Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Светско јуниорско првенство у Чешкој

На Светском јуниорском првенству у веслању, у Рачицама (Чешка), боје Србије бранили су веслачи и веслачице Црвене звезде, Славко Савић, Борис Димитријевић у дубл скулу и Миња Визи и Ива Лазић, у двојцу без кормилара, са тренером Милошем Томићем. Ово је за све њих био деби на Светском првенству и једно феноменално искуство.

Од Миње и Иве очекујемо да нас у наредне две јуниорске године обрадују неком медаљом са великих такмичења. Славко је и следеће године јуниор и такође очекујемо од њега борбу за медаље на Европском и Светском првенству следеће године.

Српски дубл скул, који су веслали Славко и Борис, освојио је 15. место у жестокој конкуренцији од 29 посада. Довољно је рећи да је наш дубл један секунд делио од полуфинала и да је било око 15 посада дублова са резултатским разликама од једне до 5 секунди. Наш дубл је из трке у трку веслао све боље, за четири дана, момци су извеслали 5 жестоких трка, а Борис је веслао и шесту трку, петог, последњег дана такмичења, када је заменио колегу из репрезентације Андрију Симеуновића, који због повреде није могао да наступи у Б финалу четвераца без кормилара, где смо гледали још једну врхунску и узбудљиву трку и освојено треће, односно девето место у укупном пласману. Српски јуниорски женски двојац, чиниле су наше кадеткиње Миња и Ива, које су целе сезоне биле међу најуспешнијим јуниоркама у Србији. Оне су такође имале жестоку конкуренцију, веслале су против девојака које су старије две године од њих и такмичење су завршиле на 14. месту.

Борис је на прави начин репрезентовао своју земљу и клуб у својој последњој јуниорској сезони. Он је постао стипендиста америчког универзитета у Оклахоми. Остаје само жал што због обавеза према универзитету неће моћи да наступи на првенству Балкана и Србије. Желимо му срећно студирање и веслање у САД-у и очекујемо од њега да настави са успешним резултатима у сениорској конкуренцији.

Честитамо Мињи, Иви, Славку, Борису, тренерима Милошу Томићу и Милошу Чудићу, као и целокупном тиму веслачког клуба Црвена звезда, на успешном представљању своје земље и клуба.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment