Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звезда преокретом сачувала прво место, у Суботици се крунише шампион!

Звезда сачувала прво место

Фудбалерке Црвене звезде савладале су Војводину након преокрета 2:1 (0:1) и сачувале прво место на табели пред директан дуел са Спартаком који ће одлучити шампиона Србије.

Није све ишло по „Звездиним нотама“, као на претходним мечевима, али још једном је екипа Александра Петровић показала карактер и изборила веома битну победу.

Војводина је одиграла пожртвовано и паметно прво полувреме, а већ у раној фази меча и повела преко најбоље играчице и капитена Миљане Ивановић, која је материјализовала контранапад Новосађанки и довела своју екипу у вођство.

Звезда је имала јалову иницијативу, али је у три наврата била веома близу изједначења. Ударац Тијане Ђорђевић је зауставила Ђапићева, а затим је након корнера Катарине Ђорђевић Анђела Крстић главом са три метра погодила пречку.

У самом финишу првог полувремена након акције са Јованом Стојановић, Алис Огебе је после продора опробала ударац са 20 метара удаљености али се Ђапићева поново истакла парадом.

Санда Малешевић је директно из корнера покушала да изненади Ђапићеву, и умало је успела у томе. Ђапићева је крајњим напором боксовала лопту.

Новосађанке су преко Иване Трбојевић могле да постигну и други гол и додатно отежају посао Црвеној звезди, али је из непосредне близине лоше захватила лопту.

Анђела Крстић је морала због повреде да напусти терен већ средином првог полувремена, када је заменила Тијана Ђуричек.

Већ на полувремену Александар Петровић је извршио и другу измену, Сашка Савановић је заменила Јовану Аранђеловић.

У наставку, тотална иницијатива Звезде пре преокрета. Бивша голманка Црвене звезде Тања Ђапић је најзаслужнија што Војводина није са пуном мрежом напустила Београд. Противник се определио за апсолутну дефанзиву, али нису имале Новосађанке пуно избора услед великог притиска Црвене звезде.

Катарина Ђорђевић је имала прву прилику из слободног ударца, лопта је отишла тик поред стативе. Тијана Ђуричек замало закаснила на другој стативи за изједначење, а потом је иста играчица је имала две велике прилике у једном нападу. Прво је Ђапићева одбранила, да би после одбитка Ђуричек погодила стативу.

Заћутала је публика на тренутак када се Катарина Ђорђевић пожалила на повреду колена и на кратко напустила терен уз болне гримасе, али уздахе су заменили аплаузи када се капитен вратио у игру.

Последњу прилику пре изједначења на асистенцију капитена Ђорђевићеве имала је Мирела Тенков али је њен ударац, полуволеј, поново зауставила Ђапићева.

Звезда је најопаснија била након центаршутева Санде Малешевић, тако је и стигла до изједначења. Малешевић је извела прекид, Мирела Тенков на другој стативи присебна, сигурна, Ђапићева заиста овог пута није могла ништа, Звезда стиже до 1:1.

Веома брзо Звезда стиже и до преокрета. Центаршут Тијане Ђуричек, Мирела Тенков није захватила лопту, али се она одбија од Николине Милић у мрежу за 2:1.

До краја меча, Звезда пропушта још једну стопостотну прилику. Продор Алис Огебе, која асистира Катарини Ђорђевић, и када је лопта у поседу Звездиног „женског Магика“ очекује се гол, али овог пута Ђапићева новом парадом спречава капитена и Звездину десетку да се упише стрелце.

Војводина је покушала да се „отгрне“ из Звездиног притиска, али напади гостујућег тима су сведени на одличну Миљану Ивановић, која би била сама против четири или пет Звездиних играчица. Велику борбу је водила са сјајном Јованом Миладиновић, која је успевала да изађе као победник у великој већини дуела.

Odlučujući trenutak utakmice, lopta se odbija od Nikoline Milić u mrežu za 2:1

Црвена звезда са бодом предности путује у Суботицу, где ће у директном дуелу последњег кола одлучивати о шампиону Србије.

Црвена звезда и Војводина ће се састати 2.јуна у финалу Купа Србије у Лазаревцу или Новом Саду.

ЖФК Црвена звезда: Вуковић, Стојановић, Смиљковић, Миладиновић, Крстић (Ђуричек), Малешевић, Аранђеловић (Савановић), Огебе, К.Ђорђевић (Барјактаровић), Т.Ђорђевић, Тенков.

Повезане вести

6 comments

Hadži Dragan мај 23, 2018 at 08:06

Gorane uvek je bila prednost ko ima bolji međ. skor, a Brodarac je tu bolji.

Reply
Goran мај 24, 2018 at 03:01

Znam da imaju bolji skor ali nisam znao jel odlucuje to ili gol razlika u slucaju istog broja bodova,sada mi je jesno hvala na odgovoru,pozzz…

Reply
Hadži Dragan мај 23, 2018 at 08:06

Gorane uvek je bila prednost ko ima bolji međ. skor, a Brodarac je tu bolji.

Reply
Goran мај 23, 2018 at 06:54

Nevezano za ovu temu jel’ zna neko sta se prvo gleda u omladinskoj ligi u slucaju da mi i Brodarac zavrsimo sa istim brojem bodova na kraju dal’ gol razlika ili medjusobni skor?

Reply
ĐOLE BARI 91 мај 22, 2018 at 23:18

TREBALO BI DA DELIJE ORGANIZOVANO ODU U SUBOTICU NA MEČ,KAO PODRŠKA A I ZAŠTITA JER SU NAŠE IGRAČICE TAMO STALNO BILE VREĐANE ,PSOVANE I OMALOVAŽAVANE OD STRANE ŠAČICE ŠABANA IZ UPRAVE I SA KLUPE SPARTAKA !!!

Reply
Goranko Ilić мај 22, 2018 at 18:50

Čestitam prelepim fudbalera a Crvene Zvezde na pobedi! Napred do duple krune!

Reply

Leave a Comment