Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Бивши НРЛ тренер на клупи рагбиста Звезде

Оно што је пре само две године било незамисливо за све рагбисте у Србији данас се остварује. После првог професионалног тренера и три професионална играча у клубу, од септембра ће рагбисти Звезде добити велико име на позицији тренера.

Фил Економидис долази из Аустралије где је највећи тренерски успех остварио када је 1997. проглашен за тренера године у Аустралијској рагби лиги (АРЛ). Успех је још већи ако знамо да је у конкуренцији за ову награду имао неке од легенди светског рагбија – Боб Фултон, Томи Раудоникис, Вејн Пирс, Фил Гулд и човек добро познат српској рагби лига сцени Брајан Смит. Сви они остали су иза новог тренера црвено-белих.

Фил је ову награду освојио тако што је остварио велики успех са Голд Цоаст Цхаргерс-има и у веома ограниченим условима их одвео у плаy-офф АРЛ-а. Да све буде још занимљивије 1997. је историјска сезона за рагби лигу у Аустралији јер су због одређених неслагања те године одржана два паралелна шампионата, па је наредне године формирано јединствено такмичење које је и дан данас најелитније на свету – НРЛ.

У септембру почиње јесењи део сезоне када ћемо се борити за трофеје у Првенству Србије и Балкан Супер Лиги, а уверени смо да Фил зна формулу за успехе који ће бити и много већи.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment