Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Немања Мајдов сребрни на ЕП у Тел Авиву

Немања Мајдов

Обећано – испуњено. Немања Мајдов је европским сребром у Тел Авиву, још једном потврдио светску класу, али и испунио обећање Ивана Тодорова председника Џудо савеза Србије да се са ЕП Орлови враћају са две медаље.

Актуелни светски шампион из Будимпеште 2017. на Европском првенству за сениоре у Тел Авиву, уласком у финале, на најбољи начин је још једном потврдио да је у самом врху међународне џудо сцене.

Мајдов се са Европског првенства у Израелу враћа са вицешампионским звањем. У европском финалу више спортске среће имао је одлични Рус Михаил Игољников.

На путу до победничког постоља Мајдов је у првом мечу (у другом колу, јер је у првом био слободан) победио одличног Чеха Давида Кламерта (вазари). Холанђанина Јеспера Сминка ипоном (10:0) је решио у трећем дуелу на Европском првенству. Батухана Ефемгила из Турске савладао је у четвртфиналу и тиме осигурао полуфинални меч. Грка Теодораса Тселидиса победио је максималним резултатом чиме је изборио улазак у велико финале. Ипак у дуелу који је одлучивао о златној медаљи Игољников је успео да нађе решење за нашег Немању Мајдова.

Изузетно сам срећан јер је после титуле светског шампиона ово најзначајнија медаља. Ишао сам на злато, али наравно после тако дуге паузе и повреде и сребро има златни сјај. Ово је мој велики повратак на струњачу и најбоље од Немање Мајдова тек следи – рекао је актуелни светски шампион и вицешампион Европе.

Љубиша Мајдов отац и тренер светског шампиона и вицешампиона Европе после церемоније доделе медаља, очекивано, није крио да би био задовољнији златом, али и да је сребро велики успех.

Честитам Игољникову на европској титули. Пошли смо по злато и ушли смо у финале. Ипак треба бити реалан и истаћи да Европа има изузетан ниво, врхунски, када су у питању џудо борци. Треба бити врхунски па уопште стати на ово победничко постоље. Ипак неки од врхунских бораца нису у Тел Авиву ни узели одличје. Вратили смо се после дуже паузе и повреда на најбољи могући начин. Идемо даље! – рекао је Љубиша Мајдов, тренер актуелног шампиона света и вицешампиона Европе.

Повезане вести

Leave a Comment