Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци полуфиналисти турнира у Базелу

Омладинци

Омладинци Црвене звезде на јубиларном петом међународном турниру за играче до 19 година у Базелу остварили су успех пласманом у полуфинале и у изузетно јакој конкуренцији заузели су четврто место.

На турниру у Безелу учешће су узеле екипе попут из Фулама, Нотингем Фореста, Хамбургa, Бајер Леверкузена, Јанг Бојса, Базела и Јапанске универзитетске селекције.

Групну фазу у веома јакој конкуренцији са екипама швајцарског Базела, енглеског Фулама и немачког Хамбургера наши омладинци прошли су непоражени. Отворили су турнир тријумфом. Изабраници Братислава Живоковића победили су резултатом 1:0 екипу Базела, а гол одлуке постигао је Миликић. Дан касније уследио је сусрет са Фуламом, који је завршен ремијем, а обе екипе постигле су по гол. За нашу екипу погодак је постигао Јочић. Истим резултатом, 1:1, завршен је и меч трећег кола турнира у Базелу у коме је противник нашој екипи био Хамбург. Гол за црвено-беле постигао је Стојанчић. Тако су омладинци Црвене звезде заузели друго место у групној фази.

У полуфиналу изабраници Братислава Живковића одмерили су снаге са селекцијом Јапана. Наша екипа порежена је резултатом 4:0 од тима који је касније и освојио турнир. Селекцију Јапана чинили су дечаци рођени 1999. године, чак две године старији од наших омладинаца. Звездина селекција, уз Базел, била је најмлађа на турниру, јер је сачињнена од фудбалера рођених 2001. године.

Уследила је борба за треће место, где је Црвена звезда поново одмерила снаге са екипом Хамбургера. У регуларном делу меча резултат је био исти као и у претходном сусрету 1:1. Мрежу немачке екипе затресао је Ђорђевић. Након 90 минута игре приступило се извођењу пенала, у коме је више среће имала немачка екипа.

— Наши фудбалери су доста млађи од осталих екипа које су учествовале на турниру, тако да су се добро носили са физички доминантнијим ривалима. Управо зато можемо да будемо задовољни, одиграли смо неке утакмице јако добро, а из осталих смо извукли поуке. Јако је напорно играти по две утакмице на дан, момци су заиста дали све од себе да одиграју што боље. Могли смо боље, али сматрам да смо оставили добар утисак и да ће нам ово искуство много значити — рекао је тренер омладинаца Братислав Живковић и додао:

— Овај турнир је био одлична прилика да пред старт квалификација за Лигу шампиона видимо како изгледа наш тим у односу на најјаче европске екипе тог узраста. Много ће значити мојим играчима да унапреде свој професионални приступ игри и својим обавезама. Лично су се уверили да имају квалитет и да сада морају да наставе да раде и да се унапређују.

Пре турнира у Базелу омладинци су одрадили припреме у Термама Чатеж где су одиграли три утакмице и остварили три победе, уз гол-разлику 9:2. Наша омладинска селекција у Беографу наставиће припреме за квалификације за омладинску Лигу шампиона.

— Почетак сезоне и прва утакмица са екипом Рада очекује нас 18. августа. До тада ћемо се припремати у Београду. Одиграћемо још две или три пријатељске утакмице како бисмо додатно проверили своју спремност — закључио је Живковић.

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG јул 31, 2018 at 10:19

Bravo deco,čestitam na uspehu i na dobrim rezultatima.

Reply

Leave a Comment