Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Дегенек – Сви „гинемо“ за Звезду

Вујадин Савић и Милош Дегенек чине стуб одбране Црвене звезде, брзо су се уклопили и одлучно функционишу, а репрезентативац Аустралије ће у недељу (19 часова) дебитовати у вечитом дербију.

– Дерби је нама најважнија утакмица ове године, како због навијача, тако и због клуба. Велика је историја између вечитих ривала, дерби је дерби. Првенство треба опет да се освоји да бисмо и следеће године играли Лигу шампиона, тако да је нама Суперлига примарни циљ. Спремићемо се најбоље што можемо да остваримо и циљ у недељу, а то је позитиван резултат и да сви будемо срећни – рекао је Дегенек.

Стаменог штопера посебно радује максималан учинак и 21 освојен бод из седам првенствених мечева.

– Лепо је што до сада немамо пораз и што смо примили само три бода. Важно је да чувамо мрежу и јако је битно да имамо ритам тријумфа, волео бих да тако наставимо и у недељу. Партизан је јако добар тим који саиграчи и ја поштујемо. То је наш највећи ривал и биће чврста и тешка утакмица.

Дегенека у недељу на гостовању Партизану чека деби у вечитом дербију, 158. по реду.

– Играо сам дерби у Немачкој и Јапану, али овај наш још нисам доживео. Мислим да је најбољи дерби у свету фудбала што се тиче емоција и историје. Имамо најбоље навијаче, не само у Србији већ на свету, а на терену очекујем прави „ватромет“.

Искусни дефанзивац истиче борбеност као један од главних адута црвено-белих.

– Имамо скоро 30 играче на одличном нивоу, сви смо једна права породица, а конкуренција је јако здрава. Гинемо за наше позиције и овај клуб, и свако ко се нађе на терену увек пружи максимум. Партизан има добру екипу и фокусира се само на Суперлигу, зато му је можда мало лакше, али је играо дан после нашег меча са Наполијем… Спрмеићемо се максимално за дерби, да се вратимо са позитивним резултатом – завршио је Дегенек.
 

Повезане вести

Leave a Comment