Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле освојиле Нови Сад, следи дерби са Спартаком за трон

Нови Сад: Војводина - Црвена звезда 1:4

И Нови Сад је архивиран! Фудбалерке Црвене звезде савладале су Војводину у 2.колу плеј-офа Суперлиге за жене 4:1 и мотивисане дочекују дерби са Спартаком за 1.место!

Актуелни вишеструки шампион је поражен у Нишу од Машинца минималним резултатом, након пуне четири године. Црвена звезда има прилику да победом преузме лидерску позицију три кола пре краја шампионата.

У Новом Саду су за Црвену звезду дебитовала три нова појачања. Након три године поново у Звезди је голман Милена Вуковић, а две нове играчице су и репрезентативке Нигерије – Алис Огебе Ојан и Вогу Кјома Суксес.

Ања Вукилић је на позицији левог бека заменила повређену Анђелу Крстић, Али је заиграла по десном крилу, док се Катарина Ђорђевић нашла на клупи.

Звезда је повела већ у 5.минуту, на асистенцију Тијане Ђорђевић најбољи стрелац и заменик капитена Мирела Тенков је грудима спровела лопту у мрежу Војводине. Црвено-беле су дуплирале предност у 34.минуту. Одличан дубински пас са своје половине Ање Вуликић за Тијану Ђорђевић, која лобује некадашњу чланицу Црвене звезде, сада на голу Војводине, Тању Ђапић за 2:0.

Алис Огебе је током целог сусрета била веома продорна по левој страни и правила је доста проблема Војводини. Имале су црвено-беле неколико прилика за трећи гол, најбољу је пропустила Тијана Ђорђевић, али на одмор се отишло са два гола предности.

Противник је практично решен на старту наставка. Мирела Тенков се реванширала Тијани Ђорђевић за асистенцију, која је још једном затресла мрежу Ђапићеве.

Војводина је успела у 73.минуту да смањи резултат на 1:3 преко Иване Трбојевић, а већ у следећем нападу минијатуру и асистенцију Санде Малешевић у гол претвара Мирела Тенков. Санда Малешевић је „плела мрежу“ на средини, поиграла се са противницама, а затим послужила на тацни Тенкову, која је избила сама испред Ђапићеве и рутински спровела лопту у мрежу за коначних 1:4.

Велики јубилеј на наредном мечу против Спартака обележиће Јована Стојановић, која ће по 100. пут обући дрес Црвене звезде.

Дупли фудбалски програм против Спартака наредног викенда на Маракани надамо се да ће употпунити и 1.место Звездиних девојака пред последњу рунду шампионата Србије за жене.

Уколико сте у прилици дођите на помоћне терене иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ да помогнете Звездиним девојкама у том циљу и да после 20 утакмица савладају Спартак.

ЖФК Црвена звезда: Вуковић, Марковић (Живковић), Смиљковић, Миладиновић (Вогу), Вуликић, Малешевић, Савановић, Огебе, Стојановић, Т.Ђорђевић (Манчић), Тенков.

Повезане вести

Leave a Comment