Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Европски маневар

Звездини играчи на средини терена водили су велику борбу са фудбалерима Наполија на старту Лиге шампиона и дали врло значај допринос освајању бода у 1. колу Ц групе.

Горан Чаушић се у последњим тренуцима прелазног рока вратио у матични клуб, брзо се уклопио и нашао се у стартној постави против вицепрвака Италије. Заједно са Ненадом Крстичићем и Бранком Јовичићем чинио је трио који се у маневру равноправно носио са можда не толико атрактивним именима ривала, али и те како квалитетним супарницима.

– Веома тешка утакмица, као што смо и очекивали. Наполо је претходне сезоне освојио 91 бод у Серији А, то је изванредна екипа која игра модеран, брз фудбал. Ушли смо бојажљиво у меч, са доста грешака у додавањима, успели смо после да се стабилизујемо и кад год бисмо спојили три-четири додавања, стизали бисмо пред гол противника. Имајући у виду да нам је био први меч у Лиги шампиона, задовољан сам, уверен сам да ће бити све боље у наставку – поручио је Чаушић.

Иако је у редове шампиона Србије недавно стигао, делује као да је много дуже члан црвено-беле чете.

– Тренера Владана Милојевића и већину играча познавао сам од раније, није ми требало много времена да се уколпим. Брзо сам ушао у ритам, само је било потребно да прихватим тактичке детаље стручног штаба. Играли смо доста добро дефанзивно, ривал је имао неколико шанси, мало нас је и срећа погледала у неколико ситуација. Сматрам да бисмо морали слободније да играмо у офанзиви, да будемо опуштенији са лоптом, али смо доста трчали позади и касније је тешко бити концентрисан у нападу. Уверен сам да ће све бити још боље.

Ни Чаушић, као и многи други, није остао имун на фантастичан амбијент на испуњеним трибинама стадиона „Рајко Митић“.

– Атмосфера је била изванредна. Сећам се да сам пре шест-седам година ову атмосферу доживљавао са трибина, а још импресивнији осећај је на терену. На нашу публику и не треба трошити речи и надам се да ће нам бити ветар у леђа како у наредним европским изазовима, тако и у првенству – истиче Чаушић.

Бранко Јовичић је са саиграчима претрчао, затварао прилазе голу, помагао последњој линији тима и потврдио да Звезда има средину терена на европском нивоу.

– Историјски бод. Причали смо доста о овој утакмии, дуелу са тимом који напада Скудето, али смо ми још једном доказали да имамо квалитет да се супротставимо и најбољим европским тимовима. Уписали смо историјски бод.

Посебан адут нашег тима је непробојна дефанзива – само је Салцбург на девет овосезонских утакмица у Европи успео Звезди два пута да затресе мрежу на једном мечу.

– Квалитетни смо у дефанзиви. Уз неколико појачања смо постали још јачи и опаснији, имали смо и ми шансе, могли смо и из прекида да постигнемо гол… Срећни смо због бода и надамо се да ће их бити још у наставку такмичења.

Звезду у Лиги шампиона очекују два узастопна гостовања, Пари Сен Жермену и Ливерпулу.

– Даћемо максимум и сигурно се ни против ПСЖ-а и Ливерпула нећемо предавати. Трудићемо се да одиграмо најбоље што можемо, а плод добре игре биће и резутати. На амбијент на Маракани против Наполија не бих трошио речи, звездаши су још једном режирали прави спектакл – поручио је Јовичић који је у 56. минуту против Наполија место на терену уступио Душану Јованчићу.

Повезане вести

Leave a Comment