Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звезда савладала шампиона и преузела 1.место пред последњи круг шампионата!

Звезда савладала спартак и преузела 1.место

Звездине фудбалерке савладале су вишеструког узастопног шампиона екипу Спартака на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ и преузеле 1.место на табели Суперлиге за жене – 2:1 (0:1).

Црвено-беле су славиле након преокрета голом у 90.минуту. Огромна воља и жеља Звездиних девојака били су пресудни у борби за победу у дербију кола, и поред великог броја ровитих и повређених играчица.

Тренер Петровић није могао да рачуна на Анђелу Крстић због повреде, а ровите су играле капитен Катарина Ђорђевић, Јована Стојановић и Мирела Тенков.

Катарина Ђорђевић је одиграла свој 110, Јована Стојановић 105, а Тијана Ђорђевић 99.меч за Црвену звезду. У наредном мечу ће прославити јубилеј и биће тек четврта играчица у историји клуба која је успела да одигра 100+ утакмица за Звездину женску екипу.

Без пуно прилика у првом полувремену. Спартак је повео преко репрезентативке Новог Зеланда, Аиме Филипс у 15.минуту, која се одлично снашла и погодила из тешке позиције након центаршута Камерунке Нине Дорин Цугое. Највише проблема задавала је управо Нина Дорин, која је могла да удвостручи предност Спартака, али је Миљана Смиљковић омела у томе у пресудном тренутку.

Звезда је углавном покушавала ударцима са дистанце и са веће удаљености да пробије Спартакову одбрану, али без успеха.

У другом полувремену, тренер Петровић је у напад послао и Тијану Ђорђевић. Спартак је први имао прилику да поведе из контранапада у наставку. Смиљковићева се поигравала, Дорин јој је одузела лопту, повукла контранапад, асистирала Филиповићевој, али њен ударац завршио је у рукама Милене Вуковић. Вуковићева је након једног дуела са Дорин, и ударца који је задобила, морала да напусти игру. Заменила је Марина Петковић.

Након изласка Камерунке на терену је постојао само један тим, а огромна жеља и упорност црвено-белих могли су да се огледају у неуморним радилицима Санди Малешевић и Јовани Стојановић, које су играла на граници фанатизма. Стојановићева је у финишу обновила повреду, али није желела да напусти терен и поред великих болова. Звездине девојке су за однос које су показале, храброст, упорност, жељу и вољу награђене на прави начин.

Изједначење је стигло у 71.минуту са беле тачке, прецизна је била Катарина Ђорђевић. А победа је стигла у 90.минуту. Тијана Ђорђевић је главом спустила лопту, која је између три играчице Спартака пронашла пут до Миреле Тенков, а Звездина деветка је полуволејом сместила у мрежу, иза леђа Костићеве и донела Звезди прву победу против Спартака након пет година и 20 утакмица, за велику радост на трибинама.

Спартак је имао мало времена да покуша да стигне до изједначења, Звезда није дозвољавала прилаз голу, а капитен гошћи Словићева је била најближа циљу у последњим тренуцима. Међутим, њен ударац главом је отишао поред гола.

Заслужена победа црвено-белих, које пред последње три утакмице у шампионату имају бод предности у односу на Суботичанке. Спартак до прошлог кола није имао пораз четири године у домаћим оквирима, сада је везао два узастопна.

У наредном колу Звезда гостује у Нишу екипи Машинца, а већ следеће среде у полуфиналу Купа Србије у Суботици поново одмерава снаге са Спартаком.

ЖФК Црвена звезда: Вуковић (Петковић), Марковић (Аранђеловић), Смиљковић, Т.Ђорђевић, Стојановић, Миладиновић, Малешевић, Савановић, Огебе (Барјактаровић), К.Ђорђевић, Тенков.

Комплетну фото галерију можете погледати на нашој феjсбук страници.

Повезане вести

2 comments

Goran мај 9, 2018 at 18:21

Daj Boze da osvojimo bar titulu,mada bilo bi super kada bi osvojili oba trofeja…Ovi iz Spartaka su zesci muljatori nisu se nadali da ce u nekoliko kola da izgube i od nas i od Masinca pre toga,znajuci ih ne treba se cuditi ako kupe utakmicu protiv Masinca a protiv nas neke sudije da plate jer su spremni na sve…Malo je cudno i u kupu cesto na njih da naletimo uvek pre finala ako se ne varam 2013/14,2015/16 i sada 2017/18 uvek protiv njih u polufinalu…Nadam se da ce Zvezda biti jos jaca uskoro i da nam nece moci nista dosta je bilo njihove tiranije svemu dodje kraj kad tad…

Reply
Zvezda ooo ♥ мај 8, 2018 at 20:55

Sjajna vest.Posle toliko godina neregularnosti i mutljaža od strane arsića i subotičana došlo je vreme da naš klub dođe na mesto koje mu i pripada.Zvezdašice naše zgazite ih sve do kraja da slavimo duplu titulu.Živela ZVEZDA.

Reply

Leave a Comment