Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Одржана картинг трка на стази Ћивидале

Протеклог викенда одржана је картинг трка на стази Ћивидале у Италији, а која се бодује за Првенство Србије.

У Италији се појавило три такмичара из нашег клуба где је услед кише и ветра било потребно доста напора и концентрације да се остваре добри резултати на једној веома лепој, али и технички захтевној стази.

У класи 4 Тошић Никола је у квалификацијама заузаео четврто место и на самом старту трке после контакта са другим возачем излеће у шљунак, али је успео да се врати на стазу као последњи. Кренуо је у потеру за водећима, али с обзиром на велику разлику која је направљена после излетања, успео је да се домогне петог места. Друга трка је возена по сувој стази где је Никола стартовао као пети по пласману из предходне трке и сјајном возњом избио на друго место. После велике борбе на крају завршава као трећи. Ипак да не прође све без малера, после обавезног мерења после трке, установљено је да је био лакши 300г и аутомацки је уследила дисквалификација.

У класи 6 возили су Радић Бошко и Ђурић Војислав који су заузели девето, односно шесто место у првој трци, док у другој нису наступали због техничких проблема.

Тошић Никола ће наступати од 7. до 9. септембра 2018. године у Аустрији на стази Брук у ЦЕЕ шампионату, који важи за један од најјачих такмичења у картинг спорту, а после тога следи последња трка картинг шампионата на стази Ада Хуја у Београду 15. и 16. септембра 2018 године.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment