Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Још једна победа и титула! Звезда има меч лопту за 19.титулу!

Звездина меч лопта за титулу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП и у другом мечу финалне серије у Железнику 68-62 (10-20, 29-14, 18-16, 11-12), и имају меч лопту за 19. титулу шампиона Србије! Четврту узастопну!

Црвена звезда је дуплирала предност у финалној серији, иако није блистала ни у другом мечу, али је великом жељом стигла до победе.

Велики број фаулова (52 личне грешке), слободних бацања (49) и изгубљених лопти (34) су обележили меч на крају.

Звезда је наступила без Стефана Јанковића, кога је заменио у саставу Марко Кешељ, али уз Лесора једини није улазио у игру.

Јако лош почетак Звезде у другом мечу финалне серије. Нервоза у игри, чак седам изгубљених лопти, и серија ФМП-а 10-0 за двоцифрену предност на крају првих 10 минута, 20-10. Оџо је играо одличну одбрану, забележио две блокаде, Ненадић поново најефикаснији, играч којег многи виде наредне сезоне у црвено-белом дресу.

У наставку, Фелдин је дао допринос, унео потребну дозу енергије у екипу, са седам везаних поена вратио резултатски црвено-беле у игру, затим се разиграо Ален Омић, који је водио жестоку битку са Мајклом Оџом. Заиграли су чврсто у другом делу четвртине изабраници Миленка Топића, Бранко Лазић и Перо Антић одлични у одбани, што је дало самопоуздање саиграчима, Звезда је успоставила равнотежу, Фелдин је донео изједначење, Рочести предност након дугог периода пред улазак у последњи минут, (31-33).

ФМП је био приморан да форсира шут за три поена, увукла се нервоза међу редове „Пантера“, нису погађали ни отворене шутеве. Фелдин са две тројке из дриблинга и 18 поена у другој четвртини доноси преокрет и предност Звезди на полувремену, 34-39.

Доста боља друга четвртина. Чвршћа одбрана којом су командовали Лазић и Антић и потпуно неутралисали Оџа (без поена из игре за полувреме), боља организација игре захваљујући Филипу Човићу (7 асистенција) и шутерски расположени Фелдин (18 поена за четвртину), уз помоћ одличног Алена Омића, Звезда је успела да дође и до контроле скока и предности.

У наставку, Звезда је успешно контролисала резултат током целог тока преко Рочестија и Фелдина, који је био изузетно расположен и мотивисан. У финишу трећег квартала ФМП је серијом 7-0 дошао до пет поена минуса, Давидовац након офанзивног скока погађа за 50-57 на крају трреће четвртине.

Иако на почетку на сваке од четири четвртине Звезда није успела да поентира првих три минута, иако је ФМП успео да се врати након -12 и неутралише Звездину предност, нисмо видели неизвесну завршницу. Звезда улази са плус 5 у пследњи минут, Давидовац са пенала поставља коначних 68-62.

Велики број грешака и фаулова на обе стране, повреда Пота и по пет фаулова Оџа и Радовановића и мали број поена у последњој деоници.

На крају црвено-бели дуплирају предност и стижу до меч лопте за титулу шампиона Србије. 19. у историји, четврте узастопне.

Фелдин најефикаснији са 24 поена, Омић га је пратио са 15 убачених поена. Човић је забележио 9 асистенција, уз 7 скокова.

Трећи меч је на програму у понедељак у дворани „Александар Николић“ од 19 часова.

Финале плеј-оф, други меч

ФМП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 62-68 (20-10, 14-29, 16-18, 12-11) – 0:2

Београд, хала: „ФМП“
Гледалаца: 1.879
Судије: Миливоје Јовчић, Александар Глишић, Владимир Јевтовић

ФМП: Ђоковић 9, Јеремић 3, Апић 14, Пот 2, Ненадић 12, Бурсаћ 4, Радовановић 4, Хамфрис, Шешлија, Симанић 11 (11ск), Симеуновић, Оџо 3. Тренер: Владимир Јовановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 2 (9ас 7ск 2укл), Кешељ, Давидовац 7 (2ск 3укл), Лазић 7 (2ск 2укл), Раданов, Антић 1 (5ск 1блк), Добрић 7 (4ск 1блк), Фелдин 24 (2ск), Рочести 5 (3ск 5ас), Омић 15 (7ск 1блк), Лесор, Јовановић. Тренер: Миленко Топић

ТОК МЕЧА

1/4 (20-10)

Звезда без Стефана Јанковића у другом мечу финала. Пот са пенала, Бранко Лазић ван линије 6,75 отварају другу утакмицу. Одлична одбрана и две блокаде Оџа, серија Ненадића 6-0 приморавају Миленка Топића на први тајм-аут, 8-3.

Одговара Звезда након предаха, први поени из рекета, сјајна асистенција Човића за Алена Омића који закуцава, а затим Човић асистира и Давидовцу, који погађа другу Звездину тројку за изједначење, 8-8.

ФМП је серијом 10-0 завршио прву четвртину и стигао до двоцифрене предности 20-10.

Лазић и Давидовац 3

2/4 (14-29)

Антић са пенала прекида серију домаћих 12-0. Јако лош почетак Звезде, Фелдин трећом тимском тројком покушава да пробуди тим, затим погађа и два пута из тешке позиције, његова серија пред тајм-аут који тражи клупа ФМП-а, (24-18).

Трећа лична грешка Огњена Добрића, на другој страни Стефан Пот и Марко Радовановић имају по три фаула. Ален Омић се разиграо, пет везаних поена, Звезда прилази на минус 2, (27-25). Звезда је успоставила равнотежу у рекету, Фелдин и Омић поенима доносе изједначење, Рочести предност пред улазак у последњи минут, (31-33).

Фелдин завршава прво полувреме са две тројке из дриблинга, 18 поена у другој четвртини, Звезда има плус 5 на крају првог полувремена, 34-39.

Фелдин 18, Омић 8

3/4 (16-18)

Доста грешака у организацији игре обе екипе на старту треће четвртине. Оџо и Симанић су погодили за ФМП, Звезда преко Рочестија и Фелдина контролисала резултат. Пот је зарадио четврту личну у раној фази, велики проблем за слабу ротацију домаћих, што је Звезда успела да искористи да стигне до прве двоцифрене предности после тројке Лазића, серија 11-0 (38-50).

ФМП је прекинуо Звездину серију са пет везаних поена, Ђоковић је погодио за три, али су одмах узвратили Добрић закуцавањем и Фелдин новим сјајним потезом уз фаул, 24 поена.

ФМП серијом 7-0 у самом финишу прилази на пет поена минуса, Давидовац након офанзивног скока поставља 50-57 за крај трећег квартала.

Фелдин 24, Омић 8

4/4 (12-11)

Ни на почетку четврте четвртине Звезда није успела да поентира у првих три минута. Омић погађа у контри, силазна путања, и постаје тек други играч са двоцифреним бројем поена у Звезди. Звезда има плус 6 на 5 минута до краја меча, 54-60.

Стефан Пот се повредио приликом скока и морао је да напусти игру, а Рочести је зарадио и четврту личну грешку. Веома мали број поена у последњем кварталу, велики број фаула и грешака на обе стране.

Добрић и Ненадић погађају за три, Радовановић и Оџо морају ван игре због пет фаулова. Омић сигуран са пенала, 2/2. Ален Омић је постигао 7 од 10 Звездиних поена у последњој четвртини.

На крају без неизвесне завршнице, Звезда слави 68-62 и у другом мечу и има меч лопту за 19. титулу шампиона Србије! Четврту узастопну!

Фелдин 24, Омић 15

Повезане вести

5 comments

milos rankovic јун 10, 2018 at 11:50

MNOGO SMO LOSI I ISTROSENI OVO FINALE SE NIKOM NEIGRA I CELA NASA LIGA PITANJE JE STA POSLE MI SMO U VELIKIM PROBLEMIMA CEDEVITA CE ULOZITI KO NIKAD BUDUCNOST CELA VLADA STALA UZ NJIH NASA VLADA BOLI IH UVO MORNAR ULAZE KAZU NAPADAJU ABA LIGU GROBLJE USTAJE POLAKO OLIMPIJA SA LISCEM NA CELU A MI STA CEMO PROBATI VRATITI SIMONOVICA VIDIM DA SLABO NESTO IGRA U ZENITU MOZDA JAKU BLAZICA I ON SLABO OVE SEZONE CIRBESA ON BI DOSAO ODMAH PROBATI ROCESTIJA ZADRZATI OSTAJU DAVIDOVAC DOBRIC JANKOVIC ANTIC LAZIC I DOVESTI JOS NESTO SVE U SVEMU TESKA SEZONA JE PRED NAMA

Reply
Goran јун 10, 2018 at 06:04

Vaterpolistkinje sinoc pobedile Palilulu sa 9:4 u gostima u prvoj utakmici finala i veceras ako odbrane tu prednost osvajamo titulu a u Ponedeljak dace Bog da i kosarkasi da osvoje jos jednu titulu…Bice ovo ipak dobra sezona za nase SD iako su neki ovde nedavno bili skepticni u vezi toga…Ako osvojimo ove 2 titule a na dobrom smo putu bice: Titule u fudbalu muskom,kosarci muskoj i zenskoj,vaterpolu zenskom i kup u zenskom fudbalu i zenskom vaterpolu+jos neki trofeji su osvojeni u ostalim sportovima kao hokej muskarci,ragbi 13 muskarci,kik boks muskarci i zene,macevanje muskarci i zene…Sa ova 2 trofeja imali bi 12 seniorskih ekipnih trofeja i 16 juniorskih ekipnih trofeja=28 ekipnih trofeja+gomila pojedinacnih seniorskih i juniorskih titula…Sledece nedelje borba za jos jedan pehar i u Ragbiju 13 igramo finale kupa,posle toga ostaju jos neki sportovi: dzudo,atletika,tenis,streljastvo,stoni tenis,karate,automobilizam,ragbi bice ovo vrlo uspesna godina za nase SD…

Reply
Voja Petrovic јун 9, 2018 at 21:40

Lazarevac dolazi po 19.titulu,a onda napraviti mocan tim za osvajanje EK ,a zatim i druga zuta zvezdica iznad grba.Ajde,igraj…

Reply
CIGANIN74 јун 9, 2018 at 20:08

Svi kojima je crveno bela boja u srcu i koji su u mogucnosti nek u ponedeljak dodju u Pionir i ispune ga do poslednjeg mesta!19-a se ceka!NEK PIONIR CEO BUDE CRVEN I BEO!

Reply
Josif јун 9, 2018 at 20:05

Све сем победе није вредно помена.Заборавиќе се ове лоше игре,остаче уписана само титула што је ипак најважније.позз.мкд

Reply

Leave a Comment