Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда без капитена у наредној сезони?

Звезда без капитена у наредној сезони?

Капитен Црвене звезде Ненад Милијаш у наредној сезони можда не буде имао прилику да се опрости како заслужује.

Није стил Црвене звезде да на овакав начин одузима право на опраштај својој легенди, човеку који је заслужио аплауз пуне Маракане и прилику да пети пут подигне пехар шампиона Србије.

Према клаузули у уговору, који је потписао када се по трећи пут вратио у свој клуб, Звездин капитен је имао право на аутоматско продужење уговора на још годину дана уколико одигра више од 70% наступа у сезони 2017/18. Милијаш је то испунио чињеницом да је одиграо 37 од 56 утакмица, колико је укупно Црвена звезда играла у сезони за нама.

Међутим, челници се позивају на друге параметре, и иде се ка томе да се неутралише постигнути договор. Можда и најважнија чињеница јесте да је тренер Црвене звезде Владан Милојевић изразио жељу да капитен остане капитен и у сезони 2018/19. Жеља је обострана.

Искрено се надамо да ће се постигнути договор испоштовати.

Ненад Милијаш није играч који је ту од јануара 2017.године и није само одиграо 37 утакмица у протеклој сезони. Ненад Милијаш је одиграо 243 утакмице за Црвену звезду, само њих 12 у Звездиној историји је одиграло више. Ненад Милијаш је постигао 68 голова, њих 14 је испред у историји дугој 73 године. Ненад Милијаш је провео седам година носећи црвено-бели дрес. Ненад Милијаш је легенда Црвене звезде.

Ривалство постоји и постојаће, али за пример је како се „вечити ривал“ односи према свом капитену Саши Илићу.

Капитен има значење, трака је само идентитет. Ненад Милијаш је капитен Црвене звезде.

Повезане вести

9 comments

Petar јун 10, 2018 at 15:48

Jedan od retkih igraca koji je ostavio dublji trag u Zvezdi, jos od Barija. Mozda nije najbolji igrac u odnosu na sve one koji su svih tih godina igrali, ali je najveci. Barem po mom misljenju. Covek koji je u stanju da produzi ugovor da bi se na njemu zaradilo, covek koji se vraca da pomogne svom klubu uvek kad treba. Igra za sicu… To je dokaz njegove velicine i mislim da bi Crvena Zvezda kao najveci srpski klub trebala da ispostuje svog kapitena. To je najmanje sto moze da se uradi za njega. Neka to bude dokaz da smo i mi i dalje veliki, jer veliki klubovi ne teraju svoje legende. A on jeste nasa legenda.

Reply
Goran јун 10, 2018 at 06:15

Ako ljudi u klubu smatraju da ne treba da igra sve utakmice sa 35 godina i da se na njemu gradi igra ok,ali ako on ima zelju da odigra jos ovu sezoni i oseca da to moze ispostovati ga za sve sto je uradio za klub a uradio je mnogo i dati mu sansu u npr. prvom kolu kv za LS tu ce biti laksi protivnik ili u prvenstvu i kupu,kao i na utakmicama gde vodimo sa 2-3 gola razlike…Znaci ne mora u najjacim utakmicama po 90 minuta ali moze mu se dati sansa u dosta utakmica tokom sezone+moze pomoci sa svojim iskustvom da osvojimo novu titulu i opet se plasiramo u kv za LS sledece sezone…Takodje dobar je za odrzavanje dobre atmosfere u timu…Posle toga dati mu neku funkciju u klubu zasluzio je…Srecno Miki kapitenu!

Reply
LA[K]I јун 10, 2018 at 09:20

Moze Miki dobro da igra makar u nasoj ligi. Pokazao je i u nekoliko utakmica ove sezone koliko su dragoceni njegovi prekidi. Na primer protiv Florijane na Marakani, nismo nikako mogli da odemo preko tih 1:0 iz prvog poluvremena. Usao je Miki izveo dva kornera i posle njih Srnic i Boaci postizu golove, a Zvezda mirne glave ide na Maltu. Da ne pricam u prvenstvu, fantasticna utakmica protiv Spartaka u Subotici i maestralni prekidi. Dakle moze covek da pomogne ako negde zapne. Naravno, mozda i najbitnije, zeli ga Milojevic zato sto je covek pravi kapiten i zato sto zna kako se odrzava atmosfera u svlacionici. Treba da ostane, bar jos jednu sezonu!

Reply
Goran јун 11, 2018 at 17:13

Slazem se druze,negde moze da odigra celu utakmicu protiv slabijih timova,negde moze zadnjih pola sata ili poluvreme…Ima iskustvo svakako a i pravi dobru atmosferu to stoji,tako da kao sto sam napisao ako zeli jos jednu sezonu da odigra treba mu to omoguciti,posle tog neko mesto u klubu da se nadje za njega zasluzio je…

Reply
окнарб јун 9, 2018 at 18:55

легенда клуба свакако ,мало би неко пристао да се толико пута врати,али је питања колико може играти озбиљан фудбал,јер може изгубити на средини лако лопту.руководство клуба треба на његовој позицији под хитно наћи играча.постоји сумња оправдана да нећемо бити јачи него прошле год.значи под хитно играч средине терена,ризиковати и откупити иванићев уговор ако жели да дође ,два пробојна крилаа ,штопер и нападач с искуством играња европских мечева

Reply
LA[K]I јун 10, 2018 at 00:06

Nije ni u planu da Milijas sa 35 godina bude prvi igrac na toj poziciji. Nismo vala spali na nivo Partizana kome Evropu spasaca Ilic sa 40 godina. Mislim svaka cast njemu, ali mozes zakljuciti kakav je to tim kad je glavni igrac penzioner od 40 godina. A Miki ako kaze da hoce da igra jos godinu, dve, tri klub to treba da mu obezbedi. Ako kaze da hoce sad u penziju klub treba da ga zamoli da ostane u klubu kao funkcioner. To je najveca legenda kluba od ’91 do danas! Covek je produzio ugovor da bi Zvezda mogla da ga proda Vulverhemptonu i zaradi novac u teskoj situaciji. Covek se sa 29 godina vratio u Zvezdu kada su svi iz nje bezali i kada je klub bio pred gasenjem da bi igrao za dzeparac (koji mu nije ni placen u celini), a mogao je kao i svi „veliki zvezdasi“ da ode u Kinu, blski istok, Ameriku i zgrne lovu. On je ipak odlucio da se vrati i pomegne klubu! E takav covek zasluzuje postovanje pre svega! Neka se uopste ne krece po terenu on mora da dobije aplauz publike, jer je to zasluzio vise nego iko drugi!!! Jedan je Miki kapiten!!!

Reply
Pera zvezdas јун 9, 2018 at 17:31

Pustite coveka da ide. Mesto mu je u strucnom stabu, skautima ili slicno. Tako cemo sacuvati bivseg kapitena.

Reply
LA[K]I јун 9, 2018 at 16:44

U cemu je problem? Zasto Milijas nebi dobio priliku da igra bar jos jednu sezonu? Prosto ne mogu da poverujem da postoji klub poput naseg koji nebi pozeleo da u svojim redovima ima takvog igraca. 4 titule, 2 kupa, ucestvovao sa Zvezdom u Kupu UEFA i Ligi Evrope, dao gol Bajernu iz Minena, dao nekoliko golova Partizanu, najvise odigranih utakmica za klub od raspada Jugoslavije… Covek ima ogromno igracko iskustvo i moze da pomogne ekipi marak u SLS, a igra za dzabe. I ovo mu je mozda i poslednja prilika da u Zvezdinom dresu zaigra u Ligi sampiona. Pravda za kapitena!!!

Reply
BOKI јун 9, 2018 at 16:38

Jedan je Miki kapiten!!!! ISTINSKA LEGENDA!

Reply

Leave a Comment