Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић јасан: „Дођите на Маракану“

Владан Милојевић

Све је спремно за прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Спартака из Трнаве.

Трећа препрека ка зацртаном путу Црвене звезде је клуб за који Звездин тренер Владан Милојевић истиче да је веома модеран, организован и добро селектован.

— Имамо сутра противника који је показао да је, иако на папиру није био фаворит, бољи и од Легије. Доминирали су у обе утакмице. Реч је о добро селектованој екипи, већина играча је из Трнаве тако да је то прави локал-патриотски клуб. Имају добар спој искусних играча и оних млађих, тим који је добро вођен од стране тренера. Утакмица неће бити ни лакша ни тежа од претходних, то су утакмице где играју шампиони. Шампион Словачке изискује велико поштовање, а ми ћемо се адекватно припремити, као и увек до сада. Очекује нас борбена утакмица и позвао бих навијаче да дођу у што већем броју против стварно добре екипе. Да сам новинар, написао бих наслов у којем бих позвао навијаче да дођу на Маракану. Волео бих да нас навијачи подржавају у свакој утакмици као и до сада, фудбал се ипак игра за њих и енергија коју доносе је велика и преноси се на играче. Много је боље играти у таквом амбијенту — рекао је Милојевић, и додао још неколико похвалних реченица о словачкој екипи.

— Доста скенирају противнике, посвећени су скаутингу, имају добру транизицију и то је једна екипа савременог фудбала. Имају оно чему сви тежимо, брзе играче, физички спремне, моторички добре. Мислим да екипу са таквим стилом игре дуго нисмо видели на Маракани. Они се држе свог циља, а то су европска такмичења и све карте су бацили на квалификације. У домаћем првенству играли су са доста ротација. Нећу улазити у то колики им је ростер и да ли имају дугу клупу, словачки фудбал је сличан као и чешки, имају добро првенство које се завршава тек у мају следеће године, па су бацили све карте на Европу. Упркос киксевима у домаћем првенству, не слажем се да смо ми фаворити у овом двомечу.

Звездин тренер још увек није одлучио којих ће 11 фудбалера извести на терен, а задовољан је јер велики број играча може да одговори захтевима које пред њих поставља.

— Радује ме ширина наше клупе, играчи су вредни и радни и заслужују да играју. Као тренер кад видите да се неко труди, лепо вам је кад имате прилику да тим момцима укажете шансу. И ја ћу им увек указивати шансу. Они знају да имам неограничено поверење у њих. Знају своје задатке, и наставићу с том праксом јер апсолутно заслужују да играју. Што се тиче стрелаца, не можете да знате унапред ко ће дати голове, али јако је добро за самопоуздање кад нападач да гол. Немојте да мислите да ја увек одмарам играче у првенству, не, већ их има много који заслужују да играју. И само нека наставе да добро раде на тренинзима. Што се играчког кадра тиче, имали смо проблем са Срђаном Бабићем пред Вождовац пошто је имао прехладу и температуру, али јуче је тренирао и могу да рачунам на све играче — рекао је Милојевић.

За викенд ће Црвена звезда одиграти и првенствену утакмицу против Спартака који у оквиру квалификација за Лигу Европе наступа у четвртак.

— Не знам када ћемо играти првенствену утакмицу, то је питање за Савез. Не желим да трошим енегију на нешто за шта се не питам, тако да није битно шта мислим о томе јер не могу ништа да променим.

Звездин тренер је посвећен утакмици са Спартаком из Трнаве и не жели да коментарише данашњи жреб у Ниону који је Звезду у случају успеха у трећем колу „послао“ на победника двомеча између Салцбурга и Шкендије.

— Немам коментар поводом жреба, како време пролази и такмичење одмиче, сви противници заслужују поштовање. Размишљамо о Спартаку, он нам је најбитнији. Такав је формат да се већ сад извлаче противници за наредну фазу, али ја не бирам противнике — закључио је Милојевић.

Повезане вести

3 comments

Србин са Космета авг 6, 2018 at 18:41

Стижем,набавио сам карту за север!

Reply
Davor Stevanović авг 6, 2018 at 16:39

Zbog
tebe Miloje stižemo!
Sigurna pobjeda 2-0.
Republika Srpska!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 7, 2018 at 10:53

zivela REPUBLIKA SRPSKA nasa iskrena braca

Reply

Leave a Comment