Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеСаопштења

Душан Алимпијевић понудио оставку, клуб одбио

КК Црвена звезда МТС издао је саопштење поводом дешавања у и око клуба протеклих дана. Преносимо га у целости.

Председништво клуба је на шестој седници одржаној 17.04.2018.године детаљно анализирало све што се дешавало у АБА лиги током сезоне 2017-2018, са посебним освртом на финалну серију плеј офа, а нарочито две утакмице у Подгорици.

Прикупљена је обимна документација са стручним анализама, која је потврдила бројне нелогичности и неправилности у делегирању судија, кроз ненационални критеријум и кроз евидентну повлашћеност појединих клубова. Зато сматрамо да нисмо имали равноправне услове да се боримо за трофеј који смо истакли као најважнији такмичарски циљ ове сезоне.

Од почетка сезоне пратили смо стварање и активности својеврсне „непринципијелне коалиције“ којој је главни циљ био рушење Црвене звезде по цену било чега, па чак и рушење односа поверења и угледа целокупне АБА лиге.

О свим сазнањима јавност ће бити детаљно обавештена по завршетку сезоне.

Такође, на седници су чланови председништва информисани о понуђеној оставци првог тренера сениорског тима КК Црвена звезда мтс Душана Алимпијевића, коју је понудио из моралних разлога, након финалне серије плеј офа АБА лиге, која је једногласно одбијена, и дата је пуна подршка тренеру.

КК Црвена звезда мтс такође обавештава јавност, да је на седмој седници председништва која је одржана у четвртак 26.04.2018. године направљена детаљна анализа након утакмице 3.кола Суперлиге у Чачку, а председништво је такође на овој седници, допунило све податке и информације у вези свега што се догађало на две финалне утакмице у Подгорици, али и у вези најновијег напада „непринципијелне коалиције“ који се догодио са неистинитим информацијама у вези наводне смене тренера првог тима.

Без обзира на све догађаје који немају везе са тереном, закључак је да је први тим КК Црвена звезда мтс одиграо у Чачку можда и најлошију утакмицу ове сезоне, која се може назвати само једним именом – срамота и недопустиво за КК Црвена звезда мтс.

Одсуство енергије и борбености у оваквом клубу, па макар била у питању и пријатељска, а не такмичарски важна утакмице Суперлиге Србије, је недопустиво. Због тога су унутар клуба повучени одређени потези и дисциплинске мере, и поред чињенице да смо свесни да је цео такмичарски погон потрошен након финалне серије у Подгорици, и неправди које су нам тамо нанете. 

Систем КК Црвена звезда мтс је тако конципиран да се не руши једном серијом, али и исхитреним потезима, који су били тако карактеристични за овај клуб у прошлости. Имали смо пуно изазова, сезоне које нису можда оправдавала очекивања у резултатима, али смо из сезоне у сезону, стално напредовали.

На почетку ове такмичарске године, је јасно и отворено најављено да започињемо нови циклус, и да је пред нама тешка сезона, а већ тада смо знали какве ће разне „непринципијелне коалиције“ покушати да руше клуб системски. Потпуно је јасно ко све ради и на који начин, и коме смета стабилност клуба, која је сачувана и поред појединих резултатских неуспеха, иако смо имали храбрости да јасно истакнемо и своје такмичарске циљеве на почетку сезоне.

Зато желимо да у миру наставимо да се боримо за титулу првака Србије, а по завршетку, биће дата коначна анализа, са предлогом закључака, како се то ради у озбиљним клубовима. У јулу месецу 2017. године упозорили смо да улазимо у период који ће бити испуњен успонима и падовима, јер је комплетан сениорски погон доживео бројне кадровске промене. КК Црвена звезда мтс неће променити тренера првог тима, без обзира на то шта ко прича, и каква се све медијска „спиновања“ на ту тему дешавају, а све у циљу дестабилизовања и рушења клуба.

Зато сада клуб позива све да покажу своју приврженост Црвеној звезди и подрже овај тим, јер би сви звиждуци и лоша атмосфера, колико год били оправдани гледајући партију у Чачку, значили и својеврстан успех за оне који су нам, не рачунајући наше грешке којих је било, значајно „помагали“ стварајући афере, „случајеве“ и све ситуације, попут најновије. 

Председништво КК Црвена звезда мтс се захваљује председнику КК Будућност ВОЛИ Драгану Бокану на лепим жељама које је упутио клубу, али их не доживљавамо искрено. КК Црвена звезда ће се потрудити да наредна финала АБА лиге заиста буду регуларна и спортски спектакли целог региона, важни не за личне, већ за промоцију кошарке.

КК Црвена звезда мтс

Повезане вести

14 comments

kastiljo апр 27, 2018 at 16:14

U ovom momentu je i moje misljenje da trener jednostavno nije dorastao,ne da nije dobar,nego bukvalno – dorastao da void Zvezdu.Ova sezona je ionako izgubljena,vrlo moguce bez ijednog pehara,ali ako se napravi dobra selekcija igraca,za koju mislim da je ove sezone kriticnija od trenera,sledece sezone mozemo da se vratimo tamo gde nam je mesto. Trebalo bi vratiti dvojicu – trojicu igraca iz perioda Radonjica,npr Simonovica,Cirbesa pa cak i Mitrovica,oko njih napraviti okosnicu iz ove ekipe i pojacanjima i eto ABA lige nazad u nasim vitrinama.Zadrzati Dobrica,Jankovica,Radanova,Davidovca,mozda cak i Lesora jer je jako mlad za centra i definitivno ima prostora za napredak,jer ako je Cirbes sa 25 napredovao i Bobi sa 26,moze i Lesor sa 23…Treba nam neki krsten plejmejker,Rocesti verovatno ide,a i decko je vise za beka sutera sto se Zvezde tice, nego za pleja…Feldin,iako ima jos godinu ugovora,defintivno nije profil igraca koji moze da bude od prevelike koristi nama,ono sto nama treba je neka konstantnost,cak iako imamo osrednje igrace,bitno je da ne odskacu u formi previse tokom sezone,kao sto je to slucaj bio ove.Definitivno najvece razocaranje Pero Antic,koji je i doveden da bi bio tu u finalima,covek koji ima 3 titule EL i NBA prsten nam ne igra u najbitnijim utakmicama sezone…

Reply
Otpisani101 апр 27, 2018 at 16:06

I urednici ,sta je uvredljivo u mom komentaru…daj molim vas prosvetite me i opametite…i po ko zna koji put krsite ustav i slobodu govora…

Reply
Otpisani101 апр 27, 2018 at 15:52

Bravo covke…zajebavaj nas normalne navijace-moze ti se…kada nas partizan pregazi u ovoj nasoj soder ligi ponudi alimpijevicu dozivotni ugovor-moze ti se…sto vise izgubi trofeja,ponudi mu jos bolji ugovor,ma boli te uvo-moze ti se…ali se nadam-nece jos dugo…

Reply
nele апр 27, 2018 at 10:09

A ne, zvuzduci namenjeni vama ne predstavlja uspeh drugih protiv vas nego vas neuspeh ove sezone! Stalno izvrcete stvari, sudije mozda jesu krive cak i 50% za ovaj neuspeh ali preostali procenat u potpunosti ide na dusu ekipi i nesposobnom treneru!

Reply
nemam pojma апр 27, 2018 at 08:16

nema više mesta smehu, a ni brizi. padamo niz stospratnicu i govorimo da je, za sada, sve u redu.

Reply
Hadži Dragan апр 27, 2018 at 08:07

Šta da kažem, a da ne opsujem ??? Daj im Bože pameti, a meni strpljenja .

Reply
КУР апр 27, 2018 at 00:18

Хахаха, ово као шпанска серија, спрдња са клубом се наставља у бесконачност, жвалави кловн и даље забавља публику…

Reply
Vjerni barani апр 26, 2018 at 23:37

Nedaj se Zvezdo……..kakva takva nassa si……volim te…..

Reply
Petar апр 26, 2018 at 22:26

Covic bi (opet) obukao grobarski dres, ali nikad ne bi priznao da gresi.

Reply
Loki апр 26, 2018 at 22:15

On znaci nije dao ostavku…nego je ponudio, je li…a Uprava, tj. Covic odbio…i sad ce Alimpije bez imalo sramote i stida i dalje da vodi tim… kao …sve je OK…
Ko je ovde lud??? Kakav je ovo cirkus? Kao da je na celu kluba onaj poremeceni grobar Misa Tumbas!!! Daj Boze, molim te, probudi me…i da mi ovo bude samo ruzan san!

Reply
Sasa апр 26, 2018 at 21:48

Ovo je postalo turobno i mucno…Racio mi govori da sport u Srbiji ne treba pratiti, ali me uvek srce povuce. Fudbal mi se odavno smucio iako sada rade dobru stvar. Ovo me sad itekako odvraca od kosarke jer pocinje da lici na Lukicevu Zvezdu…?

Reply
nebojša апр 26, 2018 at 20:21

Čovića kao da je neko udario pendrekom po glavi , cele sezone on nezna šta radi .

Reply
Otpisani101 апр 26, 2018 at 20:18

Ovo je komedija u reziji covica…alimpijevic da je imalo covek podneo bi neopozivu ostavku…ovde stajem,jer kada bi iskreno rekao sve sto mislim o covicu i alimpijevicu moj komentar nikada ne bi bio objavljen…neznamo posle ovog saopstenja da li da placemo od tuge ili od smeha…i dalje su krivci sudije,marsovci i kurta i murta…vec vidjeno i mnogo dosadno…

Reply
Veteran Sever апр 26, 2018 at 20:05

Boze, NEMOJ da im oprostis, znaju sta cine!!!!

Reply

Leave a Comment