Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти убедљиви у Новом Саду

Ватерполисти убедљиви у Новом Саду

Ватерполисти Црвене звезде веома убедљиво су савладали у дербију 6.кола Суперлиге у Новом Саду екипу Војводине 16:5 (3:0, 1:0, 5:2, 7:3). Радовић најефикаснији са 4 гола.

Ни у једном тренутку Црвена звезда није дала простора Новосађанима да могу се надају било чему осим пораза. Уверљива и сигурна игра Звезде током целог тока утакмице.

Већ је у првој четвртини Звезда стекла предност од три гола. Стефан Илић је искористио први напад црвено-белих на мечу, а затим је средином прве деонице након тајм-аута Дејана Савића, Вељко Танкосић са два гола донео Звезди 3:0.

И у другој четвртини Звезда одлична, пре свега у одбрани, агресивним приступом нису дозвољавали изабраници Дејана Савића противницима да организују напад, а предност је повећао са пет метара Танасковић.

Оба голмана су забележила по 6 одбрана у првом полувремену, а домаћи играчи нису успели да искористе четири ситуације са играчем више.

Ако је после прве две четвртине било сумње око победника, Марко Радовић је отклонио све дилеме са гола. Војводина је први погодак постигла тек после 20 минута игре, стрелац је био Шулц. До краја четвртине погађали су још Тохољ, Асановић и Шуберић за Црвену звезду, и Ћатовић у ситуацији са играчем више за Војводину.

У последњој четвртини голеада. Звезда је лако погађала из велике удаљености, практично из сваке прилике је лопта била у мрежи Новосађана. Погађали су Радовић и Стојановић два пута, Шуберић, Танасковић и Илић. Скоро сваки напад је завршавао голом, за Војводину су погађали Прекогачић, Чабрило и Шулц.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Марко Радовић са 4 гола, по 2 су постигли Танкосић, Шуберић, Илић, Танасковић и Стојановић.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Шабац.

6.коло, Суперлига

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 5:16 (0:3, 0:1, 2:5, 3:7)

Нови Сад, базен: „Слана бара“. Судије: Голијанин и Путниковић. Искључења: Војводина 10, Црвена звезда 9. Играч више: Војводина 9(3), Црвена звезда 9(4). Петерци: Војводина, Црвена звезда 1(1).

ВОЈВОДИНА: Филиповић, Чабрило 1, Васин, Тинтор, Митровић, Прекогачић 1, Ћук, Ћатовић 1, Рогач, Шулц 2, Тинтор, Васић, Марчета, Ристић, Тубић. Тренер: Дарко Билић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов (16 одбрана), Танкосић 2, Радовић 4, Бурсаћ, Шуберић 2, Илић 2, Његован, Тохољ 1, Николов, Танасковић 2, Стојановић 2, Асановић 1, Тодоровски, Пековић. Тренер: Дејан Савић.

Повезане вести

Leave a Comment