Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Бивши НРЛ тренер на клупи Звездиних рагбиста

Бивши НРЛ тренер, Фили Економидис нови тренер Рагби 13 клуба Црвена звезда.

Бивши НРЛ тренер, Фил Економидис нови тренер Рагби 13 клуба Црвена звезда.

Оно што је пре само две године било незамисливо за све рагбисте у Србији данас се остварује. После првог професионалног тренера и три професионална играча у клубу, од септембра ће рагбисти Звезде добити велико име на позицији тренера.

Фил Економидис долази из Аустралије где је највећи тренерски успех остварио када је 1997. проглашен за тренера године у Аустралијској рагби лиги (АРЛ). Успех је још већи ако знамо да је у конкуренцији за ову награду имао неке од легенди светског рагбија – Боб Фултон, Томи Раудоникис, Вејн Пирс, Фил Гулд и човек добро познат српској рагби лига сцени Брајан Смит. Сви они остали су иза новог тренера црвено-белих.

Фил је ову награду освојио тако што је остварио велики успех са Голд Цоаст Цхаргерс-има и у веома ограниченим условима их одвео у плаy-офф АРЛ-а. Да све буде још занимљивије 1997. је историјска сезона за рагби лигу у Аустралији јер су због одређених неслагања те године одржана два паралелна шампионата, па је наредне године формирано јединствено такмичење које је и дан данас најелитније на свету – НРЛ.

У септембру почиње јесењи део сезоне када ћемо се борити за трофеје у Првенству Србије и Балкан Супер Лиги, а уверени смо да Фил зна формулу за успехе који ће бити и много већи.

Повезане вести

Leave a Comment