Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Против Судуве у уторак у 20:30

Црвена звезда је успешно прескочила прву препреку у квалификацијама за Лигу шампиона, а у наредном колу чека је Судува.

Прва утакмица другог кола квалификација за Лигу шампиона биће одиграна на стадиону „Рајко Митић“ у уторак, 24. јула, са почетком у 20,30, а противник Црвене звезде неће бити АПОЕЛ који је био велики фаворит у двомечу против Судуве, већ ће то бити литванска екипа.

Велики успех остварила је Судува елиминисавши кипарског представника који је у последњој деценији био редован учесник европских такмичења. Судува је сјајно одиграла прву утакмицу у Литванији, све до 94. минута водила је убедљивим резултатом 3:0, али примљен гол у последњим тренуцима утакмице донекле је покварио славље Звездином наредном ривалу. Са јасном намером да на Кипру не приме више од једног гола, Литванци су успели да одолевају нападима Апоела који је на време постигао гол, до краја утакмице створио и много прилика, али није успео да постигне и други и оправда улогу фаворита.

Судува је на тај начин обезбедила двомеч са шампионом Србије, у сезони у којој по први пут у својој историји покушава да избори пласман у најелтиније европско клупско такмичење. Литвански тим је актуелни шампион ове земље, и то му је уједно и прва титула шампиона. Претходне сезоне, Судува је остварила највећи успех у европским такмичењима и стигла је до плеј-офа за улазак у Лигу Европе, али је у двомечу против Лудогореца елиминисана укупним резултатом 2:0.

Осим једне титуле шампиона, Судува је и два пута освајала Куп Литваније. У екипи се поред литванских играча налазе и интернационалци из Бразила, Француске, Аустрије, Хрватске, Чилеа…. Такође, ту је и фудбалер из Србије Александар Живановић који је својевремено био фудбалер Радничког из Ниша, Чукаричког, Хајдука из Куле, Јагодине и Младости из Лучана.

Повезане вести

Leave a Comment