Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: „Када се вежу играчи и навијачи, то пуца од енергије, ово је велика победа!“

Црвена звезда је обезбедила европску јесен, а тренер Владан Милојевић био је поносан на изабранике после тријумфа од 2:1 над Спартаком у Трнави, након продужетака у реваншу 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

– Морам да кажем да смо показали да смо дошли да победимо. Без обзира на све, никада нисам калкулисао и тих 1:1 из Београда је давало предност Спартаку. Мислим да сам најбољи одговор дао када ме је неко питао да ли имамо решење да дамо тај један гол, и да ли имамо тај притисак, па сам рекао да ли Спартак има притисак да сачува мрежу. У првој утакмици нисам био задовољан на ком смо нивоу били, али смо кроз анализу знали шта нас чека и покушали смо да неутралишемо Спартак у томе. Спартак игра са много фаулова, сецакања, на контранапад и деструкицју, ваљда се и такав фудбал игра, и на то можда нисмо били спремни у Београду, али овде јесмо. И једини гол који смо примили у Трнави је био док смо имали играча мање на терену у том тренутку – рекао је Милојевић.

На рачун својих изабраника имао је само речи хвале.

Морам да похвалим играче, имали су огромну жељу, једва су чекали ову утакмицу да опет Звезду одведемо међу великане и много сам поносан на њих. Заслужено смо прошли, хвала Делијама и свим навијача, бодрили су нас сјајно у фантастичном броју и њихова је такође велика заслуга за овај успех. Хвала и целој Србији која је била уз нас, ови момци су то заслужили.

Милојевић је објаснио и како су дошли до славља у Трнави, и на корак до Лиге шампиона.

Мислим да је Спартак одиграо две идентичне утакмице, без много осцилација. У Београду доста ствари нисмо одрадили како треба. Спартак је избацио Легију, страствена је екипа и има много играча са више од 30 година, са много искуства, што се види и по фауловима и прекидима, али нећу у то да улазим. Први меч нам је био за наук, тренирам ове момке, они су моје, тако да кажем – „оруђе“, и са њима више живим него са својом породицом. Имамо међусобно поверење, они играју за Црвену звезду, воле клуб и њихова је дужност када треба да пруже, да то буде на максималном нивоу. Да ли је први или други тим, то не разумем, нити их гледам тако. Поносан сам и на оне момке који су остали у Београду, да сам могао, повео бих и њих да буду овде са нама.

Шампион Србије имао је огромну подршку и на трибинама у Трнави, а навијачи Звезде су после меча снажно скандирали: „Милоје, Милоје“.

Када живите и волите клуб, сигурно да вам је драго и да су то тренуци за памћење. Заслужују то и моји момци, без икакве лажне скормности. Када је тешко, знају да сам ту да изађем испред њих и да имају мене као неког ко ће да подметне леђа за терет, а на њима је да увек буду оно што јесу. Хвала навијачима на скандирању, то су велике емоције, не постоји ствар на свету којом то може да се купи или плати. Када се вежу играчи и навијачи, то пуца од енергије, ово је велика победа најпре за моје играче и поклањамао је свим Звездашима у Србији, региону и дијаспори. Сви заједно покушавамо да вратимо Звезду где припада по својој величини – закључио је Милојевић.

Повезане вести

3 comments

monako авг 15, 2018 at 23:57

Ako mislimo da podignemo atmosferu pred salzburg potrbno je postaviti veliki VIDEO BIM na pomocnom terenu gde bi se uzivo pratila utakmica,navijalo -sto jace da se cuje na stadionu- a na ekranu prenositi sta se desava ispred tako da i fudbaleri budu jos motivisaniji.Uspeh ne moze da izostane a bili bi jedinsveni i neprevazidjeni po kreativnosti i domisljatosti.

Reply
ivan niksic авг 15, 2018 at 08:10

Miloje, svaka cast i hvala ti puno na jos jednoj nezaboravnoj veceri i velikoj radosti koju si zajedno sa ekipom donio najvecoj armiji navijaca na ovim prostorima, a i sire! Iskreno se nadam, da cete, iako ste vec usli u Evropu, napraviti jos jedan korak za elitu gdje je i mjesto Sampionu Evrope i Svijeta.

Reply
Deedrah авг 15, 2018 at 08:07

Бог ти дао здравља Милоје и да нам што дуже останеш у Звезди!

Reply

Leave a Comment