Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић – Занимљив дерби пред нама

Фудбалери Црвене звезде у оквиру другог кола Суперлиге Србије дочекују екипу Радничког из Ниша. Утакмица је на програму у недељу, 29. јуна, од 19 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред овај сусрет.

– Са правом може да се каже да је сутрашња утакимица први дерби у овогодишњем шампионату. Долази нам екипа која је прошле године са правом изборила излазак на европску сцену. Видимо да добро играју и са промењеним стручним штабом и са доста нових, квалитетних играча. Они су јако амбициозна екипа и сигурно и ове године имају високе циљеве пред собом, што Радничком као клубу са великом традицијом и припада. Још једном могу да им честитам на повратку у врх домаћег фудбала, Ниш као град то заслужује, а и Раднички као клуб са бобгатом историјом, дугом традицијом и одличним навијачима. Очекујем јако занимљиву утакимицу, јер се сусрећу прошлогодишњи првак и трећепласирана екипа. Обе екипе су учесници у европским квалификацијама, Раднички је у четвртак са респектабилним противником одиграо добар меч и желим им да у реваншу надоместе резултат. Верујем да то могу, имају апсолутно право да се надају. Објективно имају шансе да избаце екипу као што је Макаби, а то говори о јачини Радничког. Што се тиче моје екипе радује ме што ћу имати на располагању све играче, у пуном тренажном процесу су и Стојиљковић и Срнић – рекао је Милојевић.

Екипа Радничког пре само два дана одиграла је меч у Лиги Европе.

– Ми смо имали два дана више да припремимо утакмицу и ако тако гледамо то је нека наша предност. Термини су такви и то не утиче на нас. То је цена када играте европске утакмице. Ми смо професионалци и не верујем да ће то утицати на играче Радничког.

Доста се у медијима ових дана говори о потенцијалним појачањима Црвене звезде.

– У преговорима смо са доста играча, видећемо шта ће на крају бити. Не треба сада много причати о томе. Имамо листу играча за клоју смо заинтересовани, на њу се додају играчи, нуди нам се много фудбалера. Већ сам рекао да желим да дође играч који ће помоћи нашој екипи. Ја радим за Црвену звезду, у њеном интересу, имамо спортски сектор који планмира и напорно ради сваког дана. Нема само мојих жеља, овде нико никоме не испуњава жеље, већ гледамо да урадимо оно најбоље за клуб. Прича се доста и о Вељку Симићу, играчу кога знам још када је био у Омладинској школи Црвене звезде. Он је део генерације играча рођених 1995. године, једне од најталентованијих. Пратио сам их у њиховом пионирском периоду, када су радили под вођством Ивице Момчиловића. Он је Звездино дете, као Славољуб Срнић, Филип Стојковић и трудимо се да се вратимо деци која су била у таквој ситуацији да су морала да оду. Желимо да их вратимо, да им дамо шансу, они знају шта је Звезда и имају велику љубав према клубу. Мислим да он има огроман потенцијал, а верујем да ми показујемо да знамо да наша деца треба да играју у нашем клубу. Та велика љубав и енергија, коју они имају, нам је потребна. То се показало и са играчима који су се већ вратили као што су Вујадин Савић и Филип Стојковић.

Звездин стратег очекује неизвесну шампионску трку у Суперлиги Србије.

– Мислим да ће ове године бити доста неизвесно првенство, најзанимљивије у протеклих неколико година. Већина екипа је задржала костур тима, има неколико екипа којима је отишо само поп један фудбалер из ростера. То је јако добро за сваког тренера. Када имате такве екипе подиже се квалитет фудбала и само тако можете да напредујете. Лично бих волео да имамо што више конкурената и добрих екипа. Верујем да је то модел по коме ће утакимици бити квалитетне и да ће навијачи уживати.

Милојевић у сваком тренутку може пођеднако да рачуна на све играче.

– Сви се трудимо да дођемо до највуишег нивоа, али верујем да у свакој утакмици моји играчи могу да пруже више него што су у претходној. То нам је циљ, да уђемо у такмичарски ритам, да имам што више играча на располагању који ће бити све бољи и бољи. За кога ћу се определити зависи од утакмице и од других фактора попут картона, повреда и сличних ствари. Зато ми је битно да имам што већи фонд играча на који могу да рачунам. Мора подједнако да се ради на свим могућим сегментима игре. Наши играчи много трче, некада и преко 11 километара по утакмици. Нормално је да дође до умора, али све се то превазиђе. Треба исправљати оно што не ваља, а добро треба додатно унапређивати – поручио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment