Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Биљо, хвала! Срећно у Грчкој

Досадашњи центар ККЖ Црвена звезда Биљана Стјепановић каријеру наставља у Грчкој, у екипи Ники Лефкадас.

Биљана (31) је у Црвену звезду дошла као појачање за плеј-оф у сезони 2016/17, када је помогла екипи да освоји прву шампионску титулу након 13 година.

У протеклој сезони била је први центар екипе и једна од најбитнијих карика. Просечно је бележила у домаћем првенству на 19 одиграних утакмица 11.5 поена, 6.8 скокова и 1.7 блокада. У WABA лиги је на одиграних 20 утакмица постизала 10.5 поена у просеку, имала 5.5 скокова, 3.1 асистенција.

Била је најбољи стрелац финалне плеј-офа Прве женске кошаркашке лиге Србије 2018 и добила признање за најефикаснију кошаркашицу.

Са Црвеном звездом је освојила две шампионске титуле (2017, 2018) и играла Ф4 WABA лиге (2018).

Ники Лефкадас је у прошлој сезони заузео 5.место у шампионату Грчке у женској кошарци, са истим учинком као Дафни на 4.месту, али је промакло учешће у плеј-офу.

Биља Стјепановић повремени је репрезентативац Србије и била је на ширем списку репрезентације приликом освајања шампионског злата на првенству Европе. Грчка ће бити седма земља у којој ће играти током каријере.

ККЖ Црвена звезда жели пуно среће и много успеха Биљи Стјепановић у наставку каријере уз наду да ће поново носити црвено-бели дрес.

Срећно, Биљо.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment