Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Представљен Никола Стојиљковић

Промовисан Никола Стојиљковић

ФК Црвена звезда је у петак, 22. јуна, у Медија центру  стадиона представила своје треће појачање.

Никола Стојиљковић је готово целе припреме одрадио са екипом, а тренутни боравак у Београду искоришћен је како би јавности био представљен и нови Звездин нападач.
По традицији, прве речи о Николи изговорио је спортски директор Митар Мркела.

— Драго ми је да смо довели још једно појачање. Никола Стојиљковић је шпиц, рођен је 1992. године. Каријеру почео у Раду, наставио у Чукаричком и Браги, а прошле године је играо за Кајзери и од сада је члан Црвене звезде. Никола је играч којег познајем дуго, прошао је све млађе селкције ФСС, сарађивали смо доста добро у тим селекцијама. Доведен је да даје голове, Никола је расни шпиц и верујем да ће оправдати поверење — рекао је Мркела.

Никола Стојиљковић је имао времена да се привикне на екипу, што је и потврдио.

— Био сам на Златибору, одрадио сам тих седам дана и упознао  сам саиграче. Било је супер, екипа ме је дочекала одлично, мислим да нећу имати проблем да се уклопим. Јако сам срећан што сам дошао у Звезду, у тим који је правио одличне резултлате и у домаћем првенству и у Европи. Надам се да ћемо бити још бољи ове године, а мени је најбитније да се што пре уклопим у екипу. Имамо јако велике изазове у Европи, али спреман сам, због тога сам и дошао, јер клуб прави одличне резулатате и коначно је стао на своје ноге. Мислим да можемо то још да поправимо и да наставимо да држимо ниво који је успостављен, ако зашто да не и да направимо корак напред — рекао је Стојиљковић.

Никола је можда и најбоље партије пружао у Чукаричком, баш у време када га је тренирао Владан Милојевић.

— Одлично познајем Владу, били смо заједно у Чукаричком и тада сам играо одлично, као и цела екипа. Знам најбоље како он ради и како се код њега функционише. На мој долазак у Црвену звезду није пресудно било то што је он тренер већ то што ме је клуб желео, а наравно да сам срећан што ћу поново сарађивати са тренером код којег сам пружао одличне партије. Људи из Браге су знали да желим да се вратим у Србију, у Црвену звезду — рекао је Стојиљковић, који није желео да говори о Апоелу јер је, како каже, фокусиран на Спартакс, као и цела екипа.

Никола, добро дошао!

Повезане вести

4 comments

as јун 23, 2018 at 09:33

I ja sam razočaran što smo izgubili od švajcarske ali ne napadam zvezdu zbog toga! Ben je dobar a nova pojačanja će se pokazati vremenom

Reply
Estrella Roja јун 22, 2018 at 16:38

Rasni špic koji ne igra u reprezentaciji kojoj je neuralgična tačka napad. Ako su ovi igrači zamene za Boaćija, Kangu, Le Taleka i Donalda, koji su uzgred najzaslužniji za izboreno evropsko proleće – uz Borjana i Stojkovića, onda definitivno neko nema predstavu šta znači Evropa. Opet se stvaraju kumovske veze i pravi se veliki rizik dovođenjem igrača koji su u padu karijere. Na ove igrače jedino kakvo-takvo „hendlovanje“ bila bi kupovina četiri kvalitetna stranca koji su bolji od Bena, verovatno će neki dušebrižnici pitati a odakle nam pare za takve? Odgovor – Umesto deset solidnih igrača bolje dovesti tri klasna igrača pošto je novac utrošen skoro jednak, a o potencijalu za buduće zarade usled dobrih igara u Evropi i da ne govorimo. I naš mladi igrači tada napreduju, pod uslovom da ih ima. Upravo to je jedna loša strana besmislenog prelaznog roka što mi nemamo mlade igrače koji imaju oko dvadeset godina a veliki su talenti, takvi nas iz naše lige izbegavaju a kad im propadnu karijere sledi alibi priča: „Ja sam oduvek bio vatreni zvezdaš, jedan poziv kluba mi je bio dovoljan da dođem pa makar i Real izvisio“. Očekujem minuseve, treba se iskaliti na nekog pre meča sa Švajcarcima.

Reply
LA[K]I јун 22, 2018 at 18:18

Ja cu ti dati + ali nisi upravu. Svi igrci koje Zvezda dovodi iz inostranstva bilo da su nasi internacionalci ili stranci su u padu karijere. Tako je bilo i sa Hugom, Ibanjezom, Donaldom, Le Talekom (posebno), Savicem (posebno), Stojkovicem, Rodicem… Tako je i sa novim igracima. Jedini kojima karijera ide nabolje, a koji hoce u Zvezdu su igraci iz SLS. Niko nece uraditi nesto u inostranstvu i posle toga doci u Zvezdu. Za takve opcije mi nemamo para. Za mlade igrace se slazem i mora se naci prostor za njih i u evro mecevima i u derbiju. Tu se postaje igrac i tu mogu da se dokazu!

Reply
Estrella Roja јун 22, 2018 at 23:47

Baš me briga za minuseve ili pluseve pošto se trudim da realno sagledam situaciju. Skup srpskih fudbalera deluje kao propast u najavi, nažalost večeras smo to videli u reprezentaciji a sećamo se i Lukićeve „patrijoJotske“ faze. Tu se stvaraju klanovi, budu i splavovi i po pravilu ne bude rezultata. Strani igrači deluju dobro, između ostalih, i zbog psihološkog segmenta koji nije zamnemarljiv ako se pogledaju krajnji dometi. Jednostavno konkurencija te čini boljim, nekako se razbija monolitnost koja vodi u dekadenciju kada su naši fudbaleri u pitanju. Problem je što nemamo skaute i što izbegavamo igrače iz ex Yu. Da nije bilo Božovića mi nikad ne bismo doveli Kangu, Vieiru, La Taleka i Donalda budući da ih je on znao od ranije. Boaći je slučajan ubod. Šta god mislili, mislim da naši fudbaleri imaju usađen gubitnički kod za razliku od, recimo, košarkaša ili vaterpolista.

Reply

Leave a Comment