Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Вождовац – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Савладан и Вождовац

Након три кола Суперлиге Црвена звезда има максималан учинак после победе на „Крову“, Вождовац – Црвена звезда 1:2.

Иако у измењеном саставу, са два дебитанта, Црвена звезда је одиграла добру утакмицу на „Крову“. Домаћој екипи није остало много простора и шанси, и поред тога што резултат можда говори другачије.

Одморио је практично целу прву поставу Владан Милојевић. Већи део првотимаца је био на поштеди да би што боље одморили за меч против Спартака из Трнаве у уторак. Капитенску траку понео је Славољуб Срнић, дебитовали су Вељко Симић и Рашид Сумаила.

Веома упечатљив деби је имао Вељко Симић, у добром светлу се показао и Рашид Сумаила до кикса у 56.минуту. Звезда је повела већ на самом старту меча, а стрелац је управо био Симић.

Није могао да пожели бољи деби. Већ у 2.минуту, Марко Гобељић је центрирао, Остојић директно на ногу одбио лопту Симићу, који је сигурним ударцем сместио у мрежу. Идеалан сценарио за црвено-беле.

Вождовац је у 8.минуту једини пут запретио, са дистанце је покушао Ступаревић, на висини задатка био Поповић.

У 25.минуту, 0:2. Остојић је направио катастрофалан кикс, доста слабо и стегнуто је покушао да врати лопту са 16 метара свом голману, све је то пратио и искористио Никола Стојиљковић, заобишао Кнежевића и постигао свој првенац за црвено-беле.

Звезда је углавном претила преко Симића. У финишу првог полувремена је имао у року од једног минута две изузетне прилике. У 43.минуту на лепу асистенцију Стојиљковића, петом, шутирао је са неких 13-14 метара, али истакао се Кнежевић. У 44.минуту, Хајдин је одлично центрирао, погодио Симића у главу, али је он погодио пречку.

Звезда је потпуно контролисала игру и била доминтантна у првом полувремену, па је одмор могла и са убедљивијом разликом.

На старту другог полувремена два пута је запретио Стојиљковић. Прво се одлично изборио за простор и скок у 53.минуту, али је ударац главом био непрецизан. Да би у 55.минуту одлично шутирао из окрета, и умало изненадио Кнежевића, али пречка је била савезник голмана домаћих.

У 56.минуту Вождовац стиже до гола. Сумаила је направио непотребан кикс, реванширао се Остојићу, Дуроњић је то искористио и по први пут Звездина мрежа се затресла у новој сезони. Лежерна реакција Сумаиле, која је покварила утисак о његовој игри на дебију.

Након гола Вождовац је покушавао, Звездина спустила темпо, али до финиша без конкретне ситуације иако је домаћа екипа била видно мотивисанија. Звезда је запретила преко Срнића, Вождовац преко Луковића и Михајлова, али није то било опасно по гол Поповића.

У 82.минуту најбоља прилика на мечу за домаће. Бивши играч Црвене звезде, златни омладинац, Андрија Луковић је могао да се освети Звезди. Ћирковић се одлично убацио по левој страни, иза леђа Звездине одбране, желео да упосли самог Машовића, али Поповић га је спречио, Сумаила покушао да отклони опасност а Луковић сам са линије пенала натрчава и шутира преко гола.

У 91.минуту последња прилика. Машовић је видео самог Павловића, са истог места одакле је Луковић шутирао прејако, капитен домаћих чини то преслабо, Поповић је сигуран.

Три утакмице, три победе, 9 бодова. Звездин максималан учинак у домаћем шампионату након прве утакмице 3.кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака из Трнаве.

У понедељак Звезда чека и потенцијалне ривале у плеј-офу за Лигу шампиона или Лигу Европе. Сви се надамо овом првом.

3.коло, Суперлига

ВОЖДОВАЦ- ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:2)

Београд, стадион: „ФК Вождовац“.
Гледалаца: 1.650
Судија: Милош Ђорђић
Жути картони: Павловић, Луковић (Вождовац) – Симић, Сумаила, Јовичић, Јовељић (Црвена звезда)
Стрелци: 0:1 Симић 2.минут, 0:2 Стојиљковић 25.минут, 1:2 Дуроњић 56.минут

ВОЖДОВАЦ: Кнежевић, Ћирковић, Михајлов, Петровић, Ковачевић, Остојић (37.Милутиновић), Павловић, Луковић, Дуроњић, Машовић, Ступаревић (82.Јевтић). Тренер: Бранко Војиновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Дегенек, Сумаила, Хајдин, Јовичић, Јованчић, Симић, Срнић (86.Милијаш), Милић (59.Јевтовић), Стојиљковић (74.Јовељић). Тренер: Владан Милојевић

Савладан и Вождовац

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почео је дуел 3.кола Суперлиге на „Крову“! НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

2.минут – ГОООООЛ! 0:1, Вељко СИМИЋ! Звезда већ води, након два минута игре! Гобељић је центрирао, Остојић за кратко избио лопту, али право Симићу на ногу, и Симић дебитује голом! ЗВЕЗДА ВОДИ!

8.минут – Први покушај екипе Вождовца: Ступаревић шутира са дистанце, Поповић на висини задатка.

14.минут – Симић поново ставља на муке играче Вождовца. Лепо се убацио по десној страни, покушао да асистира Стојиљковићу, али безуспешно.

15.минут – Хајдин прети, ударац искоса леве стране, Кнежевић из другог пута брани.

25.минут – ГООООООЛ! 0:2, Никола СТОЈИЉКОВИЋ! Какав кикс Остојића! Стојиљковић је искористио слаб пас Остојића ка голману Кнежевићу, заобишао Кнежевића и постигао првенац! Звезда дуплира предност на Вождовцу!

Веома тешко време за игру. Нема пуно дешавања након другог гола Црвене звезде. Једна принудна измена у редовима Вождовца.

43.минут – Лепа сарадња и акција стрелаца! Јованчић је упослио Стојиљковића, петом је стрелац другог гола оставио лопту Симићу, Симић након дриблинга добро шутирао, али истакао се Кнежевић!

44.минут – Симић, поново! Нова лепа акција, Хајдин је одлично центрирао, погодио Симића у главу, али пречка је спасила Вождовац! Нема промене резултата након две изузетне прилике за Симића.

Минут надокнаде у првом полувремену.

Полувреме на „Крову“, Звезда веома убедљива и уверљива. 2:0 након првих 45 минута, првенци Симића и Стојиљковића. Могло је да буде и убедљивије.

Друго полувреме

Старт другог полувремена на Вождовцу, без промена у саставу.

Оштар старт Сумаиле над Андријом Луковићем, и други жути картон. Оба картона у редовима Црвене звезде добили су дебитанти – Симић и Сумаила.

53.минут – Прва прилика у другом полувремену. Гобељић је центрирао, Стојиљковић се одлично изборио за простор и скок, али његов покушај главом иде замало пред стативе.

55.минут – Стојиљковић! Пречка! Расположен је за игру Никола Стојиљковић! Одличан ударац из окрета, пречка је савезник Кнежевића и Вождовца.

56.минут – Гол! 1:2, Борко Дуроњић! Какав кикс Сумаиле! Лежерно је реаговао Сумаила, скоро идентично као и Остојић код другог гола Звезде, Дуроњић је то искористио и смањио предност Звезде.

58.минут – Милић спушта главом лопту, Стојиљковић пропушта до Срнића, Срнићев ударац погађа спољни део мреже.

Прва измена Владана Милојевића, Јевтовић је заменио Милића.

Увукла се нервоза у редове обе екипе. Звезда мало несигурнија у дефанзиви након примљеног гола, Вождовац мотивисан, а не помаже ни висока температура.

Реагује изменом Владан Милојевић, Јовељић у игри уместо Стојиљковића.

82.минут – Велика прилика за Вождовац! Ћирковић се извукао по левој страни, успео да центрира, Поповић одлично интервенисао и спречио да лопта дође до Машовића, али је стигла до Луковића, који срећом са 11 метара није био прецизан – преко гола! Велика прилика!

Последња измена, капитен излази, капитен улази. Ненад Милијаш мења Славољуба Срнића.

Три минута надокнаде на Вождовцу.

91.минут – Велика прилика за Вождовац! Павловић је био сам, неометан на 11 метара капитен Вождовца, али је доста слабо шутирао, Поповић сигуран.

Крај утакмице на стадиону ТЦ „Стадион“ на Вождовцу. Црвена звезда има максималан учинак након три кола после победе против Вождовца 2:1.

Повезане вести

16 comments

Dragan авг 5, 2018 at 01:00

Auuuu….jedino sto vredno je pobeda! Ali, u pravu si bili svi ovde koji su vristali da nemamo stopere! Pa, mi nemamo „krstenog“ centarhalfa!!! Ovi nasi stoperi „plivaju“ u ovoj nasoj tramvaj ligi, a kakav ce tek „ledjni“ stil da bude u Evropi! Taman sam pomislio da je ovaj Sumaila bolji od svih stopera, kad on pravi gresku zbog koje u pionirima trener kaze klincu koji napravi takvu gresku – „Mali nisi ti za fudbal!“ Morali smo sve pare da usmerimo u zadrzavanju LeTaleka, definitivno! On je doktor za celu ovu nasu odbranu! Brine me jako Jovicic….on od februara ove godine nije odigrao 2 utakmice kako valja! Skoro 6 meseci ga cekamo da bude Jovicic s pocetka jeseni 2017, ali on je 6 meseci u totalnom kontra-ritmu!

Reply
Petar авг 5, 2018 at 12:35

Po mom misljenju Jovicic ne igra toliko lose, samo je bio mnoooogo bolji pre loma metatarzalne kosti

Reply
Hadži Dragan NBG авг 4, 2018 at 22:39

Prvo poluvreme super,a drugo za zaborav.Lepo je bilo na krovu punom Delija.

Reply
Mnogo smo jači авг 4, 2018 at 21:06

Stojiljkovic dobar ako nastAvi ovako netreba nam dr napadac sumaila odlican simic super jedino što mi se nesbidja je smanjena rotacija na poz defanzivnog veznog i što nema niko da stane n a lopti i da igra lijepo sa idejom takav igrač nam fali da poveže redove kao npr. Tadić u reprezentaciji

Reply
Zeka Zvezdas авг 5, 2018 at 00:46

Brate, jesi ti gledao utakmicu? Sumaila odlican!!??? A da….salis se!!!

Reply
Petar авг 5, 2018 at 12:39

Kad sam video kako je odigrao prvo poluvreme, iskreno, kroz glavu mi je proslo da je zverina. Nije ona poklon lopta bila njegova jednina greska u drugom poluvremenu, ali igrac- reprezentativac, takvu gresku sebi ne sme da dozvoli. Dobice on jos minuta, pa cemo videti da li je ovo samo bila njegova „zuta minuta“

Reply
Mnogo smo jači авг 5, 2018 at 14:37

Brate moje poštovanje, kad pogreši napadac ps promaši nekoliko stopostotnih svako ćuti a kad stoper koji je do tad biio bez greske svi ga bombarduju . za mene je on mnogo bolje odigrao nego degenek a i fizička konstitucija mu je za primjer svim štoperima(jak visok i Brz)
Mene je skreno zao što jedan igrač kao frimpong prošle sezone nije dobio šansu a i hajdin koji toboš nije zadovoljio milojevica neznam u čemu je fora momak je odigrao baš ok

Reply
Petar авг 5, 2018 at 20:26

Upravo tako. Samo da se ne desi to da dodje do pada samopouzdanja zbog ovakve greske. Sto se Frimponga tice, decko je korektno odigrao svaki minut koji mu je dat, barem koliko se secam. On je za superligaske uslove i vise nego dobar, ali mozda se sumnjalo u to da on moze dalje da unapredjuje svoju igru… Mozda nam dobri igraci vise nisu potrebni, nego trazimo neke koji prilicno odudaraju po kvalitetu od boranije iz Partizaиa i drugih ekipa… Ko zna…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2018 at 20:54

osim bodova ostalo je za zaborav..steta sto je Sumaila pogresio ali je mnogo bolji od babica i degeneka koji se opet pokazao kao i na svakoj tekmi da je preslab stoper…jevtovic,srnic,jovancic,hajdin,gobeljic,to je sve seoska liga

Reply
Nenad delija авг 4, 2018 at 19:56

ovo deluje sasvim dobro i pozitivno sam iznenadjen i od Miloja i igraca Simic jako dobar drago mi je i zbog stojiljkovica samo napred svi igraci su nam potrebni za borbu zato samo napred pozz

Reply
Goran авг 4, 2018 at 19:54

Simic kida,3 nepuna kola a vec 3 gola,ovo je ako ga zaobidju povrede njegova sezona…A 23 mu godine,na netu se procenjuje na oko 400-500.000 ali ako ovako nastavi za godinu-dve on bi mogao da bude sledeca Zvezdina zlatna koka…Samo nastaviti ovako dovodjenje kvalitetnih stranaca,vracati nase dokazane igrace i davati sansu nekim mladjim igracima i za nekoliko godina eto nas u plusu a onda ce biti epicentar ludila…

Reply
Josif авг 4, 2018 at 19:54

Рашид Сумаила лично тата за Дегенека и смотаног Бабиќа.Што овакав играч греје трибину.Елеганција,добро постављање и читање игре одма се види ков,овај Дегенек се негде скрива,претрчавају га док Бабиќ је друга класа.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2018 at 20:07

sumaila ga zabrlja

Reply
Gogi авг 4, 2018 at 19:43

Au ovo je bas ku*cevito idemo na jedno od tezih gostovanja timu koji nam je pre par godina otkinuo titulu i prosle sezone su bili u top 8 i izvodimo drugi tim 🙂 Ali u drugu ruku razumem i upravu i trenera jer vrlo dobro znaju da su nam utakmice protiv Slovaka jako bitne i da nam prolaz protiv njih moze mnogo toga doneti i zato je pametna ova odluka da se odmore Borjan,Savic,Stojkovic,Rodic,Babic,Krsticic,Meleg,Ebisiljo,Ben,Jevtovic,Radonjic bukvalno ceo jedan tim bitnih igraca odmara jer vazno je da se sacuvaju od povreda pa da spremni igraju u kv za LS…Dok ovo pisem vec 2:0 drago mi je da su sansu dobili igraci kao Popovic,Sumaila,Hajdin,Simic,Stojiljkovic i da je za sada koriste na najbolji moguci nacin,jer dobro je da imamo 2 dobra tima trebace nam dobra rotacija bice jos ovakvih utakmica i gostovanja u ligi i kupu a ovi igraci pokazuju da itekako umeju da iskoriste sansu sto znaci ako budemo igrali LS ili LE moci cemo komotno da odmorimo bitne igrace za vece utakmice u Evropi i derbije i teza gostovanja u ligi sto ce biti kljucno u borbi za novu titulu nadam se i duplu krunu…Drago mi je za Simica Zvezdino dete,vidi se da se trudi a i priznao je raniju gresku tako da treba mu dati sansu a nije ni star moze se na njemu kasnije zaraditi dobro sto je plus za Zvezdu,i za Stojiljkovica mi drago sto dade gol i vraca se posle povrede i ulazi u formu,nadam se da ce dati jos dosta golova,sve u svemu ovo iako sa bukvalno drugim timom deluje jako dobro…

Reply
Србин са Космета авг 4, 2018 at 19:58

Много смо силни!
Симић ће бити одлично појачање,Јованчић-одличан,ма све је одлично.Могли смо још два лагано!

Reply
Србин са Космета авг 4, 2018 at 20:50

Друго полувреме баш лоше!
Битно да смо победили и одморили прву поставу!

Reply

Leave a Comment