Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Душан Ристић је нови кошаркаш Црвене звезде

Душан Ристић је и званично нови кошаркаш Црвене звезде, саопштио је клуб путем клупског сајта овога јутра. Некадашњи ученик Звездине кошаркашке школе враћа се кући након школовања и усавршавања у Сједињеним Државама.

Са својих 214 центиметара висине и 111 килограма играо је Душан Ристић одлично на Аризону, а уз то и завршио студије психологије. Тамо се отиснуо након проласка Звездине школе кошарке, у коју је стигао из новосадског Стара. Као играч Аризона Вајлдкетса постао је играч са највише победа у историји универзитета, а сезону је окончао са добрим бројкама: 12 поена и 7 скокова.

Звезда сада тако на центарској позицији има Лесора, Омића, Јовановића и Ристића, уз отворену могућност да прикључи и Оџа из ФМП-а, па је реално очекивати да макар један кошаркаш који је завршио претходну сезону напусти клуб.

Повезане вести

8 comments

Loki јул 17, 2018 at 13:53

Nadam se…bas se nadam, da je Ristic nesto bolje od Jovanovica, koji je pokazao da ne bi mogao ni FMP da igra i za koga je Topic direktno rekao da je Zvezda promasila sa njim! Ali…pogledajte na YU TUBE najbolje poteze iz koledz lige Jovanovica i Ristica! Po tom izboru…Jovanovic je za Ristica Tim Dankan i Sekil istovremeno!!! Jovanovic ima ii „trojke“, istrcavanje kontri(!!), zakucavanja preko igraca…a Risticu su NAJBOLJI potezi nekakvi poluhorozi sa pola metra od kosa i I par blokada bez skoka!!!.Ukucajte i videcete! Razocaravajuce i to ekstra. On je u juniorima obecavao…ali 1990. Moka Slavnic je protiv Jugoplastike i Radje i Kuloca, ubacio 16 godisnjeg Stevica, koji je u kadetima davao po 40 koseva i koga su proglasli Zvezdinim Dzabarom. Taj Stevic je te godine otisao u Ameriku i vratio se posle 5 godina sa 30kg vise i kos je mogao da pogodi samo na zagrevanju!! U januaru 1996. Zvezda mu je dala otkaz, nakon 4 meseca igranja…

Reply
Estrella Roja јул 16, 2018 at 17:18

Nemamo dobra iskustva sa našim centrima sa koledža. Primeri Jankovića i posebno Jovanovića, ukazuju da je univerzitetska košarka nepouzdano takmičenje koje služi za nabijanje statistike američkih talentovanih igrača gde bi se mogla upotrebiti mantra, da parafraziram koštunicu, više od autonomije (srednje škole), manje od nezavisnosti (NBA liga odmah). Generalno, naši igrači došli sa američkih koledža nikad ništa nisu pokazali, izuzev nekih siledžija poput Miladina K. za koga smo plaćali milion dolara zato što je branio „čast“ jedne devojke i srBstvo prebijanjem skoro do smrti duplog manjeg Amerikanca. Ostavimo po strani politiku (nažalost i taj (ne)sportski gest spada u politiku), ipak Ristića ne poznajem puno ali mogu tvrditi da bi eventualni dolazak Odža predstavljao vrhunski imbecilizam. Čovek je zalutao u košarci, ima sirovu snagu i bukvalno ništa više. Mada vidim po zvezdaškim forumima da on i Ristić imaju „grupi momke“ koji ih veličaju kao da su Šek i Dejvid Robinson iz najboljih dana. Šteta što nije ostao Omić, onda bi mogli kompletan budžet da izdvojimoo za skupocenu četvorku, koju realno nismo imali dugo, dugo….ako smo je i imali.

Reply
Србин са Космета јул 17, 2018 at 00:08

Одакле ти право да Миладина називаш силеџијом?
Коме си ти плаћао?

Reply
Dragan јул 17, 2018 at 13:27

Evo, i ja ga nazivam siledzijom i bitangom! I sta sad? Ja sam te vec bezbroj puta upozorio da na ovon zvezdaskom, navijackom sajtu ne ubacujes tvoju politicku ostrascenost. To sto ti i tebi slicni obozavaju i velicaju svakog nasilnika, zlocinca i bitangu – nema veze sa navijanjem i ljubavlju prema crveno -beloj boji!!

Reply
Србин са Космета јул 17, 2018 at 13:45

Да ли би смео то у лице да му кажеш?
Или да му добациш са трибина док игра?
Наравно,да не!!!

Reply
nebojša јул 16, 2018 at 13:53

Valjda ce ove godine pogoditi sa centrima .Za Ristica dosad nisam cuo ali verujem da trener Tomic zna sta radi .

Reply
MILOS RANKOVIC јул 16, 2018 at 13:06

DOBRO DOSAO NAZAD ALI MISLIM DA NAMA TREBA BOLJI CENTAR SPOMINJE SE ODZO TREBA NAM CENTAR KOJI MOZE DA UBACI 20 POENA I UHVATI 10 LOPTI MI SMO ABA LIGU IZGUBILI ZBOG CENTARA MI NEMAMO NI JEDNU CETVORKU SEM JANKOVICA PLEI JEDAN SUTER PUSTITE FELDINA

Reply
Ivan јул 16, 2018 at 11:58

Srećno momak!

Reply

Leave a Comment