Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвена звезда – Кикинда 33:33 (16:17)

На премијери новог шампионата Србије у рукомету Црвена звезда и Кикинда ремизирали су у „Шумицама“ након узбудљивог финиша – 33:33.

Није Ненад Перуничић могао да рачуна на цео тим и сва доведена појачања (Херцеговац, Стошљевић и Панић), а са друге стране гости из Кикинде су пружили јак отпор и показали да ће доста тимова имати и те како проблеме да освоје бодове против њих.

А Црвена звезда је имала победу у рукама, и четири гола предности четири минута пре краја меча. На крају је последњих четири минута имала два играча мање, а Мирић је погодио за изједначење 10 секунди пре краја.

Брз темпо, прво полувреме са доста интезитета, играло се гол за гол. Кикинда је у 18.минуту имала два гола предности (8:10), Звезда изједначила, а Трумбеташ искористио празан гол и погодио на истеку 30 минута за 16:17.

У другом полувреме много боља и чвршћа одбрана црвено-белих. Самопоуздање је улио са неколико интервенција голман Љубеновић, а у нападу је са асистенцијама у свом стилу Лаковић проигравао саиграче. У 45.минуту Звезда је имала плус 3 (26:23) и чинило се да ће успети да сломи противника у наставку, профункционисала је Звездина игра, грешке су сведене на минимум.

Погађали су Бугариновић и Љубојевић, битан гол постигао је и Ђорђијевић, и Звезда је у 56.минуту након гола Николића у контри имала 33:29.

Међутим, уследила је драма. Завршницу су обележила искључења. Звезда је имала константно два играча мање последњих четири минута, Кикинда је то искористила, стигла до 33:33. Трнинић је добио дупло искључење, време је истекло, а Бугариновић није успео да искористи последњу прилику за гол, и уследило је славље гостију због освојеног бода.

Најефикаснији је био Петар Бугариновић са 10 голова. По пет пута мрежу су погађали Рајичевић и Ђорђијевић, четири гола је постигао Лаковић. У редовима гостију, играч меча Трумбеташ је постигао 8 голова.

У наредном колу Звезда гостује у Суботици, екипи Спартака.

Црвена звезда – Кикинда 33:33 (16:17)

Београд, дворана: „Шумице”. Гледалаца: 400. Судије: Радаковић и Бакмаз (Нови Сад). Седмереци: Црвена звезда 4 (4), Кикинда 6 (5). Искључења: Црвена звезда 8, Кикинда 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (2 одбране), Пешић, Хорват 1, Николић 5, Лаковић 3, Туфегџић, Љубојевић 3, Љубеновић (9 одбрана, седмерац), Бугариновић 9 (4), Радисављевић, Динић 1, Поповић, Ђорђијевић 5, Раичевић 5, Тешић, Петрић 1. Тренер: Ненад Перуничић

КИКИНДА: Раковић (8 одбрана), Трнинић 4, Дукатаров 1, Лисица 6 (2), Голић, Кењало, Куртеш 3, Делибашић, Мишков 1 (3 одбране), Гамбер 1, Врговић 2, Трумбеташ 8, Комарек 1, Мирић 6 (3). Тренер: Миљан Станић

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment