Moja Crvena Zvezda
FeaturedБлоговиФудбал

ЗВЕЗДИН НОВИ ЕВРОПСКИ СЈАЈ!

Црвена звезда је кроз своју дугу историју постала велика захваљујући и између осталог и наступима и успесима у Европи. Клуб је растао и низао успехе а Бари и Токио су били врхунац једне епохе. Након тога клуб захвата велика криза која се продубљивала све више и више и опасно је претила да угаси клуб у облику који је грађен од давне 1945. године.

Било је спорадичних и реалативно успешних излета, али то није било оно што армија навијача очекивала и на шта су били навикнути кроз славну прошлост. Редом су се смењивалеу праве, кроз клуб су пролазили играчи сумњивог квалитета, клуб је сваким даном тонуо у све већу апатију. Дуг се гомилао и играње у Европи се углавном завршавало у сезони купања. Већи и значајни резултат је постајао само сан код навијача.

И кад су и они највернији посустајали и мислили да агонији нема краја, управа доноси одличну одлуку и поставља Владана Милојевића за шефа стручног штаба и Митра Мркелу за спортског директора. Њих двојица уз подршку Звездана Терзића крећу у мукотрпан рад. Формира се екипа и практично са припрема крећу у праву одисеју. Пребродили су све препреке и након 10 година обезбедили поново групну фазу неког такмичења. Наравно да се ту нису зауставили и наставили су са одличним партијама, у такмичењу кроз групе обезбедили су европско пролеће након пуниx 26 година и тако начинили подвиг и уписали се у историју клуба.

Нова сезона је настављена истим снагама и са истим ентузијазмом, само у јачем такмичењу. Квалификације за лигу шампиона поново су започели од првог кола и поново су падали редом сви противници. Дошло се у нокаут фазу и пред реванш са Салцбургом са изгледним шансама за још један историјски успех и пласман у групну фазу лиге шампиона.

Лига Европе је већ у џепу али сви се надамо да ће Милојевић и екипа коначно донети ту толико очекивану Лигу шампиона на Маракану и исписати своја имена златним словима у историји Црвене звезде. Свакако су већ много допринели повратку старог сјаја који нас је красио у прошлим временима, јер сада понoво о Звезди причају сви са поштовањем и уважавањем.

Хвала вам и досегните звезде, пут ка њима је отворен и води преко Салцбурга до остварења снова и потпуног повратка европске Звезде.

Повезане вести

2 comments

окнарб авг 25, 2018 at 21:57

доведите вукановића и вратите лазовића из ђенове .штета што нисмо довели закарића

Reply
Cicvara авг 24, 2018 at 14:44

Lep vam je teks, ali je priča u suštini tra la la. Jedini razlog zašto je Zvezda propadala, je LOPOVLUK i ništa više.

Reply

Leave a Comment