Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Фигероа зауставила Николићеву

Љубитељи џудоа у Србији током наредних седам дана помно прате дешавања у светској престоници џудоа Бакуу. Српска узданица првог такмичарског дана била је Милица Николић петопласирана на Светској ранг листи у конкуренцији до 48 килограма. На жалост бронзана са овогодишњег Европског првенства у Тел Авиву заустављена је у другом колу у дуелу са старом ривалком Јулијом Фигероа (Шпанија).

Николићева као један од носилаца чекала је бољу из меча Гулкадер Сентурк – Јулија Фигероа. Меч из Бакуа на жалост био је реприза финала Медитеранских игара у коме је такође тријумфовала Фигероа. Треба истаћи да је Николићева дикторала темпо током регуарног дела трајања меча као и у голден скору. Ипак у петом минутку продужетка Фигероа постиже поен.

Било је грешака током меча. На томе треба радити у наредном периоду. Сасвим сигурно да нисам очекивала овакав развој ситуације – рекла је Милица Николић.

Тренер српске шампионке Андрија Ђуришић, протекле сезоне на СП у Будимпешти, са Николићевом је био на корак од медаље.

Наравно да нисмо задовољни оваквим развојем ситуације. Ово је било за нас највеће такмичење у овој години. Сада треба видети где су грешке јер иако је Светско првенство, ово је једно од такмчења у години. План је да до краја године дођемо до трећег места светске ранг листе. Ништа није немогуће јер смо то доказали у периоду који је за нама – истакао је Андрија Ђуришић.

Другог такмичарског дана боје Србије браниће Страхиња Бунчић у категорији до 66 килограма. Ова мушка тежинска је традиционално једна од најпопуњенијих и чак 75 бораца надметаће се за титулу најсупешнијег. За Бунчића је ово друго учешће на планетарној џудо смотри.

Светско првенство је заиста импресивно такмичење и част и обавеза је бранити боје Србије. Вољом жреба очекује ме Белорус Дмитрy Минкоу. Ни један меч неће бити лак јер су буквално сви одлични борци – истакао је Страхиња Бунчић.

Уз Страхињу Бунчића који ће на борилиште изаћи другог такмичарског дана, тим Србије у суботу представљаће Јована Рогић (до 57 кг) освајач злата на Гран слему и тренутно 25 на Светској ранг листи.

Тим Србије представљају Немања Мајдов (до 90 кг), бранилац титуле из Будимпеште 2017 и Александар Кукољ, који је у истој категорији водећи на светској ранг листи. Они ће се на татамију појавити у понедељак 24. септембра. У овој категорији очекује се паклена конкуренција јер ће чак 75 бораца конкурисати за медаље у њиховој категорији!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment