svuda pogodnu za manipulaciju? Teško. Crno beli odlučili su se da pribegnu prljavoj igri. Zalupili su vrata sportskim izjavama, izjavama koje za cilj imaju iznošenje istine, propovedanje pravde i širenje duha tolerancije. Umesto njih, odlučili su se za oživljavanje klasičnog komunističkog duha, duha koji krivca traži u svima osim nama samima. Komunistička retorika, oličena u prebacivanju krivice na ,,strane agente“ i ,,domaće izdajnike“ (ne)vešto je zamenjena retorikom koja za cilj ima prebacivanje krivice na političke lidere, sudije i apstraktne veze između Crvene zvezde i čelnika UEFA!

Pročitajte još  Prva pobeda Zvezdinih dama u Regionalnoj ligi

Prebacivanje krivice na drugog… Da li je to doktrina koju želimo usaditi  u umove mlađih narašataja? Da li je to primer koji im težimo dati? Lekcija koju ih želimo naučiti? Da li postoji bolji prototip nemoćnog i ispražnjenog duha, koji se, potisnut životnim porazima, umesto da zastane i izanalizira sopstvene propuste odlučuje za prebacivanje lopte na suprotnu stranu? Duha koji se unapred predaje i priznaje poraz? Kojem su za sopstvene poraze i nedaće krivi svi sem njega samoga?

Ljudi iz Partizana nam u prethodnim mesecima pokazuju kako ljudi iz sporta NE SMEJU razmišljati i kako se NE SMEJU  ponašati. Uostalom, šta očekivati od lica koja su detinjstvo provela u potčinjenim položajima, da bi potom izrasla u egocentrične i striktno materijalistički opredeljene ljušture? Uprava Partizana ne zna za moral, a čast i poštenje njima su strani. Svoju mržnju i frustracije prenose čak i na fudbalere svog kluba, koji sve više veruju u njihove šizofrene i nepovezane teze. Poslednji u nizu je Vladimir Stojković.

Bivši golman reprezentacije Srbije dokazao je da uvek može gore. Svojim izjavama je dokazao da čelnike Partizana možda ne odlikuju gospodstvo i maniri, ali da ih zato odlikuje prezir prema otadžbini. Čekao je Vladimir. Godinama je igrao ulogu patriote i uživeo se u ulogu žrtve, da bi na kraju još jednom pokazao koliko vredi njegove reč. Pljunuo je Vladimir po državnoj zastavi, pljunuo po svojim izmrcvarenim sunarodnicima i savremenicima, a pljunuo i po svim sopstvenim precima. Ovaj čovek, lice koje je godinama služilo kao predmet sprdnje širom evropskih šampionata,  pokazao je koliko su niski postali moralni kriterijumi za priključivanje savremenom FK Partizan. Bivšem fudbaleru Crvene zvezde nije smetalo da opljune po grbu svog bivšeg kluba. Ipak, čini se da mu to nije dovoljno, pa je odlučio da izgazi i grb sopstvene zemlje, iste one koja mu je pružila ime i obezbedila materijalnu sigurnost.

Ćutao je Vladimir, ćutao i čekao godinama. Nije mu smetalo da bude deo FK Partizan koji je godinama, služeći se svim mogućim sredstvima, doveo Zvezdu na rub opstanka. Ništa sporno nije video ni u tome što je njegov klub dobio penal na čak dva uzastopna večita derbija. Nije mu smetala ni sezona 2017/2018, u kojoj je anarhični Partizan, nošen na krilima kontroverznih sudijskih odluka, na pravdi Boga zauzeo drugu poziciju ispred FK Spartak Subotica i FK Radnički Niš. Ipak, vođen floskulom ,,stvara se atmosfera da Crvena zvezda postane prvak“, Vladimir je istupio i u ime svih u FK Partizan rekao nešto što bi svi oni koliko sutra potpisali : ,,I da je gol, ne smeš ono da sviraš!“.  To je ono što bi uprava Partizana i što bi svi u klubu žarko želeli – povratak doba Tomislava Karadžića, doba tokom kojeg Crvenoj zvezdi nije bilo dozvoljeno da postigne pogodak, doba tokom kojeg su Crvenoj zvezdi poništavani potpuno regularni golovi.

Da stvar bude gora, Vladimir se tu nije zaustavio. Već dovoljno gnusnu izjavu Stojković je dodatno začinio konstatacijom da će se odreći srpskog državljanstva, državljanstva zemlje koja mu je pružila sve. Branio je Stojković za nacionalni tim preko deset godina, i to besprekidno. Čak i onda kada su ga svi odbacili, Srbija je bila tu. Oberučke bi bio dočekan, a domaći navijači činili bi sve od sebe da mu omoguće potpuno komforan boravak kod kuće. Ipak, Vladimir je dokazao da za njega Srbija predstavlja jedno veliko ništa. Vođen emocijama, izjavio je ono što je dugo krio u sebi i dokazao koliki prezir gaji prema svojoj domovini.

Vladimir Stojković predstavlja simbol modernog Partizana, simbol nemorala, nepoštenja i slabosti. Simbol egocentričnog lica koje ne preza ni od čega kako bi zadovoljilo sopstvene potrebe i ispunilo sopstveni ego.

O uticaju gore pomenutih lica na određene struje navijača Partizana nećemo ni govoriti. Izlišno je komentarisati kvazi elitiste i komforiste koji su se iz roditeljskih stanova, preko Žarkova pa sve do suncem obasjane Banjaluke, autistično uživeli u uloge intelektualne elite i više klase. Predvođeni njihovim vođom ŽP, inače licem koje i sama uprava FK Partizan posmatra posprdno i opisuje ga kao dobrog slugu kratkotrajnog roka upotrebe, kreirali su svoju zatvorenu subkulturu mržnje, subkulturu ispunjenu neuspešnim licima koja su, vođena životnim porazima, navikla da uzroke svojih neuspeha traže u svima drugima sem u njima samima. U skladu s tim, reklo bi se da se između njih i aktuelne uprave FK Partizana razvija savršena ljubavna priča, pri čemu su obe strane kao stvorene jedna za drugu.

Jedno je sigurno: pristalice suprotnog tabora našle su se pred velikim ispitom. Pred njima je izbor između dve opcije – nastaviti s pružanjem podrške aktuelnoj upravi ili poraditi na uzdizanju kluba? Podržavati nerad i neuspeh, pod plaštom nazovi ,,borbe protiv sistema“ ili zakoračiti u moderne tokove poslovanja? Odabrati mir ili večitu mržnju, ispunjenu životom u prošlosti? Odluka je na njima, a vremena je malo. Uzevši u obzir katastrofalno vođenje kluba, reklo bi se da jučerašnji mat Partizana nad Crvenom zvezdom predstavlja puku slučajnost i nešto što će navijači crno belih, dok je aktuelna garnitura tu u svom punom sastavu, prepričavati mesecima, pa i godinama.

15
Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
9 Comment threads
6 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
MilanGoranDragan EtobicokeMississaugaBOVR Recent comment authors
  Subscribe  
najnovijim najstarijim najviše glasova
Obavesti me o
Milan
Gost
Milan

Vrlo loša analiza. To što je nešto opširno, ne znači i da je dobro. Probajte da nađete nekoga ko se zaista razume u materiju da vam piše ove stvari. Trudite se da podignete kvalitet sajta, a ne da dobijete na kvantitetu kako sada radite. Dobronameran savet.

Goran
Gost
Goran

https://www.youtube.com/watch?v=N7CM23glYfs Ja koliko vidim ovde na 0:19 sekundi se jasno vidi da lopta nakon sto je ovaj cupavi vraca iz gola dira mrezu i izlazi vani i on kao nesto glumi nije bio gol,vratice pasos itd. koji jad i beda,sta reci…

Dragan Etobicoke
Gost
Dragan Etobicoke

Postovanje,
Pre svega, veoma mi je drago da procitam jedan ovako kritican tekst. Momci, svaka cast na realnosti. Drugo, svaka cast i na hrabrosti. U celoj prici, nije mi zaista jasna uprava Partizana. Ljudi, onaj Pantic svasta prica na YouTube-u. Pa ono je ljudi bolesno. Jesu bili bolji, svaka cast, ali nisu dali gol vise. Sad su im krivi svi, Terzic, Vucic, Gazprom, izgleda da im je navise krivo sto Zvezda ima sponzora kao sto je Gazprom. Bole ih nasi rezultati u Evropi, mnogo bole. Pa gde sve to vodi ?

Veteran Sever
Gost
Veteran Sever

Izvini, brate Dragane…ali moram da se „umesam“! Kakve veze ima neki kreten Pantic koji lupeta svasta sa nasom sramotnom igrom protiv groblja!!? Kakve veze ima blebetanje nekog grobarskog bolida sa time sto je trener pocetnik(Bata Mirkovic) takticki skroz nadigrao trenera internacionalnog iskustva(Miloje)? Kakve veze ima lupetanje nekih Vazura i ostale bande sa time sto su oni grobarski klinci Pantic i Zakaric(igra za 200.000e) leteli po terenu, a nasi igraci od milion evra Causic i Marin nisu postojali ni na mapi! Kriva su nam grobarska blebetala sto smo mogli da primimo 5 komada od grobara(srecom nismo)!? Znaci da neki Zeljko Pantic… Opširnije »

Dragan Etobicoke
Gost
Dragan Etobicoke

Postovanje, Nikakav problem sto si se „umesao“, naprotiv. Kao sto rekoh, bili su bolji, to je cinjenica. Tu nikakve izjave ne menjaju stvar. Nisu nama kriva nikakva blebetala… Poenta je da „ako kanis pobijediti moras dati gol vise“ da parafraziram jednog mog druga. Imali su sanse, a postigli su samo jedan gol. Onda je Boaci dao jedan gol, koji je za njih sumnjiv. OK… Onda su trebali da iskoriste svoje sanse i eliminisu sve sumnje. Moja poenta je, umesto tako da razmisljaju, sad su im krivi svi osim onih koji su trebali da postignu taj dodatni gol. Nadam se da… Opširnije »

Mississauga
Gost
Mississauga

Pre svega , bravo za kritički tekst. Što se tiče Miloja , da uči iz svojih grešaka , se nebih složio. Igrali smo loše , da ne kažem katastrofalno , u sva četiri jedino važna meča, Trnava , Salzburg , Napoli , partizan. To što smo prošli , to možemo jedino dragom Bogu da zahvalimo.
Podsetio bih sve , da smo i poslednji derbi na jna , odigrali katastrofalno i da nas je i onda Boaći „spasio“.
Dokle naša odbrana može da izdrži ???
Plašim se da nam se crno piše u Parizu , tj. plašim se BRUKE !

temaklasica
Gost
temaklasica

Sve sto smo uradili ove sezone,a uradili smo mnogo,tj.nikad ovoliko,doslo je iz defanzivne taktike,golove smo davali ili iz kontri ili iz prekida.Istovremeno,u ovom prelaznom roku dovodlili smo skoro pa iskljucivo igrace za napad,pritom na njih potrosili vise nego ikad u istoriji!Rezultat toga je da na vaznim utakmicama ne znamo da igramo ofanzivan fudbal,ne znamo da se izborimo sa visokim presingom protivnika a da nam pritom igrac kojeg smo doveli na pocetku prelaznog roka i koji je projektovan da se oko njega vrti igra tima,iskusan,dolazi iz najbolje,holandske skole veznih igraca,nije ni u protokolu na vaznim utakmicama!Iskreno se nadam da smo svi… Opširnije »

Dragan
Gost
Dragan

Bravo za komentar i analizu igre Crvene Zvezde! Tacno u metu! Ali, mi je onda jos neshvatljiviji drugi deo teksta gde se autor obracunava sa Mustafom i grobarskom upravom!!? To ponasanje Mustafe i groblja je vec vidjeno. Nista novo! I kakve sad veze ima grobljanska bolesna filozofija sa cinjenicom da su nam mogli dati juce pet komada i da mi nismo imali pojma? Da smo igrali fudbal, a ne „bunarili“ i brukali se bednom i jadnom igrom, zgazili bi Partizan i naravno, onda, ovog drugog dela komentarisanja o Mustafi i ostalih Pakistanacima ne bi ni bilo! Ovako ispada da nam… Opširnije »

maradona991
Gost
maradona991

Mislim da smo ostvarili samo dva trijumfa u ligaskim duelima na pasnjaku u poslednjih 10 godina, Robi pre 6 godina i sa Grofovom kaznenom ekspeficijom pre 2 godine. Primetno je da se pod Milojevicem pod grcem igraju ovi derbiji, ne znam razlog. Isto jebtako evidentno da Krsticic u ovoj kalendarskoj godini nije odigrao par krstenih partija. U poslednje vreme je posebno los, obicno se ne primeti na terenu do nekog 30og minuta, kad napravi neku gresku. Poklopilo se to i sa odlaskom Kange gde je njemu uloga promenjena. Uglavnom, igra lose a cenjeni publikum pljucka po svima, a prema njemu… Opširnije »

Veteran Sever
Gost
Veteran Sever

Bravo Maradona!!! Hvala Bogu da neko napise kako je Krsticic ove jeseni jedna od najslabijih karika u Zvezdinom timu, a ne da citamo nestrucnu i korumpiranu novinarsku bratiju, predvodjenu onim opskurnim likom sa Mozzart Sporta, koja svakom igracu nadju manu, a Krsticica proglasavaju Bogom koji je, je li, sam igrao i sam pobedio sve Zvezdine rivale…A taj Krsticic, uglavnom ne postoji na terenu, igra nesto poziciono, da cele dve dobre lopte za 90 minuta, a u defanzivi njegov blok ne postoje, na sredini protivnicki veznjaci tutnje pored njega ko brzi voz, a u napadu je kao „zalutalo jagnje“! Nema vise… Opširnije »