Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРепрезентацијаРукомет

Ненад Перуничић на клупи „Орлова“

Тренер рукометаша Црвене звезде и свакако једна од највећих српских рукоментих легенди Ненад Перуничић сутра ће званично постати и селектор српске рукометне репрезентације. Одлука о постављењу новог селектора биће донета сутра на скупштини Рукоментог савеза Србије, а досадашњи селектор Љуба Обрадовић остаје уз националну селекцију као саветник.

Ненад Перуничић који је тренер у нашем клубу од 2011. године и који је 2017. године донео црвено-белима трофеј у националном купу имаће веома тежак задатак. Већ у јануару 2019. очекује нас Светско првенство које се игра у Немачкој и Данској, а Србија ће у групи „А“ у Берлину покушати да у конкуренцији Немачке, Француске, Русије, Бразила и Јужне Кореје избори једно од прва три места и тиме обезбеди пласман у другу фазу светске рукометне смотре.

Током своје играчке репрезентативне каријере Ненад Перуничић је 142 пута облачио национални дрес и био стрелац 521 гола. Освојио је бронзану медаљу на ЕП у Шпанији 1996. и исто одличје на СП 1999. године у Египту. На Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године заузео је четврто место са националном селекцијом тадашње СР Југославије.

Повезане вести

Leave a Comment