Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

ЖРЕБ: Црвена звезда или Судува на Легију или Спартак из Трнаве!

Црвена звезда или Судува играће против победника двомеча Легија – Спартак Трнава!

Предуслов да наш тим дође до дуела против Пољака или Словака јесте да елиминише литванску екипу, која је неочекивано, уместо АПОЕЛ-а, дошла до 2. кола квалификација.

Легија је у првом колу елиминисала ирски Корк Сити (3:0, 1:0), али је лоше започела сезону у домаћи оквирима, уз много примљених голова. Прво су у Суперкупу поражени од Арке са 3:2, да би изгубили и од Заглебља, са 3:1 на свом терену, у првом колу првенства. Легија је протеклих сезона имала неколико добрих наступа у Европи и играла групне фазе такмичења, уз доста проблема због понашања навијача, због чега су често кажњавани и суспендовани.

Били су шампиони своје земље 13 пута, а још 23 пута други или трећи. Освајали су национални куп у 19 наврата. За Легију наступа легенда клуба, капитен Мирослав Радовић, као и некадашњи фудбалер Звезде, Марко Вешовић, док је од звучнијих имена ту и Едуардо, некадашњи нападач Динама, Шахтјора и Арсенала.

Спартак из Трнаве, који је постао познат нашој јавности након освојене титуле у Словачкој, под вођством српског тренера, Нестора Јевтића, био је успешнији од Зрињског у 1. колу, славивши са 2:1 у двомечу. Победили су са 1:0 код куће и ремизирали у БиХ (1:1). И они су лоше отворили првенство и поражени су од Сенице са 1:0.

Прошле сезоне су, на изненађење многих, освојили титулу шампиона, први пут након 45 година. Тим је састављен од великог броја словачких фудбалера, уз неколико Хрвата и Аустријанаца.

Наш противник, Судува, поред подвига против Кипрана у Европи, добро игра у литванском првенству, које је увелико у току. Одиграно је 18 кола, а они се налазе на челу табеле, испред Жалгириса, који има 8 бодова мање. Управо је великан литванског фудбала био и највећи ривал Судуви у прошлој сезони. У Литанији пауза траје већ 20-ак дана, али у претходна три меча, актуелни шампион је поражен два пута, оба пута од поменутог Жалгириса. О Судуви смо писали и у посебном тексту.

НАЈАВА

У подне ће се у Ниону одржати жреб за наставак искушења у европским такмичењима. Навијаче Звезде посебно интересује програм везан за Лигу шампиона.

Након што је елиминисао летонски Спартакс, наш тим ће играти против литванске Судуве. Уколико буду успешнији од овог ривала, Звезду ће сачекати доста тежи ривал.

Опције су Салцбург, Лудогорец/Видеотон, Карабаг/Кукеши, Астана/Мидтјиланд, Селтик/Розенборг, Легија/Спартак Трнава.

Салцбург је прошле сезоне дошао до полуфинала Лиге европе. Лудогорец је врло добро познат. Астана и Карабаг, као представници нових снага из земаља бившег СССР-а годинама већ играју групне фазе европских такмичења. Великани својих земаља, Легија и Селтик, можда би били пожељнији од осталих, али никако ривали којима наш клуб може и сме да прети.

Наравно, потребно је да сви ови клубови, осим Салцбурга, елиминишу своје неповлашћене ривале у актуелној рунди.

Нешто касније биће одржан и жреб за Лигу европе, у који ће бити укључени и клубови који испадну у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

 

Повезане вести

9 comments

Gogi јул 24, 2018 at 11:19

Jeb*m vas glupe sve koji dadoste minus niste se setili odgov dati na komentar vec odmah minus retardi glupi!

Reply
Gogi јул 23, 2018 at 19:58

Ako Zvezda u najgorem slucaju ispadne protiv ovih levata kao Apoel (sto se nadam se nece desiti),citao sam da bi onda u 3 kolu kv za LE opet igrali protiv Spartaksa ili La Fiorite,a jel’ zna neko ako prodjemo njih sto je realno jel’ bi onda u plej-ofu za LE bili povlasceni ili ne? Takodje znamo da ako prodjemo 2 kolo kv za LS (sto se nadam da prolazimo) u 3 kolu igramo protiv Legije u slucaju pobede idemo u plej of za LS i tu mozemo biti povlasceni zavisno od drugih rezultata a mozda i ne…U slucaju da ne prodjemo Legiju idemo direktno iz 3 kola u LE a jel’ zna neko u slucaju ako ispadnemo iz plej-ofa za LS jel’ bi bili povlasceni u plej ofu za LE? Ako neko zna molim za odgovor(e),hvala unapred…

Reply
Otpisani101 јул 23, 2018 at 19:54

Naravno da je legija protivnik kog zvezda treba a i mora da pobedi…jaki???…rodjac,i u ligu sampiona se ne ulazi preko lucana i surdulice…izbegli smo salzburg,ludogorec i seltik….pa ako ne izbacimo legiju,nismo ni zasluzili ligu sampiona gde igraju velikani…

Reply
vladimir јул 23, 2018 at 12:33

nije lose,moze da se igra sa njima,samo da stigne dobar spic,zategnuce to Miloje…napred ZVEZDA

Reply
епа јул 23, 2018 at 12:32

требамо појурити марина,милијаш нека игра куп.не рачунају у атини више на њега.њега и кафуа и можемо са свима

Reply
Hadži Dragan NBG јул 23, 2018 at 12:30

Prolazimo u play-off, a onda Bože pomozi.

Reply
gavran јул 23, 2018 at 12:14

bice to ravnopravan protivnik ko god da dobije legija je po meni jaci tim bilo bi mnogo dobro da prodjemo trece kolo jer bi smo makar obezbedili ligu evrope

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 23, 2018 at 11:35

samo da izbegnemo salzburg.seltik i ludogorec..idealno bi bilo da izvucemo karabag ili astanu..srecno

Reply
Josif јул 23, 2018 at 12:11

Извукли смо победника Легија/Трнава!Мислим да није лоше.Словаци чак и могу против легије.позз

Reply

Leave a Comment