Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Милојевић: „Првенство нам је приоритет, и ова утакмица нам је можда и најважнија у сезони!“

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић уочи 158. вечитог дербија рекао је да им је то најважнија утакмица у сезони.

Играмо вечити дерби и сви добро знамо шта значе такве утакмице. Без обзира што се ради о првенству и што је улог три бода, дерби је увек више од тога, меч који носи посебан значај. Понављам, првенство нам је приоритет, и ова утакмица нам је можда и најважнија у сезони, тако је гледамо и тако се и спремамо – рекао је Милојевић.

Наш стратег је додао да ће готово све адуте имати на располагању за гостовање Партизану које је на програму у недељу од 19 часова.

Немамо великих проблема осим мало са Николом Стојиљковићем и његовом повредом, видећемо тек каква је ситуација са њим. Такође, имамо шест странаца, а можемо да рачунамо на четири у Суперлиги јер су таква правила и видећемо још за кога ћемо се определити. Имам у тиму много добрих играча, без лажног ласкања, и сви заслужују да буду у тиму због понашања, професионалности, љубави према клубу, а свесни су да не могу сви да буду у протоколу због прописа. На пример, на Кипру сви лиценцирани играчи смеју да буду у карантину и да седе на клупи, волео бих да то може и код нас, али правила су другачија. Неки играч који раније није био међу 18, можда буде стартер… Ко ће бити међу 11, односно 18 играча одлучујемо мој стручни штаб и ја. Некада не играју најбољи, али то ја тако видим и драго ми је да играчи то схватају.

Милојевић је нагласио да не сме да буде потенцијалног емотивног и физичког пражњења после премијере у Лиги шампиона и дуела са Наполијем.

Немам чега да се плашим, морамо да будемо навикнути на све то. Утакмица са Наполијем је завршена, нама је најбитнији сада Партизан, односно прва наредна утакмица. Нема простора за психички или физички замор, код фудбалера као професионалаца је исто као код специјалаца који морају да игноришу бол. Мислим да смо се одморили, видећемо да ли је то довољно, али ту врсту умора не признајем – поручио је тренер Звезде и навео да у дербију никад нема фаворита:

То се показало и у прошлости, биће тако и у будућности. Чак нема ни велике предности домаћег терена, то је дерби и сама реч довољно говори. Све карактеристике утакмице стају у ту једну реч и тако треба и гледати. Није битно да ли је неко фаворит или у бољој форми, ток меча не може да се предвиди. Зависи од амбијента, противника, начина игре, од свега… Шта год да кажем, нећу бити у праву.

Милојевић је као тренер предводио Звезду на три вечита дербија и има један тријумф уз два ремија.

Искрено, не размишљам уопште о томе, ни пре нисам знао какви су исходи били. Нисам неко ко се бави статистиком, стварно. Свака наредна утакмица је најбитнија и биланс вам не даје предност, сваки меч је меч за себе, без обзира да ли је првенствени, пријатељски или дерби. Играо сам доста мечева са Партизаном, не само као тренер првог тима Звезде, већ и у млађим категоријама, то је заиста посебна утакмица.

За крај, Милојевић је рекао да још размишља о стартној постави за 158. вечити дерби.

Имам неколико дилема, увек их имам. Прављење тима зависи од много фактора које узимам у озбир и видећемо који играчи ће изаћи на терен од почетка – завршио је Милојевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment