Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеНајновијеФудбал

МЦЗ анализа утакмице: Звезда на корак од Лиге Шампиона!

стартних 11

Црвена звезда је синоћ у необичном амбијенту пред празним трибинама стадиона Рајко Митић одиграла 0-0 са прошлогодишњим учесником полуфинала Лиге Европе, екипом Ред Бул Салцбурга, и тако остварила позитиван резултат у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу Шампиона.

Поред празних трибина, десио се још један необичан детаљ на овој утакмици. Наиме, из УЕФА је стигао налог да Црвена звезда мора играти у својим резервним дресовима, што је ионако чудну атмосферу учинило још необичнијом. Али, ни то није толико омело чету Владана Милојевића да испуни договор из свлачионице.

Ред Бул Салцбург се са правом сматра фаворитом, али су црвено-бели синоћ неутралисали све њихове квалитете. Идеја нашег тима је била да противнику препусти лопту и иницијативу, и да затвори све прилазе нашем голу тако што неће оставити много простора за фудбалере аустријског тима, али и да се брзо трансформишу у напад кад год се створи прилика.

У утакмицу смо можда ушли са већом дозом респекта, па смо и ми били практично безопасни у офанзиви у првих 45 минута, али је зато тимска одбрана функционисала беспрекорно. У другом полувремену смо мало померили линије тима напред, али и даље недозвољавајући противнику да се размахне. Прва озбиљна шанса за Звезду, а и генерално на утакмици, је дошла након корнера Бена. Дегенек је одлично скочио и тукао главом, али је голман гостију био на правом месту.

Уследила је затим и шанса Стојиљковића, али није довољно добро захватио лопту главом, па је она отишла преко гола. Још једну шансу је Звезда имала након врло-доброг шута Симића, али је нажалост и та прилика остала неискоришћена. Иако је посед лопте био на страни гостију, можемо слободно рећи да је Црвена звезда генерално била бољи и конкретнији тим.

Црвена звезда итекако има чему да се нада у реваншу. Наш тим је показао да поседује озбиљан квалитет, и уз сјајну тактику и анализу стручног штаба, имамо историјску шансу да се први пут пласирамо у овом формату Лиге Шампиона. За разлику од првог меча, очекује се да ће на трибинама у Аустрији бити велики број наших навијача, што ће момцима дати додатни ветар у леђа.

ОЦЕНЕ ИГРАЧА:

Милан Борјан – 7. Није имао много посла захваљујући сјајној дефанзиви читавог тима, али оно што је било до њега је одрадио без грешке.

Филип Стојковић – 7,5. Одлична партија популарног Жулета. Вратио се у прошлогодишњу форму, што ће много значити тиму у наставку сезоне.

Вујадин Савић – 7. Одиграо је без грешке до повреде.

Милош Дегенек – 8. Ово се чекало! Убедљиво најбоља партија Дегенека од доласка у Звезду. Свих 90 минута је одиграо на високом нивоу. Није га пореметила ни промена партнера на полувремену. Само да овако настави.

Милан Родић – 7,5. Можемо слободно рећи да је и он одиграо најбољу партију у досадашњем делу сезоне. Диже форму у право време.

Бранко Јовичић – 8. Један од најбољих, ако не и најбољи појединац на утакмици. Одрадио немерљив посао на средини. Борио се са Самасекуом и друговима, добијао доста дуела, кварио игру. Сјајан.

Ненад Крстичић – 6,5. Доста је трчао и трудио се, али знамо за његове много боље партије.

Немања Радоњић – 7. Успео је тренер гостију да заустави Радоњића, али је Нишлија одрадио одличан посао у дефанзиви и помогао тиму да изгледа чврсто и компактно.

Мохамед Бен – 7. И на њега је био посебан фокус гостију, али је успео колико-толико да повеже игру у нападу, да припрети и умало асистира.

Жонатан Кафу – 6. Није много показао, али је разумљиво пошто му је прва утакмица.

Никола Стојиљковић – 6,5. Доста је трчао, вршио пресинг и борио се са дефанзивцима Салцбурга. Могао је боље реаговати код пропуштене шансе.

ИЗМЕНЕ:

Срђан Бабић – 7,5. Изостанак Савића се није осетио. Сјајна партија.

Вељко Симић – 6,5. Ушао уместо Кафуа и донео живости. Врло-добро шутирао, али је голман гостију био концентрисан.

Душан Јованчић – 7. Дошао са мало помпе, а сада показује да је озбиљно појачање. Одлично одрадио своју минутажу.

ТРЕНЕР: 

Владан Милојевић – 8.

Још једна тактички сјајно постављена утакмица. Скроз је прочитао ривала и анулирао све његове замисли. Нема сумње да ће максимално спремити и нашпановати екипу за реванш.

 

 

 

 

Повезане вести

8 comments

окнарб авг 23, 2018 at 23:58

штета што нисмо довели закарића ,писао сам то прије скоро три мијесеца.оде нам радоњић.шта ако уђемо у лигу шампиона а попијемо пет комада.ко ће замијенити радоњића?треба нам играч стредине терена,играч који ће замијенити радоњића и нападач ,значи три још права појачања

Reply
Zvezdas авг 24, 2018 at 00:44

Jesi stvarno pisao,jer i ja sam isto strasan igrac evo sta je pokazao u partizan za samo 3 4 utakmice,igracina Zakaric veruj mi,za njega bas steta sto jeotisao u paltidzan!!!

Reply
Mnogo smo jači авг 23, 2018 at 10:45

Ako ćemo iskreno previše defanzivan meč zvezde umesto da juri gol na svom terenu previše smo se zatvorili čekali kontra koje realno nije imao ko da istrci tako da su realno šanse smanjene pretiti red bulu kod njih kući nije ni baš za očekivati ih jer će sigurno biti mnogo ofanzivniji nego u utorak. Sportski pozdrav

Reply
Србин са Космета авг 22, 2018 at 18:06

Паметно и храбро у реваншу!
Верујем да ће Милоје пронаћи тактику(највероватније чврста одбрана и битка на средини,па на контре)!
Никад ближи уласку у групну фазу ЛШ!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 22, 2018 at 17:53

a gde su bre extra pojacanja meleg,jevtovic i ostali kupus igraci..

Reply
Jesse Pinkman авг 22, 2018 at 18:48

Po pravilima je dozvoljeno 11 igrača na terenu. Verovatno si mislio na američki fudbal gde timovi imaju po 52-53 igrača.

Reply
Otpisani101 авг 22, 2018 at 17:29

Ono sto se videlo je da salzburg nije nicim impresionirao i zveda ima velike sanse da udje u ligu sampiona…a ono sto me nervira kod milojevica je stojiljkovic i pavkov…nije mi jasno cime je stojiljkovic zasluzio da uvek bude starter i kada je totalno van forme…a salzburg je za pavkova bila idealna utakmica…covek jak i na ledjima nosi tri igraca a mi igramo na dugim loptama…sve u svemu salzburg nije ni real ni barsa i treba da igramo ligu sampiona…

Reply
Јосиф авг 22, 2018 at 15:44

Смањите доживљаљ!Посебно код Родиќа и Радољиќа а свима осталима оцена мање.Неможе се добијати 7.5 и 8.00 само за дефанзиву.позз

Reply

Leave a Comment