Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Пораз кошаркаша у Чачку

Пораз кошаркаша у Чачку

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Чачку од Борца 70-63 (23-17, 14-9, 18-15, 15-22) у 3.колу Кошаркашке Суперлиге Србије.

Велико изненађење су направили кошаркаши Борца! Оно што нису успели у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу, успели су у 3.колу Суперлиге Србије.

Током целог тока меча Борац је имао вођство, у једном тренутку и максималних 18 поена, Звезда покушала да јури, непрепознатљива.

Нервозан старт меча, доста проблема у организацији игре, неколико промашаја из отворених позиција, у контраритму изабраници Душана Алимпијевића. Борац је то успео да искористи, Милош Димић је „погурао“ своју екипу са седам везаних поена до предности након првих десет минута, 23-17.

У другом периоду Борац је дошао до двоцифрене предности (35-23), Звезда није успевала да погоди из отворених позиција, 2/16 за три поена, осам промашених пенала. Борац је у последњих пет минута погодио само једном, али је на одмор отишао са 37-26.

Невероватне грешке су се понављале и у наставку. Чачни су брзом серијом 7-2 дошао до максималних 18 поена предности (46-28), Душан Алимпијевић је био приморан на тајм-аут после само два минута игре у трећем периоду. Обе екипе су се мучиле да дођу до коша, Звезда је имала велике проблеме у оба правца. Уз овакву игру Црвене звезде, Борац није имао проблема да сачува високу предност пред улазак у последњих 10 минута, 55-41.

Звезда је иницирала повратак серијом 10-0, дошла до три поена минуса, али је Мариновић погодио битну тројку, а Звездини кошаркаши наставили са промашајима са пенала и неискоришћеним отвореним ситуацијама.

На крају, није било драме. Борац је преко Пешаковића осигурао трећу победу и остао једини непоражен након три одиграна кола.

Филип Човић најефикаснији са 18 поена, Кешељ је убацио 10.

У петак, у 4.колу у „Пиониру“ (19:00) Звезда дочекује Златибор.

КЛС, 3.коло

БОРАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА мтс 70-63 (23-17, 14-9, 18-15, 15-22)

Чачак, хала: „Борац“.
Гледалаца: 2.500
Судије: Војиновић, Николић, Прпа

БОРАЦ: Поповић, Кутлешић 3, Пешаковић 13, Балабан 2, Прља 6, Димић 11, Стојадиновић 12, Радуловић 6, Гавриловић, Тодоровић 6, Чарапић 5, Мариновић 6. Тренер: Јовица Арсић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 18 (3ск 2ас), Кешељ 10 (5ск), Давидовац 3 (4ск 2ас), Лазић 3 (5ск 2укл), Раданов, Добрић, Фелдин 3 (2ас), Јанковић 7, Рочести 8 (4ск 3ас 1укл), Омић 8 (7ск), Лесор 3 (2ск), Јовановић. Тренер: Душан Алимпијевић.

ТОК МЕЧА

1/4 (23-17)

Обе екипе су нервозно ушли у меч. Борац је био мотивисан у намери да победи шампиона, али је у тој жељи направио неколико грешака, док црвено-бели нису успели да погоде из отворених позиција на старту.

Фелдин је погодио први шут на мечу, тројку, Борац серијом 5-0 преузео вођство, Звезда узвратила преко Стефана Јанковића ван линије 6,75 за 8-10. Уследила је нова серија Чачана 7-0 за предност 15-10, затим и 20-15.

Брзо су и Борац и Звезда изашли из бонуса, Лесор, Лазић и Јанковић брзо зарадили по два фаула, видели смо четири промене предности, Борац је задржао последњу за максимално вођство након првих 10 минута, 23-17.

Рочести, Јанковић и Фелдин 3

2/4 (14-9)

Максималних плус 8 за Борац на старту друге деонице (25-17), Омић није искористио два пенала. Чачани су одржавали предност до средине друге четвртине, Звезда је успевала преко Марка Кешеља да буде у игри, тројка Кутлешића донела је двоцифрену предност Борцу, коју је потврдио Тодоровић након офанзивног скока (35-23).

Осам промашених слободних бацања Звезде и 2/16 за три поена у првом полувремену су у великој мери допринели да Борац на одмор оде са двоцифреним вођством 37-26, и поред тога што нису успели скоро пет последњих минута да постигну кош.

Кешељ 6, Јанковић 5

3/4 (18-15)

Душан Алимпијевић је већ после два минута у наставку био приморан на тајм-аут, јер је Борац дошао до 16 поена предности, (44-28). Само два поена Звезде за пет минута игре у трећем кварталу. Обе екипе се муче да дођу до поена, али Звездини кошаркаши тотално ван ритма, прав невероватне грешке.

Уз овакав проценат шута и игру црвено-белих, Борац није имао већих проблема да сачува високо вођство пред улазак у последњих 10 минута, 55-41.

Кешељ 10, Јанковић 7

4/4

Серија 8-0 након тајм-аута, добра реакција Звездиних кошаркаша. Звезда је први пут испод двоцифреног минуса након 14 минута, 57-52. Тајм-аут, Борац. Наставља Звезда серију преко Омића и након тајм-аута, 10-0. Само три поена минуса.

Велике проблеме има Борац са фауловима високих играча: Прља је због пет фаулова морао да напусти игру, Балабан и Тодоровић имају по 4, колико и Радуловић. Мариновић погађа важну тројку за Борац, 62-56. Тајм-аут, Душан Алимпијевић.

Узвратио је Филип Човић за тројку, затим погађа и Тодоровић, а Давидовац не користи зицер. Битне поене је убацио Пешаковић, Омић није искористио пенале, Борац је славио у Чачку против Црвене звезде 70-63.

Човић 18, Кешељ 10

Повезане вести

29 comments

Dimitrije апр 25, 2018 at 07:00

Trener je najbirnija karika u svakom sportu a u kosarci to se posebno vidi. Alimpijevica je trebalo smeniti posle kup utakmica u Nisu. Po meni Alimpijevic je u Zvezdi pokazao da je los trener iz vise razloga. Taktika, organizacija igre i odnos prema igracima su katastrofalni. Svaki od zvezdinih igraca u ovako dugom takmicenju je pokazao vrhunski kvalitet a na kraju niko od njih nije napredovao, vec naprotiv deluju kao da nista neznaju. Na terenu kada nas pritisne ekipa sa dobrim trenerom, a bilo ih je dosta, delujemo kao razbijena vojska. I na kraju nikada nisam video toliko destruktivnog trenera kao Alimpijevica da unisti formu igraca, zapravo nisam ni znao da takvi treneri postoje. Bjelica i Enis su se spasili, a ostali koji mogu bezite sto pre dok ne bude kasno jer vam cena pada.

Reply
Sasa апр 24, 2018 at 20:55

Nama vise nije cilj ni pobeda ni titula vec samo da Alimpijevic bude sto duze trener. Vise ne razumem Nebojsu uopste. Sta se desilo onakvom coveku? Samo se traze izgovori i krivci da bi se trener opravdao…Neka mi neko upuceniji napise u cemu je fora…

Reply
DJOLE BARI 91 апр 24, 2018 at 20:57

NEKO JE NEGDE NAPISAO DA MU JE OVAJ KLOVN ZET ! AKO JE TO ISTINA SVE JE JASNO !!!

Reply
temaklasica апр 24, 2018 at 20:42

Hoce li protiv Zlatibora biti slobodan ulaz kako bi pred punim Pionirom obezbedili nikad vaznije drugo mesto u grupi,koje je na pocetku sezone definisano kao navazniji cilj?Ko ce od igraca,sad kad nema Bjelice biti stavljen na stub srama?Kad se moze ocekivati svecano potpisivanje desetogodisnjeg ugovora/bar/,sa naperspektivnijim trenerom koji se ikad pojavio na ovin prostorima?

Reply
Veteran Sever апр 24, 2018 at 21:52

Puna podrska nasim momcima, treneru i predsedniku! Samo tako nastavite….napred!

Reply
milos rankovic апр 24, 2018 at 20:35

POSLEDNJI KOMENTAR ZA VECERAS BRACO DELIJE PRE SVIH VODJE GRUPA NARAVNO VI JEDINO MOZETE DA POMOGNETE OVOM STIDU I SRAMOTI KOJI NAM SE DESAVA AKO STE FK DOVELI DOVDE MOZETE I KK MOLIM VAS SUTRA KOD COVICA I IGRACA NA RAZGOVOR COVICA NEMA KO DA SMENI NEMA OPOZICIJE SPRECILISTE I FK DA MENADZERI KOLO VODE OTERAJTE COVICA PA DA ZAJEDNO NAVIJAMO ZA NASU ZVEZDU JER MI KOJI OVDE PISEMO VOLIMO ZVEZDU I PISEMO OD SRCA AL NEMOZEMO MI LOPOVE DA OTERAMO ON SE SAMO VAS PLASI MOLIM VAS DELIJE

Reply
Estrella Roja апр 24, 2018 at 20:23

Rešenje do kraja sezone bi bilo postavljanje Topića za glavnog trenera a od sledeće sezone tražiti ozbiljnog trenera. Međutim, znamo da magistrova sujeta ne trpi autoritete od trenera kao i da će budžet biti znatno redukovan…tako da će Alimpije i junior biti predvodnici „nove“ Zvezde. TUGA u KK CRVENA ZVEZDA! Ne mogu da zamislim da ne igramo ubuduće Evroligu, pa koji će nam magistar više sa ponavljanjem fraze kako imamo sistem koji se neće urušiti a rezultati su sve jadniji. Najveći budžet u Aba ligi, da ne pominjem ovo naše trećerazredno takmičenje, a trofeji izmiču i deluje mi da ne bi ni juniorski turnir osvojili kad bi ga igrali…izgubili bi u finalu.

Reply
Loki апр 24, 2018 at 21:54

Estrelja, pa tebi admin pustio komentar!!??? Stvarno si autoritet…

Reply
Estrella Roja апр 24, 2018 at 22:46

Pa kad se samocenzurišem..hahaha.

Reply
milos rankovic апр 24, 2018 at 20:22

BRACO NISMO MI GLUPI ZA OVAJ SPORT CELU GODINU SAM BIO PROTIV COVICA STO JE PRODAO SVE IGRACE OTERAO TRENERA KOJI JE DOBIO DVE PLATE I STO SE ZALIO DOVEO NJEGOVOG MEZIMCETA IZ FMP AL SVE TO DOVEO FELDINA COVEK JE OMASIO SPORT LESOR ON AKO POSTANE IGRAC JA CU BITI ASTONAUT ROCESTIA ODBRANA NEZANIMA JANKOVIC JOVANOVIC MAJKO MILA I NA KRAJU FELDIN ROCESTI LESOR DAVIDOVAC OMIC ENIS DOBRIC KESELJ BJELICA SKORO CEO TIM ZNATE KO IM JE MENADZER RAZNATOVIC ON I COVIC SVE RADE ZAJEDNO ZATO NIKO NETUZI ZVEZDU ZASTO PREDSEDNIK NEKAZE DA IGRACINA NIJE DAO PLATE PET MESECI SEM STRANCIMA KAO ON URGIRA ZA EVRO LIGU PA MI BORAC NEMOZEMO POSTENO DA POBEDIMO COVICU ODLAZI I VODI ALIMPIJEVICA I OSTALU DRUZINU

Reply
milos rankovic апр 24, 2018 at 20:13

GDE SU OVI MANGUPI SA SAJTA KOJI UZIMAJU PARE OD COVICA STO NEDAJU JEDNU REC NA COVICA

Reply
sava апр 24, 2018 at 20:11

potpuno indisponiranost igraca, odbrana ne postoji a napad katastrofa,greske trenera , vrlo, vrlo lose! Mora za sledecu sezonu da se PLATI ozbiljan trener! ranijih godina smo dovodili ili napravili igrace sto sad nije slucaj. drugi placu kako nemaju para a dovedu 10 stranaca, i sve na teret drzave. postujem covica jer smo bili na dnu kada je dosao za predsednika ali mora da nadje sponzore inace se vracamo tamo gde smo bili pre 5 godina!

Reply
nesadelijans апр 24, 2018 at 20:02

ovo je dno dna covicu jel gledas sta si uradio zvalavi odma veceras otkaz koji su to igraci pa ovo je grupa gradjana sve do jednoga oterati iz zvezde lazicu ciji dres nosis jankovic promasio sport keselj antic bruka davidovac uduvan feldin veceras kuci omic nije vredan delija

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 24, 2018 at 19:59

rekoh jos u septembru da ce se svetlo ugasiti..DOTAKLI SMO DNO I POSTOJACEMO JOS PAR NEDELJA I KATANAC

Reply
Hadži Dragan апр 24, 2018 at 20:02

Ove naše bitange i ne gledam, nego Žalgiris – Olimpijakos. Neko igra Evro ligu, a neko se blamira kraj Morave. Gosn Čoviću menjaj Cipija, ako Boga znaš!

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 24, 2018 at 20:34

brate slazem se za trenera s tobom ali najveci problem je kvalitet igraca..imamo igrace u pokusaju koji su dovoljni za fmp a za zvezdu se vidi da nisu ni za srpsku ligu

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 24, 2018 at 19:54

E SAD JE DOSTA !!! ALIMPIJEVIĆU M A R Š IZ ZVEZDE ODMAH ,AKO ČOVIĆ NEĆE DA GA SMENI NIKO VIŠE U HALU DA NE ULAZI DOK OVAJ KLOVN NE ODE !!! LESOR,OMIĆ,DAVIDOVAC,JANKOVIĆ,LAZIĆ, M A R Š IZ ZVEZDE !!!

Reply
Hadži Dragan апр 24, 2018 at 20:07

Ja više kročiti neću brate dok je ova postava. Pozdrav za Barane – Cigane.

Reply
krvavi zvezdas-DE апр 24, 2018 at 20:34

mislis brate na svih 12 igraca..to su igraci za vasare

Reply
CIGANIN74 апр 24, 2018 at 19:00

Probati sa sto manjom razlikom izgubiti i onda u prepunom Pioniru uz naravno slobodan ulaz nadoknaditi minus i osvojiti prvo mesto u grupi?

Reply
Josif апр 24, 2018 at 18:54

Мислио сам да горе од онога што су неки играчи приказали до сада немогу али сада видим да они могу до дна.Ово је распаднуто друштво које негине за грб клуба а вечином и неразумеју где су дошли,са тренером почетником!Завршиче и ова ночна мора од сезоне па после како нам бог да.Можемо и да следечу сезону играмо са омладинцима али да ове више негледам,превршили су сваку меру.позз.мкд

Reply
Hadži Dragan апр 24, 2018 at 18:59

Hahaha, ma bitange brate.

Reply
ĐOLE BARI 91 апр 24, 2018 at 18:25

DAJTE LJUDI DA SE ORGANIZUJEMO I OTERAMO „TRENERA“ !!!

Reply
Hadži Dragan апр 24, 2018 at 19:53

Cipi da imaš imalo morala sam bi podneo ostavku i vratio se u Lazarevac, ali ni Kolubaru da treniraš ne možeš, jer te ni tamo neće, znaju ljudi da si neznalica.

Reply
Loki апр 24, 2018 at 22:10

Brate Hadzija sa Istoka…zamisli taj bajkoviti dan… Cipi postao trener Kolubare, Covic predsednik sa kancelarijom u „Medenjaku“, a pojavi se i sajt: moja Kolubara.net….i tamo redovno komentari: puna podrska treneru, predsedniku i igracima iz lazarevca, Crljana i Vreoca….

Reply
РУК апр 24, 2018 at 18:21

Кад већ постављаш вести, научи већ једном да напишеш дан када се утакмица игра и време. Није ти први пут…

Reply
Boris апр 24, 2018 at 18:57

„Uživo“ ne znači ništa? Nemoj da kritikuješ da bi kritikovao. Svaka dobronamerna kritika je dobrodošla.

Reply
РУК апр 24, 2018 at 20:42

Наравно да не значи ништа, када ниси написао ни резултат, нити ништа друго. Описмени се већ једном и престани да спинујеш о „Великој жељи нове Звезде“, „Мега страдала у Пиониру“ и осталим кре_тенским насловима којима зарађујеш за сендвич…

Reply
Veteran Sever апр 24, 2018 at 22:05

Puna podrska adminu! Car je….car svih cenzora! Car za montiranje minusa pojedincima koji kritikuju doktora, magistra, primarijusa…car za naslove: „Davidovic Zvezdin dijamant“, „Mladost iz Zemuna platila ceh“, „Mega(sa igracima od 16 i 17 godina – prim. autora) stradala u Pioniru“…

Reply

Leave a Comment