Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Сви да уживамо у Новом Саду

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је уочи меча 7. кола Суперлиге и гостовања Војводини (недеља, 19 сати) да ривал игра много боље него што показује бодовни салдо.

– Идемо у Нови Сад да одиграмо утакмицу против јако доброг клуба. Историја Војводине показује њену вредност. Увек је лепо играти на „Карађорђу“ пред Новосађанима, тај град ми је драг, а и мој син сада игра за Војводину. Очекује нас јако тешка утакмица, прави дерби, спремићемо се на најбољи могући начин да се прикажемо у најбољем светлу. Очекујем да публика буде задовољна и да сви уживамо. Позвао бих наше навијаче да нас подрже, очекујем добар фудбал и спектакл – рекао је Милојевић.

За предстојећег ривала, са којим ће Звезда играти у недељу од 19 сати, имао је само речи хвале.

– Екипа је боља него што бодови показују. Гледао сам Војводину уживо због сина, мислим да им је ова година прекретница, ствара се нови тим и то није лако. На последњем мечу је имала четири играча рођених 1998. године, окренула се правом путу по мени и развијању младих играча поред искусних. Уз добро вођење од стране тренера Александра Веселиновића, који је велики радник, имају добру будућност. Нама тренерима је потребно време које немамо, али мислим да је Војводина на правом путу. Нека им крене после наше утакмице.

Дуел са Новосађанима стиже после историјског успеха и пласмана шампиона Србије у групну фазу Лиге шампиона, али Милојевић не сумња да ће његови играчи бити максимално фокусирани меч у Суперлиги.

– Бићу љут ако тако не буде, јер онда нисмо то што јесмо. Доживели су играчи емотивно пражњење, али то мора да се превазиђе, такав нам је посао и не смемо да заборављамо следећу утакмицу и обавезе које нас чекају. Мислим да су ми на тренингу показали да су архивирали велики меч са Салцбургом и да нам је сада најважнији дерби са Војводином.

Милојевић се осврнуо на тежак период и изузетно густ распоред утакмица, односно на то што су већ до почетка септембра имали захтевне изазове.

– Увек је овај период јако тежак после јула и августа. Имали смо мало такмичење у којем већ крајем августа остварујете циљеве. Сигурно да је био већи набој на европској сцени, док је првенство доста дугачко са много више утакмице и неке непредвиђене ствари можете да стигнете да исправите. Донекле је растерећујуће, али не можемо ипак ми тако да размишљамо – завршио је Милојевић.

Он у Новом Саду неће моћи да рачуна на и даље повређеног Николу Стојиљковића, који ће се у строј вратити после репрезентативне паузе, док ће Милан Павков бити на располагању, иако због расекотине има пет копчи на глави.

Повезане вести

Leave a Comment