Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Кафу и званично Звездин – позајмица до краја сезоне, уз могући откуп

Жонатан Кафу

Жонатан Ренато Барбоса Кафу до краја сезоне носиће дрес Црвене звезде као позајмљени фудбалер француског Бордоа.

Црвена звезда се обавезала да плаћа 700.000 евра крилном нападачу до краја сезоне, уз клаузулу за могући откуп уговора за 4 милиона евра.

Кафу је рођен 10.јула 1991.године у Пирасикаби, у Сао Паолу. Каријеру је започео у екипи Депортиво Бразил, а затим је наступао за бразилску Боавишту, Пирасикабу, Капивариано, Понте Прету и Сао Пауло, одакле је за 2.2 милиона евра стигао у Лудогорец.

У жижу јавности, посебно српске и звездашке, доспео је након гола у реванш мечу 3.кола квалификација за Лигу шампиона, 2.августа 2016.године на мечу Црвена звезда – Лудогорец у Београду. Кафуов слалом је наговестио крах Звездине европске судбине тог лета. Бразилац је био стрелац и у првом мече, у Разграду, али га је засенио Александар Катаи.

Након гола Црвеној звезди, Кафу је постигао гол и забележио асистенцију у групној фази најелитнијег такмичења против Арсенала, чиме је отворио врата трансфера вредног 7.5 милиона евра у Бордо.

У протеклој сезони у Бордоу није имао велику минутажу, одиграо је укупно 20 утакмица и постигао 2 гола, али свега шест као стартер, од којих је свих 90 минута одиграо само једном, у поразу од Дижона (3:2), када је био и стрелац. Све заједно 684 минута.

Црвена звезда ће бити Кафуов трећи клуб у Европи, девети у каријери, а он Звездино десето појачање овог лета.

Бразилац ће имати право наступа у надамо се плеј-офу за Лигу шампиона, или плеј-офу за Лигу Европе.

Представљање 21. Бразилца у дресу Црвене звезде заказана је за сутра.

Повезане вести

8 comments

nebojša авг 10, 2018 at 17:06

Znam sta svi mislimo o UEFI ali bi Zvezda trebalo ubuduce da igra evropske utakmici sa zakljucanim severom .Momci sa severa bodre Zvezdu ali joj toliko stete nanose da to nijedan klub u svetu ne bi izdrzao .Strasno .

Reply
nebojša авг 10, 2018 at 17:07

na svetu

Reply
окнарб авг 10, 2018 at 17:04

надам се да нам сад након казне уефа управа не завуче продајом крлета и радоњића.то би био својеврстан харакири и могућност да гробари на крају сезоне освоје титулу.значи најбољи морају остати.супер по тез долазак кафуа .још један нападач разбијач

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2018 at 16:55

2 tekme bez publike..steta sto nije 22 godine…gde je sad terza i par bolesnika sa severa koji nas urnisu gore nego svi orkani i tornada..

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 10, 2018 at 16:52

extra igrac samo je kasno stigao plus nas kaznili 2 tekme bez publike..tako da je sve be zveze

Reply
Mnogo smo jači авг 10, 2018 at 15:32

Ozbiljan igrač može da igra i kao krilo drugačija vrsta nego pešić traži lopte po zemlji brz je dribler, dok je pešić jak visok dobar skakač. otprilike najbolji od svih koji su se spominjali kao moguca pojačanjA posebno dobro što može da igra i krilo da bi stojiljkovic i pavkov dobili šansu

Reply
окнарб авг 10, 2018 at 15:02

волио би гохуа који је играо у каирату.да ли је марин још члан олимпиакоса?штта што није дошао код бнас јер милијаш стварно више није за озбиљан фудбал.кафуу желим добродошлицу и да наговори марселиња да му се придружи

Reply
Veteran Sever авг 10, 2018 at 14:59

Odlicno! Ja bih Kafua upario sa Stojiljkovicem ili cak Pavkovim(nepravedno potcenjen) i konacno preci na 4-4-2…posto Radonjic 90% odlazi, a na desnoj strani su dva bezvredna igraca Srnic i Milic…onda preci na dva klasik špica i Ben i Ebisilio iza njih. Ovo pod uslovom da Stojiljkovic dodje k sebi…jer do sad sto je igtao nema veze s vezom…

Reply

Leave a Comment