Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Никола Стојиљковић треће појачање!

Никола Стојиљковић

Нападач Никола Стојиљковић треће је појачање Црвене звезде у летњем прелазном року! Повремени репрезентативац Србије стиже на позајмицу, уз могући откуп уговора, из португалске Браге.

Звездин напад чиниће најбољи стрелац Суперлиге Александар Пешић, Бен, најбољи стрелац Омладинске лиге Дејан Јовељић и Никола Стојиљковић. Стојиљковић се придружио новим саиграчима на Златибору.

Црвена звезда ће морати да уплати 200.000 евра Браги, уз преузимање примања стаменог Нишлије. Црвено-бели имају опцију да откупе уговор Стојиљковића за 1.5 милиона евра.

Звезда своје дуге жеље испуњава, а Стојиљковић (25) је жеља и Владана Милојевића, са којим је имао веома успешну сарадњу у Чукаричком, што га је и довело до националног дреса.

Већи део омладинског стажа и почетак каријере је провео у Раду (28 утакмица/5 голова), да би у зиму 2013.године прешао у Чукарички. Што је био и прави потез. Са Чукаричким (89/31) је освојио Куп Србије 2015.године, изборио место у најбољем тиму Супелиге за сезону 2014/15, у којој је Чукарички заузео треће место и већ тада се спекулисало о трансферу у Црвену звезду.

Међутим, Португалци су били финансијски стабилнији и упорнији, па је Стојиљковић у трансферу вредном 700.000 евра прешао у Брагу. Имао је солидну прву сезону, освојио Куп Португала, али променом тренера дошло је и до промена у играчком кадру. За Брагу је постигао 24 гола на 79 утакмица.

И зимус је Црвена звезда желела Стојиљковића као замену за Ричмонда Боаћија, али ни зимус није дошло до сарадње.

Vladan Milojević i Nikola Stojiljković u periodu iz Čukaričkog

Пролећни део сезоне провео је у турском Кајзерију (17/2), где му је саиграч био и Дејан Мелег, а сарадњу настављају у Звезди, коначно. Што су обојица и желели.

Играо је у свим млађим категоријама репрезентације Србије, а за сениорски тим је забележио 4 наступа.

Стојиљковић је треће појачање, након Јованчића и Мелега. Сви су на располагању тренеру Владану Милојевићу од самог старта припрема. Следи фокус на ангажовању централног дефанзивца. Као и могући доласци условљени одлацима из клуба. До краја квалификација могући су одласци Пешића и Срнића.

Стојиљковић је прошао медицинске прегледе, а ускоро се очекује званична потврда трансфера, као и потврда одласка Уроша Рачића у Валенсију.

Жреб за 1.коло квалификација за Лигу шампиона одржаће се 19.јуна, а Црвена звезда прву утакмицу игра 10/11.јула.

Повезане вести

Leave a Comment