Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Гобељић – Велика част, остварио ми се сан

Марко Гобељић

Фудбалери Црвене звезде савладали су у петак Динамо из Врања резултатом 3:0 у премијерној утакмици Суперлиге Србије за сезону 2018/19, која је донела много нових ствари.

Осим комбинованог састава, дебитаната и дебитантских погодака, у престижни списак фудбалера који су добили прилику да у црвено-белом дресу на терен истрче са капитенском траком око руке уписано је ново име — Марко Гобељић.

Сан сваког дечака који се бави фудбалом и навија за Црвену звезду састоји се из неколико делова, од којих су најважнији прва утакмица, први гол и капитенска трака.

— Сваки дечак који почиње да шутира лопту сања капитенску траку на руци у дресу Црвене звезде. Мој први сан се остварио прошле године када сам дебитовао за Звезду, а ево сада се остварио и други, одиграо сам утакмицу као капитен. То је велика част за мене, навијач сам од малих ногу и знам коју тежину има црвено-бели дрес, знам који су све играчи носили капитенску траку, тако да ми је изузетно драго, пресрећан сам — рекао је Марко Гобељић.

Победа са три гола разлике, уз сачувану мрежу сигурно представља одличан начин да се започне сезона у којој се брани титула, али је ова утакмица показала много више од тога.

  —Видели смо да можемо да рачунамо на апсолутно све играче. Иако је и састав био комбинован, нови момци су одиграли изузетно. Добро је што смо одморили неке играче јер нас у уторак очекује велика и веома тешка утакмица — додао је 25-годишњи Краљевчанин.

После победе над Спартаксом у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона, црвено-бели у уторак на стадиону “Рајко Митић“ дочекују још једног балтичког ривала — литванску Судуву, која је у претходном колу елиминисала кипарски АПОЕЛ.

— Не смемо да потценимо противника, морамо да изађемо и играмо нашу игру са доста жеље и борбе, како бисмо направили што бољи резултат овде на Маракани и мирније ушли следеће недеље у утакмицу у Литванији. Навијачи су ме позитивно изненадили посетом против Спартакса, надам се да ће у уторак против Судуве бити још више људи и да ћемо остварити што бољи резултат — рекао је Гобељић.

Већи део играча од прошле сезоне је остао у клубу, а новајлије су се одлично уклопиле, па су односи између играча остали на завидном нивоу. Последњи играч на списку капитена Црвене звезде сматра да овај тим има квалитет за најбоље резултате.

 —Атмосфера је увек на високом нивоу и то је нешто што нас држи и што нас је држало прошле године. Сада играмо друго коло квалификација за Лигу шампиона, надам се да ћемо проћи, па је ту и треће, где нас евентуално очекује још тежи противник, али мислим да имамо добру екипу и да можемо много ове сезоне. Полако улазимо у форму и мислим да ће све бити како треба — закључио је Гобељић.

Повезане вести

Leave a Comment