Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАлександарБлоговиВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Након 3:0 у Београду Звезда увек пролази у наредну рунду европских такмичења

Фудбалери Црвене звезде шест пута су у својој историји у европским такмичењима под окриљем УЕФА славили у првој утакмици резултатом 3:0 и свих шест пута су се пласирали у наредну рунду такмичења. Тај податак потпуно је у складу са оним што смо видели на терену у дуелу Звезде и Судуве.

У несрећној сезони 1970/71. Звезда је против румунског Арада славила у Београду са 3:0, а у реваншу са 3:1 и пласирала се у наредну рунду. На крају те сезоне доживљен је непреболан пораз у Атини од Панатинаикоса.

Седам година касније, 1977. године, Звезда се намерачила на Слиго Роверс и савладала га два пута по 3:0. Први меч играо се у Београду. Касније је доживљен најтежи пораз у двомечима у историји – 1:8 против Менхенгладбаха.

У сезони 1986/87. црвено-бели су се делимично, колико је то могуће, осветили Панатинаикосу, савладавши га у првом мечу Купа шампиона са 3:0 у Београду, што је било довољно да пораз од 2:1 у Атини буде безболан. Касније те сезоне наш клуб је елиминисан од Реала из Мадрида због голова у гостима.

У најславнијој сезони у историји, 1990/91. Звезда је два пута побеђивала ривале са по 3:0 у првој утакмици у Београду. Прво је у 1/8 финала савладан Ренџерс (1:1 у реваншу у Шкотској), а затим и у 1/4 финалу Динамо из Дрездена (2:1, службено 3:0 у реваншу у Немачкој).

Последњи пут су црвено-бели са 3:0 у Београду у првој утакмици славили против малтешке Флоријане прошле године. У реваншу је било 3:3, довољно за пролаз на мегдан Иртишу. Остатак сезоне свима је добро познат…

Шест пута 3:0 са Маракане било је довољно. Надамо се да ће тако бити и овога пута…

Повезане вести

Leave a Comment