Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Најбољи почетак у претходних 15 година

Фудбалери Црвене звезде су тек трећи пут у историји клуба успели да сачувају мрежу на прве три европске утакмице, а успех је значајнији када се том низу дода утакмица првог кола Суперлиге Србије против Динама из Врања, која је завршена убедљивом победом без примљеног гола.

Звездина европска прича је почела 1. новембра 1956. године, а све до сезоне 2000/01. није се десило да у прве три утакмице наш голман остане несавладан. Генерација предвођена Славољубом Муслином, успела је најпре да оствари обе победе без примљеног гола у двомечу против КИ Клаксвика са Фарских Острва, а затим и у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона против Торпеда из Грузије. Успех Муслинове екипе је поновио тим Зорана Филиповића из сезоне 2002/03, који је чак отишао и корак даље. Одбрaна предвођена Немањом Видићем, успела је да сачува мрежу у двомечима против Каирата и Кјева из Вероне.

Од доласка Владана Милојевића на место шефа стручног штаба, после утакмице првог кола групне фазе Лиге Европе прошле сезоне, када смо на нашем стадиону одиграли нерешено 1:1 против екипе БАТЕ Борисова, успели смо да сачувамо мрежу на осам од 11 европских утакмица, уз гол-разлику 7:2! По гол су нам дали једино Арсенал у Београду и ЦСКА у Москви. Изабрнаници Владана Милојевића су од његовог доласка у клуб више пута показали да то код нас функционише на прави начин и да се бранимо као тим.

— Кључно је то што се бранимо на исти начин као што нападамо. Цела екипа учествује и свако има и офанзивне и дефанзивне задатке. Боримо се за сваку лопту, уклизавамо и остављамо срце на терену током целе утакмице — каже голман Милан Борјан.

Највеће заслуге за то имају играчи и целокупан стручни штаб, али је и улога навијача када играмо на стадиону “Рајко Митић“ од изузетног значаја.

— Пажљиво припремамо апсолутно сваку утакмицу, без изузетка и наводно лаких противника. Када играмо код куце, посебно се трудимо да уђемо максимално и добро започнемо утакмицу, како бисмо подигли публику која нас касније носи током читаве утакмице, чиме нам олакшава да нападамо и да се бранимо на прави начин — каже Филип Стојковић.

— Много нам значи када се добро бранимо, то нам свима диже самопоуздање, када смо чврсти и компактни, онда је лакше и нама из одбране. Надам се да ћемо наставити у том ритму — додаје Вујадин Савић.

Колико је овај успех велики сведочи чињеница да су чак седморица играча и двојица голмана у ове четири утакмице директно учествовали у одбрани нашег тима — голмани Милан Борјан и новајљија Зоран Поповић, као и одбрамбени играчи Вујадин Савић, Филип Стојковић, Милан Родић, Срђан Бабић, Марко Гобељић, новајлија Милош Дегенек и дете Црвене звезде Алекса Терзић.

— Са једне стране, сви су се уклопили од првог дана. Дошло је пар нових играча, али је костур тима ипак остао исти. Са друге стране, на терену се полако уклапају и за сада све иде како треба. Милош (Дегенек) је одлично заменио Ле Талека, играмо одлучно и чврсто, цела екипа је заслужна за то. Не примамо голове, а постижемо их и побеђујемо, што је најбитније. Надам се да ћемо тако наставити — закључује Борјан.

Повезане вести

6 comments

делија до коске јул 25, 2018 at 21:33

доведите радета крунића.скуп је ,али гдје је љепше играти него пред делијама

Reply
Petar јул 27, 2018 at 13:14

Krunic ima ugovor do 2021. godine i imao je vaznu ulogu u toku prethodne sezone u Empoliju. Tako da nije realno da se on dovede. Em mi nemamo pare, em ga oni ne bi tako lako pustili, a moje licno misljenje je da kada igrac jednom odbije Crvenu Zvezdu nema razloga da se sa njim ikada vise pregovara.

Reply
Goran јул 25, 2018 at 18:05

E sto mi drago da nakantasmo ove klovnove najvise zbog onih izjava njihovog trenera da su sanse 50-50% i izjava onog hrvata da je i Apoel bio favorit pa da svi znaju kako je prosao,e pa nismo vam mi Apoel,steta samo sto im jos 2-3 ne dadosmo a mogli smo samo falilo malo srece,treba ih satrati i u revansu pa nek’ treniraju jos zeleni su oni za nas…

Reply
Petar јул 27, 2018 at 13:15

Pa oni mucenici su nam jedva pola prelazili. Ako ovako dobro takticki odigramo, dacemo im 3 i tamo.

Reply
Goran јул 27, 2018 at 14:46

Iz tvojih usta u Bozije usi sto kazu,mada je bolje i minimalno da pobedimo npr. 1:0,2:1 itd samo da ne bude povreda,kartona i da spremni docekamo nadam se Slovake jer smo mi posle 3:0 takoreci obezbedili prolaz…Pozzz…

Reply
Gogi јул 25, 2018 at 17:59

Dosta toga nam ide na ruku ove godine,slicno kao Hrvatima na SP,sada to treba iskoristiti…Protivnici u prvom kolu Letonci,u drugom kolu Litvanci koji su izbacili favorizovane Kiprane i sada u trecem kolu veliki izgledi Slovaci koji ce izgleda izbaciti favorizovane Poljake mada je neko ovde pre neki dan rekao „Kada bi Slovaci izbacili Poljake sreca bi nam se osmehnula mada smo imali srecu u prva 2 kola sa protivnicima pa je mozda previse ocekivati i trecu srecu“ eto ispuni mu se zelja 🙂 Jos da prodjemo Slovake protiv kojih igramo u 3 kolu nadam se,pa kad nas ide da ide do kraja da par drugih favorita kiksne u 3 kolu pa da u plej ofu budemo povlasceni pa da se muski potucemo pa kom’ opanci kom’ obojci jer bi LE imali vec zagarantovanu i onda bi trebalo izginuti muski za LS…

Reply

Leave a Comment