Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Радоњић – Ово се не виђа често

Радоњић

Победу над литванском Судувом од 3:0 у квалификацијама за Лигу шампиона обележили су евроголови Радоњића и Ебисилија. Крилни нападач црвено-белих Немања Радоњић истакао је да је задовољан што његова екипа подиже форму, као и да га радује ефикасност у нападу.

– Мој други гол на утакмици не знам како бих описао, осим да мислим да је то нешто што се не виђа често. Ретко када се деси. Добро сам примио лопту, прошао поред неколико противничких играча и упутио снажан шут. Огромну радост осетио сам и када сам успео да искористим гужву у противничком шеснаестерцу и да савладам голмана Судуве. Видео сам да сам остао један на један са Кардуом, остао сам смирен и упутио ударац који нам је донео мирнији наставак меча. Честитао бих Ебисилију на првенцу, његов гол је пресликана акција коју смо увежбавали на тренингу, све нас радује када видимо да резултате оног што радимо – рекао је Радоњић и наставио:

– Много ми значе голови за самопоуздање. Био сам Светском првенству, стекао ново искуство, добро сам тренирао у клубу и ово је дошло као нека потврда квалитета. Сада сам прешао на нови ниво, ово је нови Радоња који се подигао на други ниво. Наставићу вредно да радим како бих и то превазишао и како бих био још бољи. Јуче су ми много помогли наши навијачи са трибина, осећала се невероватна енергија од самог старта и хвала им на томе.

Радоњић се освнуо на учинак своје екипе у првој утакмици са Судувом.

– Показали смо како треба да се игра за клуб као што је Црвена звезда. Одлично смо упознали противника пре меча, нисмо их потценили, већ смо их одлично анализирали и потпуно спремни ушли у утакмицу. Судува игра у формацији атипичној за наша досадашња искуства, имају двојицу нападача које смо успешно зауставили. Прекиди су им најјачи адут и много пажње смо обратили на то како да им не дозволимо да искористе своје најјаче оружје. Многи су нас видели као фаворите, али не смемо да заборавимо да је екипа Судуве избацила фаворизовани Апоел. Мислим да сада већ улазимо у такмичарску форму и из утакмице у утакмицу ћемо бити све бољи и доносићемо све више радости нашим навијачима.

Звездин крилни напдач очекује наставак успешне серије своје екипе и у реваншу у Литванији.

– Сада нам је свима у главама дуел са нишким Радничким, морамо и у првенству да бележимо подједнако добре резултате као у Европи. Ипак, не могу да кажем да нико не размишља о реваншу. Очекујем сличну утакмицу у Литванији, с тим што верујем да ће се противник више отворити, јер сада немају шта да изгубе. Сигуран сам да ћемо ми то искористити и надам се да ће бити још доста лепих голова – поручио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment